Ich troje

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Re: Ich troje

Post autor: Becia »

Mam dzisiaj więcej czasu i chęci <oops> to napiszę co u nas :-)
Chciałabym napisać, że wszystko jest w porządku, że u nas po staremu ale niestety tak nie jest. Moje koty chyba przeżywają to, że pracuję, że nie ma mnie w domu pół dnia. Najbardziej widać zmiany w zachowaniu Leona. Zrobił się zazdrosny i zaborczy. Patrzy intensywnie na mnie, gdy głaskam Lulu lub Bogusia. Goni ich, a Bogusia wręcz atakuje :(((( I nie są to pojedyncze sytuacje, tylko coraz częstsze zjawisko. Kilka razy w ciągu dnia muszę go upominać. Powiem szczerze, że przeraża mnie ta sytuacja. Nie wiem co robić, jak reagować. Zastanawiam się nad przyczyną takiego zachowania. Bo może mi się tylko wydaje, że chodzi o moją nieobecność. Może dzieje się coś innego, czego nie zauważam? Może problem jest zupełnie gdzie indziej?
Liczę na to, że podpowiecie mi co mam robić, gdzie szukać przyczyny, co zmienić.

Zdjęć nowych nie mam, bo gdy wracam do domu to jest już szaro, a i chęci brak. Może jutro się zmobilizuję i coś popstrykam :-)
Awatar użytkownika
beev

Post autor: beev »

Beciu ja mogę tylko potrzymać kciuki za dawny spokój w domu <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Beatko, a masz może Feliway'a w kontakcie? Jeśli nie to spróbuj włączyć, myślę, że warto, chyba dla całego stadka dobrze by to zrobiło.
Jeszcze mi przychodzi do głowy, że może Leonek ma jakiś problem zdrowotny i dlatego jest rozdrażniony, kuwetuje normalnie?
Trzymam kciuki za Was, wiem, ze się martwisz :hug:
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Sylwio, Kasiu dziękuję za kciuki :kwiatek:

Kasiu, mamy Feliweya w kontakcie. Leoś je i kuwetkuje bez zmian. Może zbyt krótko się z nim bawię? Może jest niewybawiony? <hm>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Ja też stawiałabym póki co na feremony w kontakcie :(((( no pojęcia nie mam co to może być ale coś Ci napisze :-)
Kala wybrała sobie małpa mnie za najwierniejszą służbę i tak na co dzień żadnych fochów czy zazdrości nie widzę ale jak w zeszłym roku wyjechałam kilka razy z mężem na weekend na wies bez Kalutka okrutnie była na mnie obrażona niechciała się przywitać , uciekała przede mną , mnie oczywiście było niesamowicie przykro ,a w nocy nagle przychodziła do mnie i ugniatała moje gnaty za wszystkie czasy z włączonym motorkiem i tak pół nocy <mrgreen> myślę ,ze one tez mają swój mały rozumek , czują po swojemu i pokazują nam tak jak potrafią ,ze im cos nie pasuje.
Ale fakt wiecznie coś :((((

Trzymam mocno za Was kciuki zeby sie poukładało i wyjaśniło <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Becia pisze:(...)Najbardziej widać zmiany w zachowaniu Leona. Zrobił się zazdrosny i zaborczy. Patrzy intensywnie na mnie, gdy głaskam Lulu lub Bogusia. Goni ich, a Bogusia wręcz atakuje :(((( I nie są to pojedyncze sytuacje, tylko coraz częstsze zjawisko. Kilka razy w ciągu dnia muszę go upominać. Powiem szczerze, że przeraża mnie ta sytuacja. Nie wiem co robić, jak reagować.(...)
A poświęcasz w ciągu dnia trochę czasu tylko jemu? Tj. bawisz się np. sam na sam z Leonkiem? Może on potrzebuje teraz więcej Twojej uwagi niż wcześniej i swoim zachowaniem właśnie to próbuje Tobie przekazać :kotek:
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Nie wiem, dlaczego Leoś tak reaguje.
Mam nadzieje, ze jak poświęcasz trochę czasu tylko jemu to wszystko wróci do normy. Trzymaj sie. :kiss:
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Za spokój w stadzie mocne kciuki zaciskam
<ok> <ok> <ok>

Może faktycznie nie lubi jak wychodzisz :kotek:
Awatar użytkownika
woitek i ela

Post autor: woitek i ela »

Beatko podobnie jak u nas :-/////
Na początku wszystko wskazywało, że będzie super ale po jakimś czasie Zuzia zaczęła się czaić na Kacperka i ganić go pacając łaputą i fuczeć.
Zakupiliśmy poza fileway preparat na odstresowanie kota o nazwie KALM-AID i powiem Ci, że z dnia na dzień Zuzia jest coraz bardziej wyluzowana i mniej zaczepia Kacperka.
Tosia zaakceptowała młodego i teraz zamiast z Zuzią z nim się bawi :ok:
Pozdrawiam i aby się koty dogadały :kotek:
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Beciu :hug: ja spróbowałabym więcej się bawić z kotami i w ogóle poświęcać im więcej czasu. Mają Ciebie mniej na co dzień, jest to dla nich nowa sytuacja, może faktycznie stąd te zmiany w zachowaniu.
<ok> <ok> <ok> <ok>
Zablokowany