Trzymam nadal kciuki za jej zdrówko <ok> <ok>
Bella & Carlos
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Bella & Carlos
Cieszę się bardzo, że Bellunia ma się już dużo lepiej
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
dobrze że z Bellusi łapką lepiej
zdjęcia przecudne <zakochana>
zdjęcia przecudne <zakochana>
- Betuś
Belluniu, cieszę się, że jest lepiej <ok> <ok> <ok>
Też chciałam zapytać co teraz jedzą?
Też chciałam zapytać co teraz jedzą?
- Agnes
Tak sobie czasem myśle, że te fotki komórkowe to są najfajniejsze,
nic nie ustawiane, nic nie pozowane, a *chwila złapana :-)
Carlos jakby przyłapany na gorącym uczynku <lol>
Bella pokolorowana cudnie <serce>
ciesze się, że jest poprawa i kciuków za jej zdrówko nie odpuszczam
nic nie ustawiane, nic nie pozowane, a *chwila złapana :-)
Carlos jakby przyłapany na gorącym uczynku <lol>
Bella pokolorowana cudnie <serce>
ciesze się, że jest poprawa i kciuków za jej zdrówko nie odpuszczam
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
wczoraj przewróciłam kartkę w kalendarzu i ..... Bliźniaki posiadam teraz na ścianie <mrgreen>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Nieustające <ok> <ok> <ok> za dalsze postępy leczenia Belluchny
Tak sobie pomyślałam, że dwie różne karmy w miseczkach faktycznie mogą być powodem obżarstwa, u nas tak było z Puszkiem, jak do nas przyjechał, to jadł i swoją (RC British Kitten) i Starszaków (wtedy PoN) i bynajmniej nie po połowie porcji <mrgreen>
Tak sobie pomyślałam, że dwie różne karmy w miseczkach faktycznie mogą być powodem obżarstwa, u nas tak było z Puszkiem, jak do nas przyjechał, to jadł i swoją (RC British Kitten) i Starszaków (wtedy PoN) i bynajmniej nie po połowie porcji <mrgreen>
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Agnieszko a co to za bakteria?
Ja miałam taką sytuację, w której w badaniu posiewu wyszły mi bakterie i wet nie chciał podać antybiotyku. Uparłam się w rozmowie z wetem. Antybiotyk dostaliśmy.
Miałam tak z Luną, też nie mogłam zbić pH, dodatkowo zaczęła mieć delikatne i trudne do uchwycenia problemy z oddawaniem moczu. Przeleczenie antybiotykiem było skuteczne.
Ja miałam taką sytuację, w której w badaniu posiewu wyszły mi bakterie i wet nie chciał podać antybiotyku. Uparłam się w rozmowie z wetem. Antybiotyk dostaliśmy.
Miałam tak z Luną, też nie mogłam zbić pH, dodatkowo zaczęła mieć delikatne i trudne do uchwycenia problemy z oddawaniem moczu. Przeleczenie antybiotykiem było skuteczne.
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Proteus.Mago pisze:Agnieszko a co to za bakteria?
Małgosiu, konsultowałam ten wynik z wetką nefrolog, tą, która leczy Kolorusia Danusi.
To dobra wetka.
Suche wyłącznie TOTW i w przypadku Belli w kuwecie jest o niebo lepiej niż przy PON. Z mokrego 2-3razy w tygodniu surowe mięso, troszkę puszki.Betuś pisze:Też chciałam zapytać co teraz jedzą?
Załamana jestem. Na drugi dzień po odstawieniu Metacamu (podawanego przez 10 dni) wróciła kulawizna. Jest gorzej niż przed podaniem leku (W trakcie podawania leku była poprawa). Nie mam pojęcia, co robić. Od września była dwa razy usypiana, żeby zrobić RTG. W sumie widziało ją pięciu wetów, w tym dwóch chirurgów i ortopeda. Ze zdjęć nic jednoznacznego nie wynika, z badania kota w gabinecie - też. Jak to określił ortopeda, kot nie chce współpracować, nie daje żadnych oznak (raz czy dwa się oblizała, co może świadczyć o bólu).
Walczymy, żeby ograniczyć wagę. Ale czy mogę coś jeszcze zrobić????
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Aga, mój wet był świetny. Nie przeszkadzało mi to z nim dyskutować. Raz się nawet pokłóciłam i było mi z tym fatalnie. Ale to moje koty, nie jego. Mi zawsze zależało bardziej i bardziej szukałam, dociekałam.
Nie słyszałam wcześniej. Wrzuciłam w googla nazwę bakterii. Odpowiada miedzy innymi za wysokie pH, a nawet zapalenie kości, stawów... może podrzuć koncepcję wetom?
Nie słyszałam wcześniej. Wrzuciłam w googla nazwę bakterii. Odpowiada miedzy innymi za wysokie pH, a nawet zapalenie kości, stawów... może podrzuć koncepcję wetom?
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Metacam jest tylko lekiem objawowym, działał przeciwbólowo. Bella nie kulała, bo jej nie bolało.
Nie będę dyskutowała z lekarzem, bo i tak będę na przegranej pozycji. W pęcherzu jest bakteria, której tam być nie powinno. To również bakteria, która może być odpowiedzialna za stany zapalne w stawach. Ja bym przeleczyła, i to gruntownie, czyli kilka tygodni, jak się to robi przy zakażeniach dróg moczowych. Oczywiście jedynie lekami z anybiotykogramu, bo na pewno taki zrobili w laboratorium.
Nie będę dyskutowała z lekarzem, bo i tak będę na przegranej pozycji. W pęcherzu jest bakteria, której tam być nie powinno. To również bakteria, która może być odpowiedzialna za stany zapalne w stawach. Ja bym przeleczyła, i to gruntownie, czyli kilka tygodni, jak się to robi przy zakażeniach dróg moczowych. Oczywiście jedynie lekami z anybiotykogramu, bo na pewno taki zrobili w laboratorium.