Drapaki
- ania1978
Re: Drapaki
mnie razem z przesyłką kosztował coś ok 560 zł, po prostu do ceny drapaka doliczyli cene rozety tzn 60 zł. Zamawiając na ich sklepowej stronie drapak, w wiadomościach do sprzedawcy napisałam ,że chcę rozetę zamiast górnej pólki i potwierdziłam to telefonicznie by nic im nie umknęło. Po 7 dniach mój Gacuś stał się szczęśliwym posiadaczem naprawdę świetnego drapaka i zakochał się w rozecie od pierwszego wypróbowania <mrgreen>
- zuzuzanta
Drapak, który kupiła Ania wydaje się być idealny. Jeśli zamawiałbyś ten model, to również zmodyfikowaną wersję. Koty kochają rozety, więc wstawienie jej zamiast górnej półki będzie idealnym rozwiązaniem.
- asiunia0312
W końcu zdecydowaliśmy się na drapak. Będzie taki jak naszej forumowej Lumi <zakochana>
http://drapaki.home.pl/pl/p/KOCI-USMIECH/125 z wyższym słupem 110cm, a niższym 60cm, rozeta 50cm. Muszę jeszcze tylko wybrać grubość słupów.
Czy do takiego drapaczka starczą słupy fi 12 czy koniecznie muszą być fi14? (Nie ukrywam, że chodzi nam o koszta niby dużej różnicy nie ma, ale prezenty trochę pomniejszyły nasz budżet. Drapak będzie zamawiany u Hakana, a on swoją promocję na upust 25% ma do końca roku...
)
Czy do takiego drapaczka starczą słupy fi 12 czy koniecznie muszą być fi14? (Nie ukrywam, że chodzi nam o koszta niby dużej różnicy nie ma, ale prezenty trochę pomniejszyły nasz budżet. Drapak będzie zamawiany u Hakana, a on swoją promocję na upust 25% ma do końca roku...
- Miss_Monroe
- Moderator
Ja bym wybrała grubsze słuby, aby drapak był stabilniejszy. W końcu to zakup na lata 
- Agnes
Asiunia, jeśli nie bierzecie drapaka pod wymiar jakiegoś mebla (my dopasowaliśmy do kanapy) to wydaje mi się, że wystaczy słup o wysokości 100cm (na słowo musisz mi uwierzyć, że i tak jest wielki
) i zamiast tych cm, wzięłabym grubsze słupy, jak MM napisała, będzie stabilniej :-)
- Agnes
dodam jeszcze, że do wysokości drapaka, trzeba też doliczyć grubości elementów. Np. u nas półka, (góra- siedzisko) jest na wysykości 59 cm (grubość podstawy + grubość samej półki) Czasami żałuje, że nie wzięłam słupa 40cm, Lumi wskakuje na półke z rozpędu, bo jeśli chce to zrobić bezpośrednio spod drapaka, doopka jej spada <lol> Nie wiem jak bardzo Misia jest skoczna, ale dla mojej 69cm, to zdecydowanie za dużo :-)
- alillah
Co myślicie o takim drapaku: http://allegro.pl/okazja-piekny-drapak- ... 36394.html ? Czy będzie wystarczający dla jednego kocurka? Wydaje mi się w miarę ok, ma szeroką podstawę i dość duże półki, choć zastanawiam się nad wymianą tej rozety na większą, jeśli będzie taka możliwość. 37 cm to chyba za mało, no nie?
Wiadomo, nie jest to Rufi ani Hakan, ale 200zł to jest maksymalna kwota, którą biedna studentka może wydać <roll> (zważywszy na to, że już wydałam sporo na kocie akcesoria).
Wiadomo, nie jest to Rufi ani Hakan, ale 200zł to jest maksymalna kwota, którą biedna studentka może wydać <roll> (zważywszy na to, że już wydałam sporo na kocie akcesoria).
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Dopóki kociak mały to mógłby być, ale jak bryś urośnie na dużego kota, to wydaje mi się, że ta rozeta na pewno będzie dla niego za mała. Chyba, że za jakiś rok planujesz dozbierać pieniążków na solidniejszy drapak, a ten byłby na teraz.
- Miss_Monroe
- Moderator
Drapak, do którego zamieściłaś link ma moja znajoma (ma dwa dachowce). Po kilku miesiącach drapak jest z jednej strony "przytrzymywany" komodą bo tak się chwieje
. Jeśli mogę doradzić to bym wstrzymała się z zakupem drapaka i uzbierała na porządniejszy, którego nie trzeba będzie wymieniać jak kot dorośnie 
- alillah
Sonia, Miss Monroe, dziękuję za porady
faktycznie chyba zrobię tak, że kupię coś na "teraz", może nawet jeszcze skromniejszy niż ten, tak tylko, żeby kociak przez parę miesięcy miał co drapać, a potem dozbieram na drapak od Rufiego