Przedstawiają się Parysek i Tola
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Re: Przedstawiają się Parysek i Tola
Szczęśliwego Nowego Roku

- azar
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Samych szczęśliwych dni w Nowym Roku!
Parys i Tola świetnie się ze sobą komponują <zakochana> <zakochana> Które jest większym łobuzem <mrgreen> ?
Parys i Tola świetnie się ze sobą komponują <zakochana> <zakochana> Które jest większym łobuzem <mrgreen> ?
- beev
Śliczne <serce> <serce> <serce>
Widzę ze u Was też pełno gadżetów dla kotków <lol>
Widzę ze u Was też pełno gadżetów dla kotków <lol>
- azar
Dziękuję. Charaktery to moje koty mają ciekawe. Parysek z niewinną minką to satrapa, który dyscyplinuje swoje towarzystwo i potrafi przylać swoją grubiutką łapką. Tola to stworzenie samowolne, czasem trochę bezczelne. Parysek nigdy niczego nie zrzucił i pomimo, że pulpet, jest bardzo zwinny. Gdzie się pojawi Tola - wszystko spada na ziemię. To taki "słoń w składzie porcelany". A rozrabiają mniej więcej w równym stopniu. Często jest też tak, że działa Tola, a Parysek stoi na czatach i jak nadchodzę, to udaje niewinnego.
A co do zabawek, to ja mam po prostu bałagan, którego nie mogę ogarnąć. Jak zaczynam odkurzanie, to wszystkie zabawki wędrują piętro wyżej. Ale jak kończę pokój, to mam to samo co przed sprzątaniem, bo koty wszystko, jedno po drugim zrzucają od razu na podłogę. Jedyna satysfakcja to świadomość, że odkurzyłam.
A wracając jeszcze do kotów. Dwa razy przeżyłam dokocenie: pierwszy raz z Rachelką , potem z Tolą. Sama się dziwiłam jak to bezboleśnie przebiegło. Ale w każdym układzie rządził Parysek, a panienki go po prostu słuchają, z tym, że Rachelka słuchała i kochała go bezgranicznie. Tola ma odwagę się sprzeciwiać.
A ja też jestem podporządkowana Paryskowi, bo on był pierwszy i dzięki niemu dowiedziałam się jakim wspaniałym zwierzęciem jest kot.
A co do zabawek, to ja mam po prostu bałagan, którego nie mogę ogarnąć. Jak zaczynam odkurzanie, to wszystkie zabawki wędrują piętro wyżej. Ale jak kończę pokój, to mam to samo co przed sprzątaniem, bo koty wszystko, jedno po drugim zrzucają od razu na podłogę. Jedyna satysfakcja to świadomość, że odkurzyłam.
A wracając jeszcze do kotów. Dwa razy przeżyłam dokocenie: pierwszy raz z Rachelką , potem z Tolą. Sama się dziwiłam jak to bezboleśnie przebiegło. Ale w każdym układzie rządził Parysek, a panienki go po prostu słuchają, z tym, że Rachelka słuchała i kochała go bezgranicznie. Tola ma odwagę się sprzeciwiać.
A ja też jestem podporządkowana Paryskowi, bo on był pierwszy i dzięki niemu dowiedziałam się jakim wspaniałym zwierzęciem jest kot.
- Monic
Tola jest przepiękna, taka młoda a już taka duża i proporcjonalna! Naprawdę przepiękna dziewczynka:-)
U mnie na odwrót, Timon ciapciak poddał się Tosi i zapewne podda się też następnej koteczce, taki ma charakterek uległy;-)
Super, że się tak szybko koty dogadały, a to że każdy jest inny to tylko dodaje uroku wspólnemu życiu. A ja już dawno się nauczyłam, że pewne rzeczy nie powinny stać w pewnym miejscu jak kot je notorycznie zrzuca;-) Śmiejemy się jak podchodzi do jakiejś rzeczy, pac łapą zrzuca i patrzy na nas wzrokiem "teraz jest o wiele lepiej"
U mnie na odwrót, Timon ciapciak poddał się Tosi i zapewne podda się też następnej koteczce, taki ma charakterek uległy;-)
Super, że się tak szybko koty dogadały, a to że każdy jest inny to tylko dodaje uroku wspólnemu życiu. A ja już dawno się nauczyłam, że pewne rzeczy nie powinny stać w pewnym miejscu jak kot je notorycznie zrzuca;-) Śmiejemy się jak podchodzi do jakiejś rzeczy, pac łapą zrzuca i patrzy na nas wzrokiem "teraz jest o wiele lepiej"
- Dominikana
Piękne są Twoje kociaki a Tolcia jest cudnie "pociapana" <zakochana> <zakochana> <zakochana>
- azar
Tola jest wielka. Pod koniec tygodnia będziemy u weterynarza, to ją zważę. Sama jestem ciekawa ile ta moja królewna waży, ale że dużo to pewne. No i pewne, że Parysek w jej wieku ważył mniej.
- azar
Pochwalę się moją pracą. Jestem na etapie szycia ocieplaczy na kocie transportery, skończyłam już dla Paryska, a jak dobrze pójdzie, to dzisiaj skończę dla Toli. Takie kompleciki: ocieplacz, poszewka na materacyk i kocyk.

A Tola mi pomaga, a właściwie to bardziej wspiera na duchu, bo jak szyje to się przy mnie kładzie i śpi w najlepsze.

A Tola mi pomaga, a właściwie to bardziej wspiera na duchu, bo jak szyje to się przy mnie kładzie i śpi w najlepsze.
- beev
Będzie im cieplutko