Żwirek
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Re: Żwirek
U mnie podobnie jak u M_M.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Ja do tej kuwety wsypuję cały worek po prostu, nigdy nie zmierzyłam, czy to jest akurat 8 cm, ale na pewno wystarczy, jest kopania mnóstwo 

- Danusia
- Agilisowy Rezydent
U mnie też 1 worek Extreme Classic idzie na dwie kuwety Catit ,czyli 4 wory na miesiąc 

- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Dzięki dziewczyny za informacje 
Ciężki ten żwirek jak nie wiem co
Niedługo będę miała biceps jak Pudzian <lol>

Ciężki ten żwirek jak nie wiem co

- Gizela
Od jakiegoś roku testuję wszystkie najlepsze dostępne żwirki bentonitowe. Niestety żwirek INTERSAND Extreme Classic ma jeden bardzo duży minus, mianowicie przylega bardzo mocno do dna kuwety. Oczywiście jest to wada wszystkich żwirków bentonitowych a im lepiej wiąże tym gorzej się odkleja. Przy CBE+ ten problem praktycznie nie istnieje bo odkleja się prawie bez problemu. Stosowałam już na dno kuwety specjalne powłoki aby tak nie przywierało (a nawet zmieniłam kuwetę na droższą) lecz to wszystko na nic. Nie da rady z tym walczyc trzeba się przyzwyczaić albo dalej się męczyć ze żwirkiem drewnianym.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
O, tego przyklejania to trochę się boję, bo Khaleesi ma zwyczaj wykopywania solidnej dziury pod urobek
Zazwyczaj tak solidnej że załatwia się na plastik, a potem zasypuje tylko wierzch.... Zobaczymy, dzisiaj w końcu będziemy testować.

- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Przykleja się, bo za mało go wsypujesz. Producent zaleca, by było go 8 cm, wtedy nie ma szans, by się przykleił. Nawet przy 5 cm się nie przyklei - sprawdzałam <lol>Gizela pisze:Od jakiegoś roku testuję wszystkie najlepsze dostępne żwirki bentonitowe. Niestety żwirek INTERSAND Extreme Classic ma jeden bardzo duży minus, mianowicie przylega bardzo mocno do dna kuwety. Oczywiście jest to wada wszystkich żwirków bentonitowych a im lepiej wiąże tym gorzej się odkleja. [...]
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Dodatkowo jak jest za mało żwirku przykleja sie do portek koteczkówAgnieszkaP pisze:Przykleja się, bo za mało go wsypujesz. Producent zaleca, by było go 8 cm, wtedy nie ma szans, by się przykleił. Nawet przy 5 cm się nie przyklei - sprawdzałam <lol>Gizela pisze:Od jakiegoś roku testuję wszystkie najlepsze dostępne żwirki bentonitowe. Niestety żwirek INTERSAND Extreme Classic ma jeden bardzo duży minus, mianowicie przylega bardzo mocno do dna kuwety. Oczywiście jest to wada wszystkich żwirków bentonitowych a im lepiej wiąże tym gorzej się odkleja. [...]

- yamaha
- Genius Loci
U mnie 8 cm nie ma, mowy nie ma, nigdy nie mierzylam, ale mysle, ze jest raczej 6.
Z czasem mniej, bo przeciez praktycznie codziennie cos sie zuzywa.
Àle czesto wlasnie fakt, ze siusiu zaczyna "dotykac dna" (wiec sie przyklejac) daje mi znac, ze czas zmienic zwirek i wyszorowac kuwete
(ja nie mam jakos ustalonego, ze zmieniam co tydzien albo co dwa, bo u mnie kot sika - raz czesciej raz rzadziej - rowniez w ogrodzie
)
Z czasem mniej, bo przeciez praktycznie codziennie cos sie zuzywa.

Àle czesto wlasnie fakt, ze siusiu zaczyna "dotykac dna" (wiec sie przyklejac) daje mi znac, ze czas zmienic zwirek i wyszorowac kuwete

(ja nie mam jakos ustalonego, ze zmieniam co tydzien albo co dwa, bo u mnie kot sika - raz czesciej raz rzadziej - rowniez w ogrodzie

- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Taaa, właśnie zainaugurowaliśmy nowy żwirek. Mordimuś od ponad 5 minut okupuje kuwetę. Zrobił siusiu i teraz się bawi. Kopie, przekopuje, grzebie....Ciekawe jak długo mu to zajmie