Sui pisze:Postanowiłam dodać drapak Suzu, może komuś na forum się spodoba/zainspiruje się. (Ja sama podpatrzałam ten model od innych, kocich użytkowników)
Model made by Rufi, konkretnie zmieniona wersja D-4 :
1 - drewniana podstawa, 60 x70 cm (jak dla mnie trochę stabilniejsza niż kwadratowa)
2 - hamak, na zdjęciu w wersji pojedynczej -to akurat moja preferencja, możne zostać podwójny
3 - rozeta z sizalem na drewnie (niestety tylko 45cm średnica- dramatycznie się kurczy- no ale to Ragdoll, może być duży <gwiżdże> )
4 - rynna też drewniana umieszczona na dwóch słupach (50cm ), posłanie przyczepione na rzepy
5 - wszystkie elementy "miękkie", zdejmowalne/do prania
Jak widać poniżej usunięta jest półeczka poniżej rynny, nie była konieczna (na początku, pierwsze 2 tygodnie, kotka pomagała sobie podestem, teraz już wcale. A później, dla dorosłego kota skok z podłogi na wysokość ok. 50cm, raczej nie powinien stanowić wielkiego wyzwania. Przez brak półki słup pod rynną, tez jest używany![]()
Ogólnie rozeta, co widać <lol> , to ulubiona miejscówka w całym domu
Właśnie czegoś takiego szukam. Tylko zastanawiam się czy przy jednym kocie, będzie używana zarówno półka jak i rynna? Bo z tego, co wiem koty lubią miejsca jak najwyższe. Jest możliwość większej rozety, czy przy brytku 45 cm jest wystarczające?
Jaka cena tego zmodyfikowanego drapaka?