Bentley - niebieski brytyjczyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

ja myślę, że najpierw kupię jeden.. a później dokupię drugi <lol>
dora
Hodowca
Hodowla: Rizadora*PL
Kontakt:

Post autor: dora »

No tak to jest pomysł <lol> , a kocuro oszaleje z radości <lol>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

dawkowanie prezentów.. i radości po prostu <lol>
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Uważam, że hakanowy ma za krótkie słupki, chyba że byś poprosiła 10cm dłuższe. W temacie o drapakach czytałam, że przydałby się przynajmniej jeden 100cm, żeby kotek miał się gdzie wyciągnąć. Mi podoba się 1 i 3. Do 1 dołożyłabym ewentualnie tubę pod rozetę, żebyś wiedziała na co zwrócić uwagę przy ewentualnej zmianie drapaka i co podoba się Bentleyowi (choć z drugiej strony nie wiem czy by nie było za bardzo na ciapane :mimbla: ).
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

właśnie napisałam do nich o dłuższe słupki <lol> tak 10-20 cm i o koszt tego "Zabiegu" :) w Hakanie w tym drapaku jest o tyle lepiej bo jest w dywanie, niestety w Rufim za dywan trzeba dopłacić 200-300 zł... :-( sztruks mi się nie "widzi" bo zaraz będzie pozaciągany nieziemsko...
Awatar użytkownika
asiunia0312

My zdecydowaliśmy się na drapak w sztuksie, ponieważ będziemy go robić sami (wychodzi o wiele taniej). Niestety nie możemy znaleźć dywanu, który używa hakan albo rufii. Mam nadzieję, że się szybko nie zniszczy. Przepraszam za <offtopic>

Według ich cennika 10cm=10zł więc nie będzie to aż taki duży koszt :-P Ale jeśli zależy Ci na dywanie to wybrałabym ten projekt, bo rzeczywiście dopłata 200-300zł za dywan to spory wydatek :-(
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Niestety w Rufim drapak w sztruksie (moje niespostrzeżenie bo myślałam, że to dywanowy bo sugerowałam się tylko zdjęciem) kosztuje 534 zł, natomiast w dywanie już niestety 766 :-( dlatego wybieram Hakana. Widziałam je na żywo i w dywanie jednak są lepsze niż w "sztruksie" (może poszukaj jakiś ścinek w sklepach czy końcówek dywanów? to zawszze lepsze niż sztruks bo on strasznie się zaciąga bo widziałam u znajomej mającej dywanowy i sztruksowy drapak. Zostały kupione w tym samym czasie i dywanowy wygląda jak nowy, natomiast sztruks... no nieciekawie :-/ ). Z mężem na początku też chcieliśmy sami tworzyć drapak ale tak jak mówisz o dywan z Hakana lub Rufiego cholernie trudno. Może mają swojego "hurtownika", który tylko im dostarcza materiał?
Awatar użytkownika
asiunia0312

534 zł a 766 zł jest niestety sporą różnicą, za taki drapak.

Bardzo możliwe, że mają swojego hurtownika. Obeszliśmy już wszystkie sklepy z dywanami i nie mają ciekawych propozycji. Uważam, że jeśli Misia będzie miała przemyślany projekt i będzie mogła swobodnie skakać po drapaku to nie pozaciąga go, aż tak bardzo. Danusia również ma 3 drapaki ze sztruksu i nie są pozaciągane. Poczekamy zobaczymy, a przy moim wymarzonym drapaku różnica cen - zrobienie samemu a kupienie u hakana albo rufiego byłaby duża, a co dopiero w dywanie ;-( . Niestety mogę mieć tylko jeden drapak i wolałabym, żeby był spory. Przepraszam za <offtopic>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

u mnie za nic nie wolno przepraszać :hammer: <lol> , a to nawet nie wiedziałam że Danusia ma wszystkie w sztruksie, od Hakana i jest ok? muszę ją popytać:) czytałam, że sztruks się strasznie zaciąga... po prostu Danusia ma porządnie wychowane koty, które wiedzą, po czym pazurkami nie "jeździć" <lol>

właśnie znalazłam na stronie Rufi:

Poszycie dywanowe - dywan impregnowany kraj pochodzenia Holandia
Poszycie tapicerskie - materiał tapicerski "sztruks" kraj pochodzenia Niemcy, przeznaczenie fabryczne tapicerowanie sof i foteli
Awatar użytkownika
asiunia0312

Na stronach 89-91 w temacie o drapakach Danusia tłumaczyła mi co nieco więc możesz sobie trochę poczytać ;-)) I przepraszam za pomyłkę nie ma 3 drapaków, ale 2 <mrgreen> sztruksowe
Zablokowany