Żwirek
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Żwirek
To nie chodzi o problem "za malucha", po prostu niektóre koty nie tolerują takich czy innych żwirków. Dla jednych nie do przyjęcia jest drewno, dla innych grubość ziarna, mój Fado za żadne skarby nie wszedł do silikonu, na który przez chwilę przed laty się skusiłam. Dla większości kotów wielkość ziarna ma znaczenie, tzn. koty kochają drobne piaseczki bentonitowe, niezależnie od wieku, ale sprawą indywidualną jest, czy zaakceptują grubsze ziarno, czy nie.
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
Greenwoods Montmorillonite - mały koszmar.
Rozpada się praktycznie po dotknięciu.
Rozpada się praktycznie po dotknięciu.
- gloria
Re: żywienie 2 kotów innymi karmami, z nagłą chorą nerką w t
życzę zdrówka dla kotki
wczoraj przeglądając internetowy sklep zoo znalazłam środek do wczesnego wykrywania infekcji drób moczowych kotów, do stosowania w kuwecie:
http://animalcity.pl/product-pol-661-Ce ... 3x10g.html
wczoraj przeglądając internetowy sklep zoo znalazłam środek do wczesnego wykrywania infekcji drób moczowych kotów, do stosowania w kuwecie:
http://animalcity.pl/product-pol-661-Ce ... 3x10g.html
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Jakiś czas temu przerzuciłam się z CBE+ na Extreme Classic i byłam zachwycona, kociaste też. Niestety ostatnie dwie zamówione przeze mnie paczki były dużo gorsze jakościowo. Żwirek był wyraźnie grubszy, gorzej się zbrylał, bardzo się nosił. I teraz nie wiem, co dalej. Za chwilę muszę coś kupić, tylko co?
Jak u Was sprawdza się Extreme Classic? Czy kupujecie go w Zooplusie?
Jak u Was sprawdza się Extreme Classic? Czy kupujecie go w Zooplusie?
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ja od samego początku używam CBE, nigdy nie zmieniałam :-)elwiska3 pisze:Ja używam Greenwoods http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... sie/475010
lepszy niż CBE
Elwirko, w czym jest lepszy ten, który używasz?
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
jest drobniejszy i delikatniejszy, mniej pyli i nie pachnie tak intensywnie po nasypaniu do kuwety.asiak pisze:Ja od samego początku używam CBE, nigdy nie zmieniałam :-)elwiska3 pisze:Ja używam Greenwoods http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... sie/475010
lepszy niż CBE
Elwirko, w czym jest lepszy ten, który używasz?
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Wczoraj zamówiłam wór CBE, może następnym razem zamówię :-)
A zbryla dobrze? Jest bardziej wydajny od CBE czy tak samo?
A zbryla dobrze? Jest bardziej wydajny od CBE czy tak samo?
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Ja kupuję i cały czas ok.AgnieszkaP pisze:Jak u Was sprawdza się Extreme Classic? Czy kupujecie go w Zooplusie?
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Agnieszko ciągle kupuję Extreme Classic i podtrzymuję to co we wcześniejszych postach- pyli. Pierwsze worki to był sam żwirek , następne pył. Mam ciemne meble w łazienkach gdzie stoją kuwety, więc jeśli nawet nie widzę pyłu lub astma mnie nie zacznie dusić , to widzę to przy cotygodniowym sprzątaniuBeate pisze:Nie jesteś sama Soniu, u nas tez niestety pyli i specjalnie nie wzięłam pudrowego , a tu masz...Sonia pisze:Aguś ja nie mam pretensji do zbrylania, bo mi się zbryla, tylko do tego, że pyli, jak wszystkie inne.AgnieszkaP pisze:Soniu ja też kupuję Extreme Classic bezzapachowy i zbryla się rewelacyjnie.
Ja to muszę mieć pecha, bo wszyscy dostają normalny żwirek, a mnie się znowu takie dziadostwo trafiło.
Już się zastanawiam, czy to może nie dlatego, że od jakiegoś czasu zamawiam paczki za pobraniem, bo opłacone bardzo długo szły i teraz jak zamówię to mam za 1,5 dnia paczkę u siebie. Może oni mają jakieś magazyny w Polsce i stąd te szybkie paczki idą a na Polskę to może znowu gorszej jakości ten żwirek idzie. Już nie mam pomysłu, skąd takie różnice w jakości.