Gigi aka Silver Surprise

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olamakota

Re: Gigi aka Silver Surprise

Post autor: Olamakota »

Kathi pisze:A jaka fontanne zamowilas z zooplusa?
Jeszcze nie zamówiłam, ale przymierzam się do czarnej fontanny Fresh Flow Deluxe z niemieckiego zooplusa:
http://www.zooplus.de/shop/katzen/fress ... nke/280347

Niełatwy wybór - najcichsze są ponoć fontanny Cat Mate, najmniej kłopotliwe w użytkowaniu ceramiczne Lucky-Kitty a najtańsze z przyzwoitych są "doniczki" Catita <roll> ..acz podoba mi się ta ciemna FF, no i jest w kolorze wiadra, więc mam szansę oszukać kota <lol>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

U nas się sprawdza Lucky-kitty, aczkolwiek przy pierwszej wymianie wody klęłam strasznie <wsciekly>
Troszkę kłopotliwe jest umieszczenie węzyka, ale poza tym polecam. Jest naprawdę cicha i koty chętnie piją.

Giguś, czarna pantera, no cudo, wygląda na zdjęciach jak kawał kota, ale skoro mówisz, ze to chudzinka <gwiżdże>
Trzymam kciuki za bezbolesne odjajczenie <ok>
:kotek:
Awatar użytkownika
Olamakota

Kasik pisze:Giguś, czarna pantera, no cudo, wygląda na zdjęciach jak kawał kota, ale skoro mówisz, ze to chudzinka <gwiżdże>
To jest suchar tragiczny, mówię Wam - chudzielec w za dużych portkach z głową-piłką.. ale jak widać świetnie potrafi udawać puszysty bochenek <mrgreen>

Tutaj lepiej widać jaką ma sylwetkę:
Obrazek

Pozdrawiamy :roza:
Awatar użytkownika
Kathi

Post autor: Kathi »

E tam! Glupoty opowiadasz! <mrgreen>
Piekny czarny bochenek chleba! <zakochana> :-D

PS A tak mowiac Antonio ma 7 miesiecy / 3 tygodnie i 4 dni i ma wage 3,840 wiec rekordowej to on nie ma ;-)) - ale nadal uwazam ze kocina urosnie <mrgreen>
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Ale zgrabniutki kotuś :-)
Awatar użytkownika
Zosiak

Post autor: Zosiak »

Zgadzam sie z Becia - Gigus jest zgrabny :-) Ma jeszcze czas na nabranie cialka.
Odnosnie poidelek ja tez mam Lucky Kitty i bardzo sobie chwale. Tylko tak jak Kasik wspomniala - trzeba znalezc swoj sposob na wezyka i juz :-)
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

I jak z ta fontanna? Zamowilas któraś? Ja ze swojej jestem zadowolona.
Co do picia z akwarium. Moja Mruczusia chetnie pila wode z akwarium. Po jakimś czasie wszystkie rybki mi sie rozchorowaly. To oczywiscie z powodu bakterii kota, ktore tam sie dostały. Kotu nic nie bylo.
Gigi jest piekny (Mruczusia była cala czarna z białym krawatem), wiec mam słabość. No, ale co tu zrobic, zeby kotek troszke przytył :-?
Chyba juz tylko prosić na kolanach z pysznym mieskiem na dłoni :-)
Bardzo ładna sesja :-)
Awatar użytkownika
Olamakota

Hej hej.. Z fontanną wyszło jak to zwykle u mnie bywa - na nic planowanie.

Wpadłam przypadkiem w pobliskim sklepie zoologicznym na Catita, obejrzałam, zapłaciłam i jest :ok:
Ten model jest u nas popularny, nie ma problemu z filtrami itp. Już prawie zamówiłam czarną, ceramiczną Raindrop z UK, ale naczytałam się opinii, że czasem przychodzą obtłuczone, że koty średnio je lubią, itd.

Catit jest OK. Właściwie jedyna wada to materiał, z którego urządzenie jest wykonane - plastik, a poza tym same pozytywy - fontanna jest cicha i odpowiednio wysoka - kot nie musi się schylać.
Gigi jest nią zachwycony - żłopie teraz ogromne ilości wody <shock>
Nie spodziewałam się, że zacznie tyle pić.. po każdej drzemce maszeruje do fontanny i pije.. pije.. pije.. pije.
Jego pierwsza reakcja rośmieszyła nas do łez - kot obszedł fontannę dookoła, obwąchał, usiadł i bez ruchu patrzył na spływającą wodę, dobre 15min.. po czym wstał i pobiegł się napić do swego ukochanego 'akwarystycznego' wiadra <lol>
Z fontanny zaczął pić dopiero jak zabezpieczyliśmy wiadro i zabraliśmy mu wszystkie naczynia z wodą..

Jeśli chodzi o jedzenie, chyba jest nieco lepiej.. Odnoszę wrażenie, że Gigi nam zeszczuplał od kiedy przeszliśmy z Orijena na Applawsa.. Nie zmieniałabym mu karmy, ale kilka razy mieliśmy problem z odbiorem przesyłki z zooplusa i paczka leżała kilka dni na poczcie, więc ostatecznie uznaliśmy, że najbezpieczniej będzie poszukać kotu bezzbożówki, dostępnej w tutejszych sklepach, po którą można normalnie pójść i ją kupić, bez martwienia się czy będzie obsuwa w doręczeniu, czy zdążymy odebrać paczkę itd.. Applaws jest karmą angielską, bez problemu dostępną w ROI. Kotuś je wersję Chicken & Salmon, bardzo mu smakuje, lecz mimo tego waga spadła z 4,1 do 3,8kg. Nawet wetrynarz stwierdził, że jak na Britisha kot jest szczupły.
Może jeszcze nam chudini zmężnieje... :)

A cóż to przytargaliście...?
Obrazek

Dla mnie? Można?
Obrazek

Najpierw muszę to coś obwąchać...
Obrazek

...i umyć.
Obrazek

:ok:
Obrazek

Pozdrawiamy :kotek: :roza:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Oj zakochałam się w tym poidełku! Cudnie, że tak spodobał się kotkowi! <tańczy>

Gdzie znalazłaś taki kolor? Bo w internecie widzę tylko zielone, a nie ukrywam, że też taki chce dla Magnusa :-D
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Nie mogę już edytować :) a przecież napisałaś gdzie kupiłaś poidełko <oops>

tak czy siak będę jeszcze szukać takiego właśnie koloru jak macie wy :) bardzo mi się podoba <gwiżdże>
Zablokowany