Borgia, Arabica, Fado, Gatta, Negra, Raya, Ori, Perla, Vesper, Django, Ina, Bunia, Queenie, Junior i Kokido

Mysza
Hodowca
Hodowla: Forastero*PL
Kontakt:

Re: Wątek dla "Starych"

Post autor: Mysza »

Rewelacja!
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Pomysł rewelacyjny :ok: tylko tak jak napisała yamaha, trzeba mieć na to wysokie mieszkanie :((((
:kotek:
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Rewelacyjny pomysł. Widać, że Faduś zadowolony. <ok>
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Super pomysł! Tylko od razu zaczęłam się zastanawiać... czy moje by doskoczyły tak wysoko? <lol> Z Fado jednak najwyraźniej bardziej skory do wysiłku chłopak <mrgreen> Pięknie mu w tym oknie.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Sonia pisze:Dorotko a jak tą półkę montowaliście, że nie widać pod spodem żadnych kątowników?
To właśnie był ten element, który ze strony mojego Inżyniera wymagał dojrzewania, jak to wszystko pomocować - we wnęce okiennej nie ma jak podpierać, bo tam głównie płyty gipsowe jako obróbka okna. <lol> Gdyby był remont, rozbudowalibyśmy antresolę i podciągnęlibyśmy ją prawie do okna, i może jakoś inaczej kombinowalibyśmy wszystkie mocowania. Półka jest podwieszona, na jakimś pręcie gwintowanym (jak zapytałam, czy to na tej wielkiej śrubie będzie, co ją kupiliśmy, obdarzono mnie spojrzeniem, którego lepiej nie będę opisywać, nawet nie jestem pewna, czy dobrze zapamiętałam nazwę <lol> ). Kątowniki od góry, żeby nie było ich widać, wszystko pod kontrolą, jak jeszcze tę śrubę (pręt znaczy się gwintowany) przykryję jakimś ładnym kwiatem, będzie ekstra :)

Fado jest zadowolony bardzo <mrgreen>
Hann pisze:Super pomysł! Tylko od razu zaczęłam się zastanawiać... czy moje by doskoczyły tak wysoko? <lol> Z Fado jednak najwyraźniej bardziej skory do wysiłku chłopak <mrgreen> Pięknie mu w tym oknie.
Doskoczyłyby, nie ma problemu. Ten drapak w oknie ma wysokość 70 cm, to wysokość, z jaką dorosły kot radzi sobie bez problemu (vide wysokość blatów kuchennych <lol> ), odległość pomiędzy półką a drapakiem jest już mniejsza, chyba 50 cm. Zeskok z drapaka na duży parapet, na którym są Fadusiowe miski.

No cieszę się bardzo, bo już dawno chciałam, żeby to stanęło, nie odblokowywałam góry szafek, bo się bałam, że jak mi chłopak zejdzie na nie z antresoli, to będzie się wychylał do okna i faktycznie coś się stanie. Teraz jest dobrze, składowisko rupieci zajmujące górę szafek, udające ozdobne bibeloty, zostało uprzątnięte, i spacerniak się zrobił zupełnie przyzwoity. Jak dotąd Fado uwielbiał siedzieć w okiennym drapaku (był wykończony rozetą, która teraz jest na półce), ale z pięterka widać znacznie więcej, drzewo za oknem dość blisko, więc miejscówka została zaakceptowana natychmiast :)
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Świetne to nowe Fadusiowe królestwo :ok:
Nic dziwnego, że chłopak szczęśliwy :-)
Jaki on piękny <pokłon>
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

Synuś ma dogodzone i to równo :kotek: :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dziękuję Dorotko :-)
Jeszcze tylko karmnik za okno wstawić i będzie miał Faduś TV HD <mrgreen>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »