Sucha karma przeznaczona do leczenia zaburzeń przewodu pokarmowego leczy jelita. Skoro w poniedziałek przyjdzie suchy RC Intestinal, zostaw Tamisię przez dłuższy czas tylko na tej karmie (chociaż przez 2 miesiące) + saszetki Hills i/d lub RC Gastro Intestinal. Dopiero później zacznij stopniowo dawać ToTW.Jennefer pisze:No właśnie nie wiem czemu lekarz nie dał jej suchego? Czytałam gdzieś, że suche może podrażnić chore jelita, może to jest powód?
Dostaje tego Hillsa i/d w saszetkach. W poniedziałek przyjdzie suche Intestinal RC i wtedy bedę jej powolutku dawkować.
Dziś był pierwszy kupal od wczoraj rano. Poprawa jest o tyle, że część kupala była w miarę uformowana, ale reszta dalej na rzadko. No i kolor jasnobrązowy.
Dziękujemy za pozdrowienia :-) Doopka cały czas głodna chodzi, ale może jej to na dobre wyjdzie.
Dziś będzie kolejna porcja zdjęć piratki, tylko muszę rozmiar zmniejszyć :->
Przechodziłam ten proces ze swoją Bellą, konsekwencja w leczeniu naprawdę daje rezultaty.
Głaski dla koteczki
Co ważne, później, jak będziesz przechodzić z RC Intestinal na ToTW, kotka powinna dostawać tylko suche, żebyś miała pewność, czy jej ta karma służy, czy nie (tak mi doradziła Dorszka, gdy przestawiałam moje koty na nową karmę). W pewnym momencie u Belli pojawiła się biegunka - od razu uznałam, że winny jest PON, a okazało się, że to wołowina.