Niestety, ale USG nie wyszło zbyt dobrze, PKD to nie jest ale powodów do radości też nie ma temat opisałem w wątku, o kuwetach gdzie pisałem poprzednio, chociaż nie wiem gdzie on powinien być umieszczony.
Kasik pisze: ↑23 maja 2018, 07:38
Cieszę się, ze Horacy dobrze się czuje
Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, kciuki za usg
Danusia będzie miała namiary na dobrego nefrologa, bo jej Kolorek też ma chore nerki - a na odpowiednich lekach czuje się dobrze i rozrabia, więc na pewno i u Was będzie ok
Dziękuję, za słowa otuchy właśnie się z nią skontaktowałem. Choć i tak póki co nie mogę za bardzo się na razie za bardzo pozbierać po tej wiadomości.
Luinloth pisze: ↑25 maja 2018, 13:41
Danusia będzie miała namiary na dobrego nefrologa, bo jej Kolorek też ma chore nerki - a na odpowiednich lekach czuje się dobrze i rozrabia, więc na pewno i u Was będzie ok
Dzięki za słowa otuchy, chociaż dziś to i tak nie mogę się na niczym sensownym skupić, cały czas nie daje mi to spokoju.
Jak by nie Dorszka to nawet bym nie wiedział, że coś jest nie tak (Dziękuję). A ja się cieszyłem, że jak dużo pije to jest dobrze, bo gdzieś wyczytałem, że koty zbyt mało piją.
Kasik pisze: ↑25 maja 2018, 16:39
Miałam nadzieję, że może jednak jakimś cudem to nie będzie nic poważnego. ..
Kciukow nie puszczam, mam nadzieję, że przed Wami długie wspólne lata
Już jesteśmy po wizycie i już jestem dużo spokojniejszy. Rozpoznanie PChN stadium 2. (podłoże genetyczne (dysplazja) - dziedziczona po dziadkach), niestety nie da się wyleczyć. Wcześniej rozpoznana więc kondycja kocurka bardzo dobra (8/10). Przy stałej opiece pani doktor i odpowiednim dostosowywaniu leczenia powinniśmy się dość długo cieszyć zdrowiem razem z Horacym.
Będziemy badać jeszcze serce u kardiologa, bo w parze z tego typu przypadłościami nerkowymi na podłożu genetycznym mogą być problemy z sercem. Ale to tylko kontrolnie i zapobiegawczo, aby wykluczyć taką ewentualność. Mam nadzieje, że serce będzie miał zdrowe.
Poza tym jeszcze w tym miesiącu będzie co tydzień na kroplówkach, no i zupełna zmiana diety i lekarstwo codziennie do karmy.