Drapaki
- Molly
Re: Drapaki
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam, no, ale takie logiczne mi się wydaje - dziewczyny jak czyścicie rozety z drapaka? Chcę, jak tylko się zrobi pogoda wyszorować to, bo nie jest pierwszej czystości, ale nie wiem jak się za to zabrać, żeby nie zniszczyć . <roll>
- cheshire
Myślicie, że taki drapak dla jednego kociaka będzie dobry:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/284412
Będzie niebieski - którą wersję lepiej wziąć - szarą czy beżową, nie wiem na której mniej futro widać..
I zastanawiam się czy dodatkowo kupować legowisko, czy te drapakowe wystarczają? Legowisko by było w tym samym pokoju - nasz pokój dzienny/sypialniany, gdyż nie chcę żeby kot spędzał dużo czasu w drugim pokoju. Może warto kupic legowisko i w innej części pokoju położyć, czy kocyk na fotel np. bo może woleć na dość wysokim fotelu siedzieć/spać?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/284412
Będzie niebieski - którą wersję lepiej wziąć - szarą czy beżową, nie wiem na której mniej futro widać..
I zastanawiam się czy dodatkowo kupować legowisko, czy te drapakowe wystarczają? Legowisko by było w tym samym pokoju - nasz pokój dzienny/sypialniany, gdyż nie chcę żeby kot spędzał dużo czasu w drugim pokoju. Może warto kupic legowisko i w innej części pokoju położyć, czy kocyk na fotel np. bo może woleć na dość wysokim fotelu siedzieć/spać?
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Dla kociaka będzie dobry, dla dorosłego kota za mały. Nie będzie miał miejsca na wygodne wylegiwanie się na drapaku.
- cheshire
W ogóle za mały czy na spanie nocne?Becia pisze:Dla kociaka będzie dobry, dla dorosłego kota za mały. Nie będzie miał miejsca na wygodne wylegiwanie się na drapaku.
Jakie wymiary powinny mieć elementy?
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Spójrz na zdjęcia klientów na stronie Zooplusa. Te półki, rynny, rozeta - to jest małe jak na dużego brytka.
- cheshire
Faktycznie.. Mój kocurek może być duży, bo jest po dużym tacie.
A może ten Dionizos, który wkleiła sylvina2? Chciałabym wydać do ok. 200zł
A może ten Dionizos, który wkleiła sylvina2? Chciałabym wydać do ok. 200zł
- cheshire
Masz już ten drapak? Jak go oceniasz? Czy słupki są pokryte sizalem i jest stabilny?sylvina2 pisze:Zakupiłam dzis drapak z Zooplusa i nawet mi sie podoba, moze nie jest tak okazaly jak te od Rufiego, ale jak na razie wystarczy dla małego kotka który bedzie u mnie dopiero za 2 tyg![]()
Mysle ze pozniej jak juz podrosnie zamiast gornej półeczki/miseczki zamówie wieksza rozete.
Co wy na to?? Mysle ze Abygail sie spodoba<zakochana>
Oglądałam też jakieś niedorgie drapaki Trixie, ale słupki niby z tektury i nie wygląda to stabilnie. Z chęcią bym od Rufiego wzięła, ale wiadomo - cena.. Może kiedyś jak wyeksplotauje jako kociak taki zwykły a potem starszemu porządny kupię.
- Miss_Monroe
- Moderator
Cheshire :-) lepiej zainwestowac w jakosc i odłożyć na porządny drapak, ktory starczy na lata niż zmieniać np. po roku bo drapak nie dość, ze nie bedzie dobry gabarytowo dla Bryjczyka to bedzie niestabilny i nie użytkowany przez kota. Kilka osób na forum to przerobilo to na własnej "skórze"
Drapak z Zooplusa ma bardzo cienkie słupy sizalowe, do budki ani na hamak nie zmieści sie dorosły Brytek, według mnie po prostu szkoda dwa razy wydawać na drapak. Ja za namową dziewczyn kupiłam porządny drapak i jestem im wdzięczna, bo to była bardzo dobra decyzja. Jakość Rufiego jest rewelacyjna, drapak mojej znajomej z Zooplusa niestety po 5 miesiacach byl w stanie opłakanym podpierany przez inny mebel, bo nie stoi samodzielnie i stabilnie co może skończyć sie zle dla koteczki. Moja znajoma ma malutka kotke znajdę, także jeśli drapak nie wytrzymuje szaleństw kotki o wadze 1,2 kg to sa według mnie zmarnowane pieniadze.
-
Slonick
Wszystkie nowe wygladaja dobrze, ale szybko sie to zmienia. Ten poprzedni dodatkowo, wydaje mi sie, ze dolna rozeta wogole nie bedzie uzywana, a ta najwyzsza jakos tak dziwnie wyglada. Niektore koty lubia miekko inne twardo, musisz sie przekonac sama.
- cheshire
Hmm.. Bo ja oczywiście chciałabym aby kotek i miał budke i hamaczek i kilka poziomów a Rufi dużo więcej wychodzi. A drapak chcę żeby kociak miał od początku. A taki: http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/42-p-5a.htmlMiss_Monroe pisze:Cheshire :-) lepiej zainwestowac w jakosc i odłożyć na porządny drapak, ktory starczy na lata niż zmieniać np. po roku bo drapak nie dość, ze nie bedzie dobry gabarytowo dla Bryjczyka to bedzie niestabilny i nie użytkowany przez kota. Kilka osób na forum to przerobilo to na własnej "skórze"Drapak z Zooplusa ma bardzo cienkie słupy sizalowe, do budki ani na hamak nie zmieści sie dorosły Brytek, według mnie po prostu szkoda dwa razy wydawać na drapak. Ja za namową dziewczyn kupiłam porządny drapak i jestem im wdzięczna, bo to była bardzo dobra decyzja. Jakość Rufiego jest rewelacyjna, drapak mojej znajomej z Zooplusa niestety po 5 miesiacach byl w stanie opłakanym podpierany przez inny mebel, bo nie stoi samodzielnie i stabilnie co może skończyć sie zle dla koteczki. Moja znajoma ma malutka kotke znajdę, także jeśli drapak nie wytrzymuje szaleństw kotki o wadze 1,2 kg to sa według mnie zmarnowane pieniadze.
Czy powinien byc z działu dla dużych kotów?