Transportery

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Właśnie otrzymałam zamówiony transporter. Jest to właściwie torba transporter - dla mnie rozwiązanie idealne - tzn tak mi się wydaje <shock> bo kotek go jeszcze nie używał.
Torba posiada wewnętrzny stelarz, dół złożony na stałe, boki również, ale górę można rozłożyć, co daje mi możliwość go złożenia.
Jak dla mnie same plusy
- sztywny - nie tak jak zwykła torba. Nic się kotkowi nie zapadnie i można bez problemu zapiąc w pasy
- można złożyć i włożyć do szafy. U mnie jest mało miejsca więc jest to dla mnie ważne.
- wizualnie też bardzo ładny i wygląda solidnie.
Zobaczymy jak się będzie użytkował <roll>

A tutaj link ze zdjęciem jak wygląda. Może komuś się przyda i kogoś zaintersuje.
http://www.petvalley.pl/pl/p/Transporte ... ozmiar-S/4
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Bardzo fajnie wygląda, jednak obawiam się, że z czasem będzie za mały dla brysia.
Awatar użytkownika
Ania_83

Możliwe. Przyznam się że nigdy nie używałam transporterów, bo to mój pierwszy kot, a pies raczej nie potrzebował :-> Po przeczytaniu tego wątku stwierdziłam że rozmiary są ok, bo nawet ten transporter pet cargo który wiele tu osób ma ma podobne wymiary.
- 51 x 33 x 35 cm a ta sztywna torba 49,5 x 34,5 x 35 cm, więc tylko jedena miara jest o 1,5 cm mniejsza.
Jak go rozłozyłam to mi sie wydała wielka ale to może dlatego że nigdy nie miałam i może też dlatego że w większści patrzyłam na małe brytyjczyki - przynajmniej na żywo :-P
Póki co myślę że będzie dobra, a mam połączenie sztywnego transportera ze składaną torbą :)
A co dalej to zobaczymy <mrgreen>
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Aniu na zdjęciu wygląda bardzo fajnie, ale ja chyba bałabym się,że ta podłoga się zarwie :-|
Dmucham na zimne i szczerze mówiąc najbardziej lubię te plastikowe, mamy ten co wymieniłaś Pet Cargo i chyba zarówno ja jak i Avari jesteśmy zadowoleni.
Ten Twój też ma podobne opcje (np.otwieranie od góry) co jest dla mnie bardzo ważne bo np. przy wizycie u weterynarza można kota szybko wyciągnąć a nie go "wytrząsać". No i jest składany co też jest plusem przy małej ilości miejsca.
Mam nadzieję,że Ty i Luna będziecie zadowolone :->
Awatar użytkownika
Ania_83

Dziękuję Julcik :) Patrząc na niego wygląda bardzo solidnie.Stelarz na dole jest stały wiec nie nie ma możliwości żeby coś się rozsunęło. Materiał jest bardzo gruby, wydaje sie mocny, no ale zobaczymy jak Lunka podrośnie <mrgreen> Póki co i ten transporterek uniesie moją kicię.
Buźka :P
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

No to miłego używania ;-))
Napisz potem jak w praktyce ;-))
Awatar użytkownika
Ania_83

Ok :-P
Engram

Post autor: Engram »

A ja mam pytanie odnośnie transportera dla dwóch kotów. Po odejściu Kovu, przygotowuje się na przybycie orientalnego rodzeństwa- ten sam miot więc wszelkie szczepienia, odrobaczenia i przeglądy będą w jednym terminie. Czy w takim przypadku sprawdziłoby się rozwiązanie z jednym transporterem dla dwóch kotów? Weta mam bardzo blisko, orienty nie są tak duże i ciężkie jak brytki więc z "donoszeniem" raczej nie będzie problemu, jeśli zaś chodzi o transport samochodem to praktykowałam i mam nadzieję praktykować nadal wożenie kota zapiętego w szelkach w pasy a nie w pudełku. Czy jeden transporter w moim przypadku się sprawdzi? I jeśli tak to jakie wymiary musiałby mieć?
Awatar użytkownika
tymabri
Hodowca
Hodowla: Tymabri*PL
Kontakt:

Post autor: tymabri »

Ja bym sie azdecydowala na 1 duzy transporter, bo 2 kotom razniej w jednym, ale tez w torbe podrozna. Jest lzejsza i wygodniejsza gdy jest potrzeba skoczyc do weta z 1 kotem. Poza tym w tarsie kotek moze miec "wypadek kuwetowy" i konieczne jest przepakowanie. osobiscie mam kocice ktora jezdzi SAMA bo w podrozy jest bardzo niespokojna-bylo pacanie lapa i warczenie na koteczke z ktora super sie wczesniej dogadywala. Wymiarow transportera nie podam, prosze dopytac hodowce.
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

ja od zawsze woze dwa koty w jednym transporterze
i to sa brytki :)
Zablokowany