Żwirek
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Re: Żwirek
Któryś kotek używa Catsan? W forumowej wyszukiwarce znalazłam tylko kilka postów, w których występuje ta nazwa. http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... lka/179555
Hodowca naszego przyszłego malucha wymienił ten żwirek na liście rzeczy stosowanych obecnie przez niego, więc chociaż w dużej krytej kuwecie mamy CBE+, kupiłam odkrytą kuwetkę oraz ten Catsan - dwie maty, oraz dodatkowo małą paczkę samego żwirku do posypania po wierzchu, gdyby było płytko. Ciekawa jestem, jak to się będzie sprawdzało. Z CBE+ jestem raczej zadowolona, ale mamy w mieszkaniu bardzo dużą wilgotność i nie zawsze dobrze się zbryla, przez co szybko robi się niezbyt higieniczny, a 40 litrów wystarcza na 2-3 razy <roll> Idealny jest tylko wtedy, gdy trzymamy osuszacz powietrza w niedalekiej odległości od kuwety.
Obawiam się tylko, że na dłuższą metę ten Catsan nie przejdzie, bo pewnie deklarowane w opisie maty słowa "Pasuje prawie do każdej kociej toaletki" nijak się mają do największej Catit Jumbo <lol>
Hodowca naszego przyszłego malucha wymienił ten żwirek na liście rzeczy stosowanych obecnie przez niego, więc chociaż w dużej krytej kuwecie mamy CBE+, kupiłam odkrytą kuwetkę oraz ten Catsan - dwie maty, oraz dodatkowo małą paczkę samego żwirku do posypania po wierzchu, gdyby było płytko. Ciekawa jestem, jak to się będzie sprawdzało. Z CBE+ jestem raczej zadowolona, ale mamy w mieszkaniu bardzo dużą wilgotność i nie zawsze dobrze się zbryla, przez co szybko robi się niezbyt higieniczny, a 40 litrów wystarcza na 2-3 razy <roll> Idealny jest tylko wtedy, gdy trzymamy osuszacz powietrza w niedalekiej odległości od kuwety.
Obawiam się tylko, że na dłuższą metę ten Catsan nie przejdzie, bo pewnie deklarowane w opisie maty słowa "Pasuje prawie do każdej kociej toaletki" nijak się mają do największej Catit Jumbo <lol>
-
- Agilisowy Rezydent
Magda, i jak testy, dalej jesteście zadowoleni z tego żwirku?madziulam2 pisze:My od dzisiaj testujemy ten żwirek - http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... ean/198603 - pierwsza reakcja chłopaków "WOW, FAJNY!!!"... jest ślicznie jasny (prawie biały), grubszy niż Golden Grey, mało pyli i póki co ładnie się zbryla
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
wydaje się fajny, ale poczekam na więcej opinii zwłaszcza odnośnie pylenia :-)madziulam2 pisze:My od dzisiaj testujemy ten żwirek - http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... ean/198603 - pierwsza reakcja chłopaków "WOW, FAJNY!!!"... jest ślicznie jasny (prawie biały), grubszy niż Golden Grey, mało pyli i póki co ładnie się zbryla
u nas Flamingo też nie zdał egzaminu, tzn u mnie bo futra korzystały z kuwety z Flamingo i GG :-)
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
jestem zadowolona
* ładnie wygląda
*ładnie się zbryla
* trzyma zapachy
* jakoś strasznie się nie pyli
roznosi się trochę bo jest grubszy niż golden grey
* ładnie wygląda
*ładnie się zbryla
* trzyma zapachy
* jakoś strasznie się nie pyli
roznosi się trochę bo jest grubszy niż golden grey
-
- Agilisowy Rezydent
Dzięki, to zamówię na próbę następnym razem.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Będziemy próbować czegoś nowego, bo CBE miewa wzloty i upadki i kulki się strasznie rozwalają... i tak ciekawa jestem czy komuś może kot odmówił współpracy po zmianie żwirku z drewnianego na niedrewniany?
Tylko nie wiem, Extreme Classic czy GG? Czy może inny?

- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Dla mnie Extreme Classic i GG są na bardzo podobnym poziomie. I moja mama i kuzynka po wypróbowaniu obu wróciły do GG. ja nadal korzystam z EC jednak mam problemy ze zbrylaniem (choć mną się nie sugeruj, bo kuweta leży nieopodal kaloryfera, więc to może wpływać na zbrylanie)
Co do zmiany. U mnie Magnus przeszedł z silikonowego na obecny bez najmniejszych problemów. A drewnianego nigdy nie stosowałam więc nie wiem. Jeśli masz 2 kuwety, możesz nasypać do jednej nowego żwirku i zobaczyć reakcję kotów.
Co do zmiany. U mnie Magnus przeszedł z silikonowego na obecny bez najmniejszych problemów. A drewnianego nigdy nie stosowałam więc nie wiem. Jeśli masz 2 kuwety, możesz nasypać do jednej nowego żwirku i zobaczyć reakcję kotów.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
No, tak zrobimy, zostawiamy jeszcze zapas CBE na wszelki wypadek 

- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Nie wiem czy się przyzwyczaiłam, czy CBE+ jednak się poprawił? MoniQ, piszesz o wzlotach i upadkach, ale w moim odczuciu od dawna nie ma już problemu z nadmiernym pyleniem, a jeśli chodzi o zbrylanie się - generalnie bez zastrzeżeń. Zdarzają się "rozpadnięte" kulki, ale bardzo rzadko i najczęściej ma to związek ze stylem kopania w żwirku (Puszkowi zdarza się rozkopać swoje kulki, ale on to typ krecika, kopie długo i namiętnie, a po jego wyjściu z kuwety najczęściej zastaję tam kopczyk usypany na samym środku <mrgreen> ). Chyba, że ma to związek z problemami z susianiem, jak to było kilka tygodni temu u Kitki.
- norka
- Agilisowy Rezydent
ja Wezyrowi sypie oba....na spód EC....na góre CBE.....i fajnie się zbryla :-)MoniQ pisze:Będziemy próbować czegoś nowego, bo CBE miewa wzloty i upadki i kulki się strasznie rozwalają... i tak ciekawa jestem czy komuś może kot odmówił współpracy po zmianie żwirku z drewnianego na niedrewniany?![]()
a zaczęło się od tego że chciałam zmienić z CBE na Extreme......jednak Extreme nie do końca mi pasował..Wezyrowi mieszanka nie przeszkadza,więc tak zostało <lol>