Bentley - niebieski brytyjczyk
- Miss_Monroe
- Moderator
-
dora
- Hodowca
- Hodowla: Rizadora*PL
- Kontakt:
- Miss_Monroe
- Moderator
- asiunia0312
Uważam, że hakanowy ma za krótkie słupki, chyba że byś poprosiła 10cm dłuższe. W temacie o drapakach czytałam, że przydałby się przynajmniej jeden 100cm, żeby kotek miał się gdzie wyciągnąć. Mi podoba się 1 i 3. Do 1 dołożyłabym ewentualnie tubę pod rozetę, żebyś wiedziała na co zwrócić uwagę przy ewentualnej zmianie drapaka i co podoba się Bentleyowi (choć z drugiej strony nie wiem czy by nie było za bardzo na ciapane
).
- Miss_Monroe
- Moderator
- asiunia0312
My zdecydowaliśmy się na drapak w sztuksie, ponieważ będziemy go robić sami (wychodzi o wiele taniej). Niestety nie możemy znaleźć dywanu, który używa hakan albo rufii. Mam nadzieję, że się szybko nie zniszczy. Przepraszam za <offtopic>
Według ich cennika 10cm=10zł więc nie będzie to aż taki duży koszt :-P Ale jeśli zależy Ci na dywanie to wybrałabym ten projekt, bo rzeczywiście dopłata 200-300zł za dywan to spory wydatek
Według ich cennika 10cm=10zł więc nie będzie to aż taki duży koszt :-P Ale jeśli zależy Ci na dywanie to wybrałabym ten projekt, bo rzeczywiście dopłata 200-300zł za dywan to spory wydatek
- Miss_Monroe
- Moderator
Niestety w Rufim drapak w sztruksie (moje niespostrzeżenie bo myślałam, że to dywanowy bo sugerowałam się tylko zdjęciem) kosztuje 534 zł, natomiast w dywanie już niestety 766
dlatego wybieram Hakana. Widziałam je na żywo i w dywanie jednak są lepsze niż w "sztruksie" (może poszukaj jakiś ścinek w sklepach czy końcówek dywanów? to zawszze lepsze niż sztruks bo on strasznie się zaciąga bo widziałam u znajomej mającej dywanowy i sztruksowy drapak. Zostały kupione w tym samym czasie i dywanowy wygląda jak nowy, natomiast sztruks... no nieciekawie
). Z mężem na początku też chcieliśmy sami tworzyć drapak ale tak jak mówisz o dywan z Hakana lub Rufiego cholernie trudno. Może mają swojego "hurtownika", który tylko im dostarcza materiał?
- asiunia0312
534 zł a 766 zł jest niestety sporą różnicą, za taki drapak.
Bardzo możliwe, że mają swojego hurtownika. Obeszliśmy już wszystkie sklepy z dywanami i nie mają ciekawych propozycji. Uważam, że jeśli Misia będzie miała przemyślany projekt i będzie mogła swobodnie skakać po drapaku to nie pozaciąga go, aż tak bardzo. Danusia również ma 3 drapaki ze sztruksu i nie są pozaciągane. Poczekamy zobaczymy, a przy moim wymarzonym drapaku różnica cen - zrobienie samemu a kupienie u hakana albo rufiego byłaby duża, a co dopiero w dywanie
. Niestety mogę mieć tylko jeden drapak i wolałabym, żeby był spory. Przepraszam za <offtopic>
Bardzo możliwe, że mają swojego hurtownika. Obeszliśmy już wszystkie sklepy z dywanami i nie mają ciekawych propozycji. Uważam, że jeśli Misia będzie miała przemyślany projekt i będzie mogła swobodnie skakać po drapaku to nie pozaciąga go, aż tak bardzo. Danusia również ma 3 drapaki ze sztruksu i nie są pozaciągane. Poczekamy zobaczymy, a przy moim wymarzonym drapaku różnica cen - zrobienie samemu a kupienie u hakana albo rufiego byłaby duża, a co dopiero w dywanie
- Miss_Monroe
- Moderator
u mnie za nic nie wolno przepraszać
<lol> , a to nawet nie wiedziałam że Danusia ma wszystkie w sztruksie, od Hakana i jest ok? muszę ją popytać:) czytałam, że sztruks się strasznie zaciąga... po prostu Danusia ma porządnie wychowane koty, które wiedzą, po czym pazurkami nie "jeździć" <lol>
właśnie znalazłam na stronie Rufi:
Poszycie dywanowe - dywan impregnowany kraj pochodzenia Holandia
Poszycie tapicerskie - materiał tapicerski "sztruks" kraj pochodzenia Niemcy, przeznaczenie fabryczne tapicerowanie sof i foteli
właśnie znalazłam na stronie Rufi:
Poszycie dywanowe - dywan impregnowany kraj pochodzenia Holandia
Poszycie tapicerskie - materiał tapicerski "sztruks" kraj pochodzenia Niemcy, przeznaczenie fabryczne tapicerowanie sof i foteli
- asiunia0312