Jak pomóc kotu w upał?

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Dáša WINK
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Dáša WINK »

u nas chlodzenie take ...

Kirinka
Obrazek
Obrazek

i kociacki <mrgreen>
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Anka »

z tą umywalką, to zupełnie jak nasz Lucek <rotfl>
Awatar użytkownika
dagmara

Post autor: dagmara »

Biedne rybki <shock> A ujecie z jezyczkiem swietne <mrgreen>
Awatar użytkownika
dźinx
Hodowca
Hodowla: Magic Galaxy*PL

Post autor: dźinx »

A mój Dafon zlew okupuje, bo ma podgląd na blaty i na jedzenie, a taka chudziutka jest.
Drapak stoi obok klimy. Nawet lubią ten wiaterek, oczywiście umiarkowany :-P
Awatar użytkownika
viejita

Post autor: viejita »

Kleofas w sumie kładzie się gdzie popadnie bo tymczasowo jesteśmy na wakacjach w mieszkaniu gdzie nie ma dywanów a panele są zimne więc dla niego każde miejsce odpowiednie. Do tego upodobał sobie wchodzenie do wanny, zlewu i maczanie się w wodzie (łapki, głowa). Je suche w takich samych ilościach jak do tej pory plus surowe mięsko i tylko wody jakby troche więcej popija ale czasem więcej rozchlapie niż się napije :)
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Od 3 dni moje koty w amoku jedzą tylko mokre. Mokre, którego przez ostatnie pół roku niechętnie zjadły łącznie lekko ponad 400 gram, glównie Gourmeta. Mam ostatni karton Bozity, jutro muszę się okupić w mocno obsosikowane saszetki.

Najchętniej pewnie piłyby sam sos. Czy znacie mokre ociekające sosem bardziej niż zaszetki Gourmeta? W tym momencie najważniejsze jest dla mnie "nawodnienie" kotów, niekoniecznie najlepszy skład.
Awatar użytkownika
Ania i Krzyś
Kontakt:

Post autor: Ania i Krzyś »

Najlepiej do mokrej karmy dolać trochę wody. Podpatrzyliśmy ten patent od Dorszki. Sprawdza się doskonale, zawsze to "mokrzej" :-)
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Ja daję Iamsa z łososiem i dolewam trochę wody (choć w saszetce jest dużo sosu) i jest super :) Bardzo chętnie pałaszują całą porcję na jednym posiedzeniu.
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Dobraaaaa, jutro kupuję karton Gourmetowego tuńczyka [love ostatnich 3 dni] i będę rozcieńczać <lol>
Podobno upał tak szybko sobie nie pójdzie...
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Gourmet też u nas w upał wchodzi świetnie, za to kompletnie nie sprawdza się Sheba, bo kocur tylko wylizuje mokre, a suche suche filety zostawia, nie wiem czy to kwestia wielkości tych filecików. W każdym razie teraz też podaję Gourmet Perle Diamont, tyle że właśnie nie tuńczyka, bo zanim kot mi to zje, to cały dom śmierdzi rybą <mrgreen>
Zablokowany