Transportery

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Brunhilda00 pisze:mam pytanie,kto z was podrózował z transporterem pet cargo polskim pociągiem z przesiadką?
Przecież napisałam, że ja podróżowałam (nie raz) blisko cały dzień, tak - z przesiadką.

Nie wiem w czym widzisz problem, jeśli jechałabym sama i miała 1 transporter w opiece
(który oczywiście posiada też pasek na ramię - i tak się łatwiej dźwiga), to drugą rękę mam na walizkę.
To chyba normalne, że nie wezmę 5walizek, z którymi sobie nie poradzę?
To chyba normalne, że nikt nie bierze bagażu przekraczającego możliwości bez względu czy jedzie z kotem czy bez? :-P

p.s Tak Alicjo pokręciłam, niemniej zgadzam się z Tobą :-)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Dracanka pisze:
Brunhilda00 pisze:mam pytanie,kto z was podrózował z transporterem pet cargo polskim pociągiem z przesiadką?
Przecież napisałam, że ja podróżowałam (nie raz) blisko cały dzień, tak - z przesiadką.

Nie wiem w czym widzisz problem, jeśli jechałabym sama i miała 1 transporter w opiece
(który oczywiście posiada też pasek na ramię - i tak się łatwiej dźwiga), to drugą rękę mam na walizkę.
To chyba normalne, że nie wezmę 5walizek, z którymi sobie nie poradzę?
To chyba normalne, że nikt nie bierze bagażu przekraczającego możliwości bez względu czy jedzie z kotem czy bez? :-P

p.s Tak Alicjo pokręciłam, niemniej zgadzam się z Tobą :-)
Zgadzam sie z Drakanka. Ja np. jak nie miałam możliwości jazdy autem wybieralam pociąg (czasem z przesiadka). Wtedy oczywiście brałam mniej swoich rzeczy i w jednej ręce miałam Pet Cargo a w drugiej walizkę na kółkach. Tez nie widzę nic dziwnego w takim podrozowaniu ;-))
Awatar użytkownika
yohjia

Post autor: yohjia »

My mamy i torbę i transporter - z torby jestem bardziej zadowolona, ale zaznaczam ze torba jest wyjątkowo porządna. Kupiłam ją kilka miesięcy temu na delegacji u Szwabów ( ;-)) ), spód i 3 boki ma mocno usztywniane więc nic się nie zapada, kot nie czuje się jak na hamaku (spód jest dwukrotnie usztywniany), jeden dłuższy bok jest cały "okratowany" więc kot ma widok na świat, no i jest ogromna! W samochodzie torbę normalnie przypinam pasami. A transporter (Gulliwer) - już straciłam cierpliwość do niego a konkretniej do "mechanizmu" otwierania drzwiczek i dziś skorzystałam z nowej promocji zooplusa i zamówiłam Pet Cargo <diabeł> Gdybym tylko spotkała w Polsce torbę, którą mamy teraz na pewno kupiłabym drugą sztukę, ale rzeczywiście to co jest w sklepach to tragedia...tak więc czekamy na przesyłkę i przetestujemy PC <mrgreen>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

yohjia a możesz zamieścić zdjęcie tej torby ;-)) ? Jestem bardzo ciekawa jak wygląda...to jednak istnieją porządne torby-transportery <lol>
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

ja mam super torbę sturdibag ... jest bardzo porządna i estetyczna ... ale trochę niższa niż petcargo ... na dłuzsze podróże lepszy transporter (do pociągu jak najbrdziej - sama tak jechałam), a na krotsze torba :-)

http://www.zooplus.pl/shop/koty/transpo ... kty/156560
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

U mnie torba sie nie sprawdziła, bo "składała" sie przy każdym ruchu Bentley'a :-/
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

ta jest sztywna ... a Bronuś waży 7 kg ... <mrgreen>
ale on w niej na łapkach nie stanie, tylko może siedziec tak na leżąco ... dlatego na krótko to polecam a w długie trasy tylko petcargo choc i w nim dużo miejsca nie ma ... :-/
coś wielki ten mój Bronuś ... :-P
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Margita który masz rozmiar tej torby ? do weta tylko torba , Koloruś utył :ok: i jest teraz taki pączek ,ze potrzebna mi jest większa torba <mrgreen>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

margita pisze:ta jest sztywna ... a Bronuś waży 7 kg ... <mrgreen>
ale on w niej na łapkach nie stanie, tylko może siedziec tak na leżąco ... dlatego na krótko to polecam a w długie trasy tylko petcargo choc i w nim dużo miejsca nie ma ... :-/
coś wielki ten mój Bronuś ... :-P
A Pet Cargo nie ma większych transporterow? Bo wydaje mi sie, ze ten rozmiar jest podstawowy co my wszystkie mamy ;-))
Znalazłam np. taki http://www.emusklep.pl/psy/pet-cargo-50 ... 9942ded6c4 ;-))
Awatar użytkownika
SHEszunia

Post autor: SHEszunia »

Wiecie co mi się jeszcze spodobało?:D
te kosze wiklinowe:D jeżdził ktoś gdzieś z tym czymś?? :-D
Zablokowany