Drapaki
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Drapaki
A ja nawet jak bym miała nadmiar kasy wybrałabym ten drugi :-) Ma wszystko, to co trzeba :-)
-
Justii
Tylko martwi mnie ten nieszczesny sztruks.. Niby nie ma co tu obijac dywanem, ale hamaki i lezyska moga sie szybko zniszczyc
jednak za taka kase spodziewam sie drapaka na cale zycie ogonka
) a moze wymagam zbyt duzo <gwiżdże>
-
Slonick
A rufi wprowadzil juz tuby? Bo na zdjeciach wygladaly bardzo ciekawie.
-
Justii
Na ich stronie internetowej nie ma ich jeszcze w ofercie 
-
kinus
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
ja zamówiłam z szachownicą
przetestowałam wcześniej jako kapę na łóżko, kociaki nawet nie zahaczały
przetestowałam wcześniej jako kapę na łóżko, kociaki nawet nie zahaczały
- yamaha
- Genius Loci
Rufi tuby robi bez problemu (moj drapak ma przeciez tube), wystaczy zapytac w mail'u
.
A co do mojej opinii : zgadzam sie z Asia, ze ten drugi ma dokladnie wszystko co potrzeba, wiec chyba tez bym ten wybrala.
Obawiam sie ze w pierwszym, nawet zamieniajac rozete na tym trzecim, niskim slupku na polke, duzy kot nie bedzie z niej korzystal (za nisko).
A co do mojej opinii : zgadzam sie z Asia, ze ten drugi ma dokladnie wszystko co potrzeba, wiec chyba tez bym ten wybrala.
Obawiam sie ze w pierwszym, nawet zamieniajac rozete na tym trzecim, niskim slupku na polke, duzy kot nie bedzie z niej korzystal (za nisko).
- tina
- Hodowca
- Hodowla: Amazing Aisha*PL
- Kontakt:
Wybrałabym ten droższy , oczywiście z modyfikacją.Justii pisze: http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/204-ex-6b.html oraz
Dolna rozetę / tzw, bocianie gniazdo/ dałabym do góry zamiast hamaczka /u mnie hamak się nie sprawdził, wymontowałam go całkowicie/ .
Na dole zamiast rozety półka - schodek.
Pod górną rozetą zamiast hamaka zamontowałabym tubę.
Dla mnie byłoby super <ok>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Zgadzam się z Yamahą mam takie podobne dwa drapaki w domu na wsi po jednym w sypialni córki i mojej , oraz podobny w mieszkaniu i naprawdę wystarczy do tego jakieś dobre połączenie z półkami , komodą itp. i każdy kot będzie bardzo szczęśliwy.yamaha pisze:Rufi tuby robi bez problemu (moj drapak ma przeciez tube), wystaczy zapytac w mail'u.
U mnie na hamakach urzędują oba koty ,a Koloruś czasami śpi na hamaku na górze cała noc.
- Joanna P.
U mnie stoi ten drugi, lekko zmodyfikowany: słup z rozetą został podwyższony o 10 cm., a hamak nie ma dolnej części. Jest w pełni wykorzystany przez 2 dorosłe już brytki, a części tapicerowane można zdjąć i wyprać.Justii pisze:Pomóżcie!! Chcę kupić dla mojego Brytyjczyka drapak z Rufi <ok>
Niestety nie mam pomysłu, jaki wybraćSpośród wszystkich dostępnych wybrałam dwa, które otrzymały największą ilość "głosów" (czyli ochów i achów
) :
http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/204-ex-6b.html oraz
http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/132-ex-2a.html.
W który zainwestowalibyście? Z drapaka korzystałby jeden (na razie) kot. Cena nie gra roli
Z perspektywy czasu zrobiłabym w nim tylko jedną modyfikację - budkę na dole zmieniłabym na taką z 2 otworami.
Ten pierwszy jest na pewno świetny, ale weź też pod uwagę, że drapaki Rufiego są naprawdę duuuże i ten będzie potrzebował wyjątkowo dużo miejsca.
-
Slonick
Ja mialem na mysli te tuby z platformami, a nie te male.