Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Żwirek

Post autor: Miss_Monroe »

Ja rezygnuję ze żwirku Golden Grey, a tak byłam z niego zadowolona :(((( . Dałam mu ostatnią szansę, ale oblał test. Otworzyłam tydzień temu ostatnie opakowanie jakie miałam w zapasie i jestem ogromnie rozczarowana. Bryłki się rozpadają, żwirek przykleja do ścianek kuwety. Nigdy nie było z tym problemu. Extreme Classic przynajmniej dobrze zbryla...
edit: Zamówiłam Extreme Classic o zapachu lawendy, bo ten o zapachu pudru według mnie jest bezzapachowy.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Jeśli chodzi o zapach, bardzo podobny do GG jest Professional o zapachu pudru. Wydaje mi się, że pachnie nawet intensywniej. Zbryla się bardzo dobrze, od względem budowy ziarenek jest bardziej podobny do GG, czyli drobne ziarenka, bardzo dobrze i ciasno się zbryla. Pyli trochę, ale po kilku ostatnich testach (chyba 5 rodzajów żwirków <lol> ) zauważyłam, że stopień pylenia jest ściśle związany z zapachem. Czyli Extreme o zapachu już też pyli.

Nie pamiętam, ale chyba Professional jest w korzystniejszej cenie niż Extreme :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Dorszko ja szukam specjalnie żwirków bardzo mało pylących ze względu na astmę i Extreme Classic spisuje się bardzo dobrze, bo według mnie nie pyli wcale :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Lenko a skąd Ty wytrzasnęłaś o zapachu lawendy? Na zooplusie jest tylko zapach pudrowy i bezzapachowy?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Sonia pisze:Lenko a skąd Ty wytrzasnęłaś o zapachu lawendy? Na zooplusie jest tylko zapach pudrowy i bezzapachowy?
Marzenko ten żwirek dostępny jest >>tutaj<<
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Tak, Professionak jest trochę tańszy od Extreme >>>>>>>>>>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dorszko a co to masz jakieś linki spod lady? Bo mi wyświetla tylko dwa rodzaje i nie ma tam lawendowego, a w Twoim linku jest. Dziwne.
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... esh/381495
ten nie pyli w ogóle, ale zapachu nie wiąże i siusków też za bardzo nie wiąże, tzn rozpadają się przy wyciąganiu
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

ja używam GG "czerwonego" bo niebieskie granulki z Mastera barwiły Iśkowe łaputy na zielono <shock>
i jestem zadowlona ze zbrylania, zapachowo jak na mój gust jest OK bo niezbyt intensywnie :-)
Zablokowany