Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Drapaki

Post autor: asiak »

W sumie z rynny też się da oglądać tv <lol>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Z rynna pomysl bardzo fajny, ale cena nie bedzie taka sama, bo do rynny potrzebne sa 2 slupy.... :-?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Nie dawałabym rynny jako dolnego "stopnia", bo zauważyłam, że koty nie zeskakują wtedy na dno rynny, tylko celują w jej brzeg, nie zawsze, niestety, szczęśliwie, łatwo wtedy o nadwyrężenie przednich łap. Na dole, jako stopień, tylko półka według mnie.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Dziękuję bardzo Dorszko za uświadomienie, bo przyznam szczerze, że nawet nie wpadłam na to, w jaki sposób kot zeskakuje na rynnę i jakie to może mieć skutki zdrowotne. W takim razie pozostanę przy drapaku D-0 bez żadnych modyfikacji, czy wobec tego te dwie rozety są dobrym rozwiązaniem? Drapak nie wydaje mi się za wysoki ani odległość między jedną a drugą rozetą nie jest duża.
Ten drapak ma stać w domu u teściowej (a dokładnie w męża pokoju dwu-piętrowym). Zdecydowałam się na jego zakup, bo mimo, że przyjeżdżamy tylko czasem i to na weekendy, to widzę, że jak Bentley się układa do snu, czy po prostu do poleniuchowania, to nie może znaleźć "swojego" miejsca . Najczęściej zasypia na fotelu, ale nie ma się gdzie przeciągnąć itp.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

W takim razie zamówiłabym po prostu rozetę na 70 cm słupie, to wszystko, nie ma potrzeby kupować nic więcej. Można też zamówić rynnę na takich słupach. Nie ma potrzeby kupować dwóch legowisk, lepiej coś takiego, będzie taniej, a różnicę w pieniądzach na jedzonko, albo na wykończenie w dywanie proponuję przeznaczyć :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Dobrze. Dziękuję za pomoc i faktycznie zdecyduję się na taką "podstawową podstawę" <lol>
Awatar użytkownika
Migracja

Post autor: Migracja »

Dorszka pisze:W takim razie zamówiłabym po prostu rozetę na 70 cm słupie
Lenka, nasze kotki mają właśnie taką rozetę na słupie od Rufiego (zamówiłam P-2 z powiększoną podstawą 50x50 cm, słup 70 cm, średnica 14 cm i zamieniłam półkę na rozetę) - wygląda tak:
Obrazek

a w drapaku D-0 + hamak zamiast dolnej rozety jest półka:
Obrazek
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Właśnie chodzi mi o coś takiego jak na pierwszym zdjęciu! Dziękuję bardzo za to zdjęcie <pokłon> . Jutro rano będę pisała do Rufiego. D-0 wygląda super, tylko u nas hamak nie byłby wykorzystywany, bo Bentley nie lubi miękkich miejsc do leżenia. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :-) !
Awatar użytkownika
yohjia

Post autor: yohjia »

A czy któraś z Was ma może drapak z rozetą z maty sizalowej (te które są np. w drapakach ekskluzywnych) na balkonie? Podobno mamy wiosnę :haha: i szykuję już zagospodarowanie konkretniejsze tego skrawka świeżego powietrza dla kociastych. Planuję kupić coś w rodzaju EX-0A, tylko zastanawiam się czy taka rozeta przetrzyma ew. deszcze (nie wiem co jest na dnie takiej rozety, też sizal?). I czy rozety te w drapakach wyglądają lepiej niż w rozecie montowanej do ściany, której zdjęcie było tu niedawno wstawione (chodzi mi o to paskudne łączenie)?

I jeszcze jedno pytanie - czy Rufi na wystawy zabiera tylko drapaki czy są też hamaki montowane do ściany? Się wybieram do Kościana na zakupy i nie wiem czy zamówić wcześniej i tam odebrać czy jest szansa kupna na miejsu po niższej cenie <oops>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Jak byłam na wystawie Warszawskiej (pod koniec stycznia) to był Rufi tylko z drapakami.
Rano wysłałam maila do Rufiego i po godzinie otrzymałam odpowiedź co do drapaka, mam już jego wycenę i zamawiam w przyszłym tygodniu :-)
Zablokowany