Kala wciąga tylko mięsko
Bentley - niebieski brytyjczyk
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Re: Bentley - niebieski brytyjczyk
Jak ja Wam zazdroszczę tych chrupkojadków
<serce>
Kala wciąga tylko mięsko
,a chrupki o matulu ostatnio tylko ruszy nasypane na legowisko w ilościach zależnych od humoru
z miski za żadne skarby
ześwirowac można z tymi naszymi futerkami <diabeł> ale ja mam 4-5 kulek dorodnych no i chlipajec się robi coraz większy
wodocholiczka 
Kala wciąga tylko mięsko
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Danusiu, i tak źle, i tak niedobrze
Żeby tak dało się wytłumaczyć naszym kotom, że powinny jeść wszystkiego po trochu i jeszcze pić stosownie dużo <mrgreen>
Lenko, a Bentley pije z tych dodatkowych naczyń (poza poidełkiem)?
U mnie poidełka bardzo poprawiły sytuację z bajzelkowym piciem, ale do ideału nadal sporo brakuje. A ten paskud z miski/szklanki/kielicha/krany/czegokolwiek nie ruszy wody i już. Brak mi już na niego pomysłu
Rozwadnianie mokrego też nie wchodzi w rachubę, nawet odrobina wody w filecikach czyni je całkowicie niejadalnymi, ech.
Lenko, a Bentley pije z tych dodatkowych naczyń (poza poidełkiem)?
U mnie poidełka bardzo poprawiły sytuację z bajzelkowym piciem, ale do ideału nadal sporo brakuje. A ten paskud z miski/szklanki/kielicha/krany/czegokolwiek nie ruszy wody i już. Brak mi już na niego pomysłu
Rozwadnianie mokrego też nie wchodzi w rachubę, nawet odrobina wody w filecikach czyni je całkowicie niejadalnymi, ech.
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
U nas puszki superpremium są be do kwadratu. Jedynie RC weterynaryjne ostatnio jest w miarę lubiana.
Baxtera to ja przyślę na szkolenie do Bentleya, ale z jedzenia mokrej karmy
Baxtera to ja przyślę na szkolenie do Bentleya, ale z jedzenia mokrej karmy
- Miss_Monroe
- Moderator
Bentley według mnie pije sporo, co widzę w kuwecie, ale widocznie musi pić więcej. Te dodatkowe naczynia to stoją u mnie od kilku miesięcy poza fontanną, ale z niej najbardziej lubi pić.atomeria pisze:(...)Lenko, a Bentley pije z tych dodatkowych naczyń (poza poidełkiem)? (...)
Bentleyowi PoN Meadowland Mix starcza na trzy tygodnie mimo tego, że je karmę mokrą. Mam nadzieję, że zwiększenie ilości karmy mokrej tj. podawanie jej dwa razy dziennie polepszy jego wyniki. Zrobię ponowne badanie moczu na początku maja.
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Lenko, naprawdę nie panikuj
Bentley ma bardzo dobre te wyniki. Naprawdę. :-)
- Miss_Monroe
- Moderator
Małgosiu
z wyników badań bardzo się cieszę. Może Bentley będzie trochę więcej pił, już z nim przedyskutowałam ten temat <lol>
- Kathi
Wow - <shock> no Bentlus duzo kulek w kuwecie zostawia
Tylko pozazdrościć u nas Antonio to jak trzy zostawi to jestem szczesliwa! :-> Mimo ze pije duzo wody jak na kociaka! :->
Dla Bentleyka
i za dobre wyniki <ok>
Tylko pozazdrościć u nas Antonio to jak trzy zostawi to jestem szczesliwa! :-> Mimo ze pije duzo wody jak na kociaka! :->
Dla Bentleyka
- Betuś
U Forresta w kuwecie też znajduję 4-5 kulek. Dziwi mnie jednak to, że rzadko go widuję przy misce z wodą. Jak jestem w domu to może raz dziennie. Mokre je 2x dzienie.
A Bentley jest niesamowity, żeby tak wymuszać dokładkę...
A Bentley jest niesamowity, żeby tak wymuszać dokładkę...
- Zosiak
Ale byłaś delikatna? <lol>Miss_Monroe pisze:oże Bentley będzie trochę więcej pił, już z nim przedyskutowałam ten temat <lol>
Przepraszam, że sobie tak pozwalam na żarty :-)
U mnie kociaste też średnio piły, choć na szczęście nie było problemów zdrowotnych. Ale fontanna czyni cuda. Jak dolewam do niej wody, to dla zasady idą testować czy dobrze smakuje.
Jestem pewna, że z Bentley'kiem bedzie szystko dobrze
- Miss_Monroe
- Moderator
Ale z Bentleyem jest wszystko dobrze :-) . Badanie moczu robię mu regularnie, co trzy miesiące nie dlatego, ze coś się dzieje, tylko dlatego, iż Bentley miał struwityZosiak pisze:Jestem pewna, że z Bentley'kiem bedzie szystko dobrze![]()