Karmelek - nasze maleństwo
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Re: Karmelek - nasze maleństwo
Dziewczyny poużalam się dzisiaj trochę
Karmelek znowu nie w formie. Jakiś taki smutny, mało ruchliwy i więcej śpiący. Na proponowaną zabawę reaguje ale ... no nie jet to ten mój uśmiechnięty i wszędobylski kotek. Jeść je ale też bez entuzjazmu.
Idziemy jurto do weta. Zabiorę dzisiaj miski z jedzeniem zrobimy rano badania.
Proszę o mocne kciuki - oby nic poważnego nie wyszło.
I jakie badania zrobić? panel nerkowy i wątrobowy to już lekarka proponowała ale może jeszcze coś?
Karmelek znowu nie w formie. Jakiś taki smutny, mało ruchliwy i więcej śpiący. Na proponowaną zabawę reaguje ale ... no nie jet to ten mój uśmiechnięty i wszędobylski kotek. Jeść je ale też bez entuzjazmu.
Idziemy jurto do weta. Zabiorę dzisiaj miski z jedzeniem zrobimy rano badania.
Proszę o mocne kciuki - oby nic poważnego nie wyszło.
I jakie badania zrobić? panel nerkowy i wątrobowy to już lekarka proponowała ale może jeszcze coś?
- Becia
- Agilisowy Rezydent
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
A badałaś już mocz , jak już chcesz zrobić przegląd kocurkowi to badanie moczu jest bardzo ważne.
Moja Kala też dzisiaj śpi na okrągło , na chwilke tylko przybiega na miaziaki i już leży i śpi , ciśnienie bardzo leci w dół, koty na zmiany atmosferyczne też mogą reagować .
Trzymam oczywiście bardzo mocno kciuki ale może to tylko chwilowe <ok> :-)
Moja Kala też dzisiaj śpi na okrągło , na chwilke tylko przybiega na miaziaki i już leży i śpi , ciśnienie bardzo leci w dół, koty na zmiany atmosferyczne też mogą reagować .
Trzymam oczywiście bardzo mocno kciuki ale może to tylko chwilowe <ok> :-)
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Moczu nie badałam.
Karmelek miał robiona morfologie w ubiegłym tygodniu. Wyszła ok.
Leczony był na brzuszek - zalegania w jelitkach.
W ten piątek widziałam się z moją wetka i mówiłam , że Karmelek znowu mnie niepokoi. Mówiła, ze tak może być wiosną bo i kłaczków dużo i ogólnie Karmelek ma tendencje do zaparć. Kazała podać leki te co ma przepisane.
No ale kupka wczoraj była a chłopak dalej smutny.
On się nie uśmiecha ( jeśli wiecie o czym mówię ), leży w pozycji na chlebek ( łapki pod brzuszkiem) i oczka ma smutne.
Dodatkowo ( chociaż przy zmartwieniach z Karmelkiem to pikuś) zepsuła mi się pralka i zmywarka, a mąż wyleciał do Turynu . No prawo serii zadziałało ...
Karmelek miał robiona morfologie w ubiegłym tygodniu. Wyszła ok.
Leczony był na brzuszek - zalegania w jelitkach.
W ten piątek widziałam się z moją wetka i mówiłam , że Karmelek znowu mnie niepokoi. Mówiła, ze tak może być wiosną bo i kłaczków dużo i ogólnie Karmelek ma tendencje do zaparć. Kazała podać leki te co ma przepisane.
No ale kupka wczoraj była a chłopak dalej smutny.
On się nie uśmiecha ( jeśli wiecie o czym mówię ), leży w pozycji na chlebek ( łapki pod brzuszkiem) i oczka ma smutne.
Dodatkowo ( chociaż przy zmartwieniach z Karmelkiem to pikuś) zepsuła mi się pralka i zmywarka, a mąż wyleciał do Turynu . No prawo serii zadziałało ...
- Miss_Monroe
- Moderator
Podajesz Karmelkowi Bezo-Pet? Ja podaję pastę dwa razy w tygodniu Bezo-Pet (+ raz w tygodniu dosypuję Fibre Response) i nie ma żadnego problemu z kłaczkami. Myślę, że warto byłoby również zrobić badanie moczu, tak, jak sugerowała Danusia.elwiska3 pisze:W ten piątek widziałam się z moją wetka i mówiłam , że Karmelek znowu mnie niepokoi. Mówiła, ze tak może być wiosną bo i kłaczków dużo i ogólnie Karmelek ma tendencje do zaparć
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Daję Removera - działał zawsze beż zarzutu ( ostatnio nawet codziennie lub co 2 dzień)
A mocz spróbuje złapać. Tylko już widzę ta akcję ... Pojemnik zaraz naszykuję.
Do pracy mam na 9.30 , lecznica i lekarz tez od 9.30 - i niech jutrzejsze kłamstwa w pracy zostaną mi wybaczone bo muszę się spóźnić. No ale Karmelek najważniejszy - praca nie ucieknie.
A mocz spróbuje złapać. Tylko już widzę ta akcję ... Pojemnik zaraz naszykuję.
Do pracy mam na 9.30 , lecznica i lekarz tez od 9.30 - i niech jutrzejsze kłamstwa w pracy zostaną mi wybaczone bo muszę się spóźnić. No ale Karmelek najważniejszy - praca nie ucieknie.
- margita
- Agilisowy Rezydent
Trzymam mocno kciuki ... oby wszystko było dobrze ... <ok> <ok> <ok>
-
kotku
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Karmelku, no co ty ? Nie martw pańci :-)
Trzymam kciuki za twoje zdróweczko <ok> <ok> <ok>
Trzymam kciuki za twoje zdróweczko <ok> <ok> <ok>
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Już nie śpimy
czekam na siuśki , a Karmelek szuka miseczki