Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Re: Żwirek

Post autor: MoniQ »

Tego się nie spodziewałam, ale nasze koty całkowicie już gardzą żwirkiem CBE+. Wyjeżdżając na cały dzień zostawiliśmy im w jednej kuwecie Extreme Classic, a w drugiej CBE i ta z CBE była nietknięta... <shock>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

MoniQ mądre koteczki :ok: u mnie było dokładnie tak samo jak raz skorzystały to już był koniec ze starym <lol>
Awatar użytkownika
Monic

Post autor: Monic »

jasminka pisze:Znalazłam dziś takie coś http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... 75010#more

cenowo super ciekawe jaki jest <?>
Na wystawie o nim rozmawiałam z przedstawicielem i to jest żwirek z kukurydzy jak Corn i z drewna jak Eco Plus. Także będzie coś podobnego w użyciu, babka mówiła że nosi się o 20% mniej niż Eco Plus. Czyli nadal się nosi, a Benek Corn nie nosi się w ogóle, więc pozostaje przy nim :-)
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Monic pisze:
jasminka pisze:Znalazłam dziś takie coś http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... 75010#more

cenowo super ciekawe jaki jest <?>
Na wystawie o nim rozmawiałam z przedstawicielem i to jest żwirek z kukurydzy jak Corn i z drewna jak Eco Plus. Także będzie coś podobnego w użyciu, babka mówiła że nosi się o 20% mniej niż Eco Plus. Czyli nadal się nosi, a Benek Corn nie nosi się w ogóle, więc pozostaje przy nim :-)
Dzięki za odp ja mam takiego delikwenta który nie wychodzi z kuwety tylko wyskakuje w dzikim pędzie więc i tak każdy żwirek nosił się będzie :-)
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

MoniQ pisze:Tego się nie spodziewałam, ale nasze koty całkowicie już gardzą żwirkiem CBE+. Wyjeżdżając na cały dzień zostawiliśmy im w jednej kuwecie Extreme Classic, a w drugiej CBE i ta z CBE była nietknięta... <shock>
Kurczę, a ja mam dylemat :-///// U nas też kuweta XXL z Extreme Classic jest w 95% wybierana przez koty. Ten żwirek mamy od ok. 2 miesięcy. Od jakiegoś czasu i Bella, i Carlos często potrząsają głowami i wylizują mocno futerko, zwłaszcza łapy. Karmy nie zmieniałam, więc jedynym podejrzanym jest żwirek. Mam zagwozdkę, co robić :-/////
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Agnieszko, a masz wersję "zapachową" żwirku czy tą zwykłą? Może zapach im nie odpowiada, jest drażniący w jakiś sposób itp.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

No właśnie, mając na uwadze to, że Bellka jest wrażliwą kotką, wzięłam wersję bezzapachową.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Agnieszko, a dobrze pamiętam, że kiedyś używałaś GG i nie było problemu, czy to pierwszy żwirek betonitowy?
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Pierwszy Lena, wcześniej był CBE+
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Możliwe, że betonit ich uczula, tak, jak mnie i Bentleya uczulał żwirek CBE+, którego używałam na samym początku.
Zablokowany