Miot I - Borgia i Ice Lilac British Velvet*CZ

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania i Krzyś
Kontakt:

Post autor: Ania i Krzyś »

Niesamowita historia. To tzw. szczęście w nieszczęściu. Pogratulować intuicji, obiektywnej oceny sytuacji oraz nie spanikowania w tak trudnej chwili.
Bardzo smutna jest strata kociej mamy i maluszka, ale pamiętajmy, że mogło być gorzej... Creme i Dorszka- szacunek. <pokłon>
Awatar użytkownika
Justyna

Post autor: Justyna »

Ech <shock> Życie pisze nieoczekiwane scenariusze , nikt by takiej historii nie wymyślił ... nic nie dzieje się bez przyczyny :kotek:
Dziewczyny jesteście WIELKIE z jeszcze większymi serduchami :kiss: Trzymamy kciuki za ogonki i zdrówka im życzymy.
Awatar użytkownika
mila25
Hodowca

Post autor: mila25 »

Tak bardzo mi przykro. :-( Trzymam kciuki za maleństwa.
lilcia

Post autor: lilcia »

Przeczytałam i brak mi słów. Mogę powiedzieć tylko, że bardzo Was podziwiam.
Awatar użytkownika
nataniela
Hodowca
Hodowla: Britabby*PL
Kontakt:

Post autor: nataniela »

Dorotko, Creme dużo siły życzę. Nie umiem zebrać myśli ;-( Jesteście WIELKIE.
Mysza
Hodowca
Hodowla: Forastero*PL
Kontakt:

Post autor: Mysza »

czytam i czytam i nie mogę wyjść z szoku. Współczuję i podziwam jednocześnie. Trzymam kciuki. :ok:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Jutro z Agnieszką postaramy się spokojnie poznaczyć Iseniaczki - wszystkie są niebieskie <strach> . Założymy też im ątek, żebym mogła Creme na bieżąco informować o wszystkim. Mleka chyba wystarcza, bo nie ma żdnych wrzasków, jest albo mlaskanie, albo spanie, toznaczy, że nie ma na razie niedoborów. Poważyliśmy się wieczorem, jeden z nich przekroczył już 100 gramów <mrgreen> Wagi pozostałych 3 to 94, 95 i 97. Ich wagi urodzeniowe to pomiędzy 81 a 88 gramów - więc o tę czwórkę chyba powoli mogę na razie być spokojna. Teraz jeszcze tych kilka kluczowych dób, ale jestem pełna nadziei.

Najmniejszy, piąty kociaczek ciągle musi się starać. Ma najsłabszy odruch ssania, w związku z czym i doostawianie niewiele daje, bo kić wiotki i niechętny do ssania. Ale i on przybrał, tyle, że nie tak dużo - z 79 gramów na 84. To niewiele, ale jednak do przodu. I czasami udaje się go dostawić, wtedy ładnie ciągnie. Będziemy walczyć :)

A teraz odrobina prywaty :)

Nasza dziewczynka wygląda przy niebieskich kruszynkach jak potwór - ale sami pomyślcie, ona 134 gramy, a znich najmniejsze jeszcze wczoraj t0 79 gramów. A jednak to o nią w pewnym momencie najbardziej się bałam. Spadła do 129, potem ciągła huśtawka, i prawie zero smoczka w nocy - ona popróbowała już maminego cyca, i takim maluchom ciężko wytłumaczyć, że guma też się nadaje do ssania. Ale po południu znów wróciło 134, teraz jest 137 - może coś drgnie. Jest liliową szylkrecią, może się jednak uda, że nie długowłosą.

Ino Agilis Cattus*Pl

Obrazek
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

No to za te krótkie włoski Ino - kciuki specjalne.
Śliczne imię :-)
Awatar użytkownika
lakshmi
Hodowca
Hodowla: Underleyhall*PL
Kontakt:

Post autor: lakshmi »

Na tym zdjęciu nie widzę długowłosego futrzaka. Na moje laickie oko panna Ino będzie równie krótkowłosa, jak jej odpowiedniczka u mnie, czyli jedynaczka Intaki.
A Creme to podziwiam, gdybym była na jej miejscu, teraz pewnie opłakiwałabym i kotkę i kociaki.
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

W świecie musi być równowaga więc wierzę, że teraz będzie tylko lepiej :kotek: :hug: .
[*] dla kluseczki, której się nie udało.

Creme szczerze podziwiam... Myślę, że bardzo niewiele osób zachowałoby w takiej sytuacji przytomność umysłu :hug:

Dla koteczki [*]

Wszystkie dzieci śliczne <serce> . Dorszko Ino zapowiada się naprawdę wspaniale <serce> .
Zablokowany