Vitali II von Sturmcastle

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Ada pisze:- anioły dziękują za miłe słowa, ale...no właśnie, chyba się już zepsuły, jak wróciłam z pracy , zobaczyłam, ze wyciągnęły pranie z pralki i rozwlekły po całym mieszkaniu,,, a jedną skarpetkę powiesiły na hamaczku..... <shock> .....i nie mogą zwalić nic na psa bo był ze mną cały czas.... :)
a zepsuły coś NIE tylko sie bawiły ładnie na hamaczku<lol>

rozumiem chomiki w pralce , co niestety mogłoby skutkować obfitoscią fredzli i tzw. siepanki ale kociaste <aniołek>
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- na pewno bawiły się świetnie bo nikt im nie przeszkadzał,,,,szkoda tylko, że Aniołkami są tak rzadko,,,ale dobrze , ze wogóle są... <serce> <serce> <serce>

- siąpi u nas strasznie dzisiaj cały dzień, zalegamy na tapczanie cały wieczór - wszyscy - to się nazywa chyba ogólna kocio-psio-ludzka koedukacja :-) ;-)
Bożena

Post autor: Bożena »

Tylko pozazdrościć tak cudownego towarzystwa :kotek: :kotek: :kotek: :pies: :pies:
Awatar użytkownika
Ada

- lubię takie leniwe poranki, kiedy nie muszę się nigdzie spieszyć....dzisiaj zastałam cztery kociaste w moim łóżku, słodko spały przytulone do siebie,,,,tylko Marra woli spać solo.... <serce>

- Vitek przyjął już całkowicie zwyczaje grupy, gania się z nimi , podskakując w galopkach i wesoło grucha ( chyba nauczył się od Almy, bo ragdolle bardzo rzadko miauczą), jedyne co go wyróżnia od innych kotów ( poza szatą) to lizanie...liże mnie po rękach, policzkach. nosie, uszach....żaden z moich kotów tego nie robi,,,czasami Marra dotyka mojego nosa swoim noskiem i łaskocze mnie przy tym swoimi wąsami, ale żaden kot mnie nigdy nie lizał.... :-)

- śmieję się trochę, bo konkuruje w tym lizaniu z moim psem.....a'propos psa, to wytworzył się jeszcze jeden rytuał, kiey Marra wrzeszczy ( najczęściej na Elle'go albo Tikę, kiedy w zabawie ją doganiają i łapią) to wtedy biegnie szybko do nich pies z interwencją .... :kiss:

- obecnie wszystkie zwierza zaczęły zrzucać zimowe futerka, co wróży rychłą wiosnę jednak....najwięcej sierci oczywiście gubi mój niedokończony owczar - wiadomo, jest największy - ale kolorytem wszystko się zgadza ;-))

- na szczęście wszystkie lubią szczotkowanie, tylko Tika dziwnie wygląda z tym swoim - nieswoim "łysym" ogonkiem,,,,jeszcze nigdy nie zgubiła tyle włosów na ogonie, ale ponieważ nie ma żadnych objawów chorobowych, więc na razie się nie martwię....

- Vitek wzrostem dogania już Ellego a wagowo zbliża się do 5 kilogramów, co chyba jak na 8 miesięcznego kocurka jest całkiem nieżle (?), zwłaszcza, że jak czytałam, "sreberka" są nieco mniejsze od " błękitków" (?)

- miłego weekendu :-)
Awatar użytkownika
PaulinaP

Post autor: PaulinaP »

Witam Cię Ada i Twoją uroczą kocią rodzinkę w sobotnie południe. ja i Iza też mamy leniwy poranek w właściwie wspólny dzień w domu bez pośpiechu więc wreszcie jest więcej czasu na zabawy z piórkiem, większą dawkę głasków i pielęgnację. ahhh jak ja lubię się tak nigdzie nie spieszyć... i kot szczęśliwy, bo nie jest sam w domu. jedyne co jej przeszkadza to to, że co jakiś czas pańcia siedzi przed komputerem a miała się bawić? dostaje wtedy mrucząco-miauuczący "ochrzan", że "jak to?"
miło się czyta o Twojej cudnej gromadce i szczęśliwym dokoceniu. a liżący kot? ciekawy wyraz-jak na kota- <serce>
miłego dnia
Awatar użytkownika
Ada

- prawda ? jak pięknie nic nie musieć robic - tylko to na co ma się ochotę...uwielbiam wolne weekendy, a ostatnio mam ich tak mało.....
- byliśmy z Sapem na dłuuuuuuuugim spacerze, w lesie, który jest całkiem blisko, jak to dobrze, ze mieszkając w dużym mieście mam lasek 5 minut od domu,,,, :-)

- kociaste wyszczotkowane dostały przed chwilą swoje porcje smakusiów i teraz układają się w swoich kołyskach liżąc sobie pyszczki nawzajem....uwielbiam na nie patrzeć i pić południową kawę.....ech... <serce>

- ale właśnie przed chwilą Marra z wrzaskiem zwaliła Vitka z JEGO posłanka, bo tak się małpie spodobała....no cóż, przecież nie może być tak całkiem idealnie ;-))
Awatar użytkownika
Tasiemka

Post autor: Tasiemka »

Ehhhh.....jak czytałam Twój post...to aż mi się błogo zrobiło...całkiem jakbym miała dzisiaj wolne (mimo że jestem po pracy :) )
Awatar użytkownika
Ada

Tasiemka pisze:Ehhhh.....jak czytałam Twój post...to aż mi się błogo zrobiło...całkiem jakbym miała dzisiaj wolne (mimo że jestem po pracy :) )
- ech, Tasiemeczko Kochana.... ja tak często ostatnio mam zajęte weekendy, że ten celebruję cały czas....była u mnie Kociamama na wieczornych pogaduchach - wygłaskała Sapcia za wszystkie czasy....a moje kotowate obdarzyły ją swoimi leniwymi mruczkami - wszystkie spały, uwalone w posłankach, jakby przeczuwając póżnowieczorną śnieżycę....

- a my ??? - rozkoszując się pieczonymi jabłkami z cynamonem, rodzynkami i lodami czekoladowymi ( niam, niam) piłyśmy kawę i marzyłyśmy o lecie..... :kiss:

- uwielbiam wolne weekendy <serce>
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Ada :-) W Twoim wątku po prostu świeci słońce <mrgreen> Wyściskaj swoje cudowne Stado :kiss: :pies: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
kotku

Post autor: kotku »

Jak fajnie zajrzeć do Ciebie i poczuć tę kocią rodzinną atmosferkę.. dużo głasków dla wszystkich kotków i Ropuszka!!! :kotek: :pies:
Zablokowany