No ba, cudowna <zakochana> <zakochana> <zakochana>ida sierpniowa pisze:czyż nie jest piękna <mrgreen>
Wielkość i waga brytyjczyków
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Re: Wielkość i waga brytyjczyków
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Pysio sama słodycz <zakochana>
- iwus
Jest przepiękna <zakochana> Do podziwiania i do przytulania <mrgreen>
- yamaha
- Genius Loci
To jest BARDZO SLODKI TYGRYSEK <zakochana>
Faldka tluszczowa jest po prostu brysiowa, nic ponadto.
Prosze ja zostawic w spokoju <mrgreen>
(ja mieszam RC z bezzbozowka od paru miesiecy
)
Faldka tluszczowa jest po prostu brysiowa, nic ponadto.
Prosze ja zostawic w spokoju <mrgreen>
(ja mieszam RC z bezzbozowka od paru miesiecy
-
esme
zastanawia mnie jak powinien brytek wyglądać z góry?
Gorgona ma jakby "wcięcie w talii", nie za chuda? fałdkę też ma, ale w normie
sterylizowana była pod koniec lipca
u mnie je karmę bezzbożową
Gorgona ma jakby "wcięcie w talii", nie za chuda? fałdkę też ma, ale w normie
sterylizowana była pod koniec lipca
u mnie je karmę bezzbożową
- Jennefer
Witam, przegladalam watki na forum i trafilam tutaj. Mieszkam w Irlandii, gdzie tak naprawde niewiele mamy rasowych kotow. Do czego daze? (kurka denerwuje mnie ten brak polskiej czcionki w pracy
).
Otoz Tamisia ma skonczone 9 miesiecy i wazy dokaldnie 3,9kg. Jest typowym brysiem "niskopiennym" - czyli ma krotkie nozki
Bylam ostatnio z moja kota u pana weterynarza, ktory na koniec stwierdzil, ze Tami jest stanowczo za gruba i powinnismy przejsc z nia na diete <!> I powiedzial, ze kotka w tym wieku powinna wazyc mniej niz 2kg <lol>
Na szczescie moim glownym weterynarzem jest inny pan, ktory ma wieksza wiedze na temat roznych ras. U tamtego bylam tylko dlatego, ze znajduje sie 10 min od mojego domu a potrzebowalam fachowej porady.
Sam ten fakt opisalam na forum, gdzie dziewczyny slusznie zauwazyly, ze koteczka jest idealnej wagi a do tego i co jest najwazniejsze, to ona jeszcze rosnie i nie mozna jej odchudzac.
Otoz Tamisia ma skonczone 9 miesiecy i wazy dokaldnie 3,9kg. Jest typowym brysiem "niskopiennym" - czyli ma krotkie nozki
Bylam ostatnio z moja kota u pana weterynarza, ktory na koniec stwierdzil, ze Tami jest stanowczo za gruba i powinnismy przejsc z nia na diete <!> I powiedzial, ze kotka w tym wieku powinna wazyc mniej niz 2kg <lol>
Na szczescie moim glownym weterynarzem jest inny pan, ktory ma wieksza wiedze na temat roznych ras. U tamtego bylam tylko dlatego, ze znajduje sie 10 min od mojego domu a potrzebowalam fachowej porady.
Sam ten fakt opisalam na forum, gdzie dziewczyny slusznie zauwazyly, ze koteczka jest idealnej wagi a do tego i co jest najwazniejsze, to ona jeszcze rosnie i nie mozna jej odchudzac.
- kicalka
Moja Brycia ma 2 lata i wazy troche ponad 5 kg, czy to dobra waga? Dawno nie bylismy u weta (nie bylo takiej potrzeby)
Kicia 2 razy dziennie dostaje polowe szaszetki mokrego jedzenia (czyli 85g na dzien) i do tego ok 50g suchej karmy. Czy to wystarczajaco?
rano kiedy dostaje sniadanko (na noc ma tylko wode do picia) nie moze odejsc od korytka :-) czasami jest tak ze sucha karme zjada do godziny 14 i potem do 19 kiedy dostanie kolacje nie je nic
i mam wrazenie ze chodzi glodna
Ale to moze tylko ja :-)
Nie mam mozliwosci dawania jej suchego na dwa razy ze wzgledu na system pracy.
Kicia 2 razy dziennie dostaje polowe szaszetki mokrego jedzenia (czyli 85g na dzien) i do tego ok 50g suchej karmy. Czy to wystarczajaco?
rano kiedy dostaje sniadanko (na noc ma tylko wode do picia) nie moze odejsc od korytka :-) czasami jest tak ze sucha karme zjada do godziny 14 i potem do 19 kiedy dostanie kolacje nie je nic
Nie mam mozliwosci dawania jej suchego na dwa razy ze wzgledu na system pracy.
- Miss_Monroe
- Moderator
Karma sucha powinna być cały czas dostępna w misce bez wydzielania. Nie ma "ram" , w które można włożyć nasze zwierzaki i według schematu analizować ich wagi, np. jeden kot w wieku 2 lat waży 5 kilogramów , a drugi ponad 6 :-)
- kicalka
No wlasnie, chodzi o to ze kiedys tak bylo, karma sucha byla w misce nawet w nocy. Wet powiedzial ze za szybko i za duzo w krotkim odstepie czasu przytyla i zalecil nam zmniejszenie ilosci podawanej suchej karmy. Tak zrobilismy i po kilku mies znowu zjawilismy sie u pana weta, waga Kici mowila sama za siebie i kazal tak trzymac.
Dodam ze naza kicia jest niewychodzaca, czesto zostaje sama w domu na dlugo (nasza praca) wiec za duzo ruchu tez nie ma. Latwo przybrac jej na wadze.
Dodam ze naza kicia jest niewychodzaca, czesto zostaje sama w domu na dlugo (nasza praca) wiec za duzo ruchu tez nie ma. Latwo przybrac jej na wadze.
- Miss_Monroe
- Moderator
kicalka może warto zmienić karmę na taką, która zawiera małą ilość węglowodanów, np. Power of Nature, skoro kotka dużo przytyła w krótkim odstępie czasu. Wówczas karma mogłaby być w misce cały czas i kotka nie byłaby głodna, bo karma ta jest sycąca :-)