Ile miseczek na pokarm?

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Re: Ile miseczek na pokarm?

Post autor: yamaha »

Danusia pisze: Zakurzone chrupki i talerzyk i jeszcze do tego zwietrzała karma zaręczam Ci ,że nie zachęcą kota do jedzenia :ok:
Dlatego wlasnie, Danusiu, zdrowy rozsadek kaze nam myc miseczki, jak tylko "podejrzewamy", ze moga byc zakurzone ;-))
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Dziewczyny :-) dajcie spokój, przesadzanie w żadną stronę zdrowe nie jest.

Elwisko, zmień może miseczki na ceramiczne, łatwiej Ci będzie z myciem i dla kota to zdrowsze.
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Mago pisze:Dziewczyny :-) dajcie spokój, przesadzanie w żadną stronę zdrowe nie jest.

Elwisko, zmień może miseczki na ceramiczne, łatwiej Ci będzie z myciem i dla kota to zdrowsze.
Rozpętałam dyskusję <strach>

Miseczki zmienię - bo od tego właśnie wziął się ten post. Szukałam z "jakiej porcelany" wasze miski jedzą :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Mago pisze:Dziewczyny :-) dajcie spokój, przesadzanie w żadną stronę zdrowe nie jest.
:ok: <pokłon> :ok:
Podpisuje sie obiema RECAMI <lol>
Mysle, ze kazdy z nas sam ustala swoj kompromis miedzy "dwa razy dziennie" a "raz w tygodniu" ;-))
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Zgadzam się z yamahą, sterylne warunki do życia są tak samo trudne do utrzymania, jak i niepotrzebne. Zakładając, że nie ma się kota o specjalnych wymaganiach czy alergika, to na Boga, miska która stoi 2 czy 3 dni nikogo nie zabije. Jedzenie jest świeże, woda świeża, w miskach nie ma syfu, śmieci czy innych niejadalnych elementów to nie popadajmy w paranoję. A potem się zdarzy, że wyjadę na 2 dni i jak kot sobie sam tej miski nie umyje to nie zje....? ;)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Sonia pisze: Ja odmierzam dawki suchego z racji tego, żeby odchudzić miśki.
Zupelnie z innej bajki : jakies madre cioteczki na forum (nie chce na 100% wymieniac, bo dokladnie nie pamietam, ale chyba nawet sama DORSZKA) odradzily mi taki sposob na "odchudzanie"....
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja wiem, że jedzenie ma stać cały czas.
U mnie stoi. Tylko odmierzam dzienną dawkę na głowę i daję rano połowę i wieczorem połowę.
Nie jest tak, że jak postawię miskę rano to zaraz się kociarstwo rzuca na nią i wszystko wyjada.
Przychodzą sobie pojeść i zostawiają resztę. Często, jak wracam z pracy to jeszcze są tam chrupki, nie znika wszystko do zera.
Przepraszam za <offtopic>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Mago pisze:Ja nawet raz na jakiś czas te miski wyparzam <lol>
Ja wyparzam raz w tygodniu i codziennie myję miseczki. Mąż się śmieje, że w razie braku talerzy to wie, skąd może bez obaw jeść <lol> .
Jak Bentley zje całą suchą karmę to miseczka jest "tłusta" i mam opory nałożyć do niej jedzenie bez wcześniejszego jej umycia.
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Miss_Monroe pisze:
Mago pisze:Ja nawet raz na jakiś czas te miski wyparzam <lol>
Ja wyparzam raz w tygodniu i codziennie myję miseczki. Mąż się śmieje, że w razie braku talerzy to wie, skąd może bez obaw jeść <lol> .
Jak Bentley zje całą suchą karmę to miseczka jest "tłusta" i mam opory nałożyć do niej jedzenie bez wcześniejszego jej umycia.

Ja tak samo jak Lenka. <mrgreen>
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30208348/
kształt fajny ale znowu plastik
Były kiedyś takie miseczki Ikeowe z porcelany
ale coś nie mogę ich teraz namierzyć <lol>
Zablokowany