Danusiu Twoje drapaki to już w ogóle wyższa półka
Moris Mikesz i Fidonia
- beev
Re: Moris i Cleo
Myślałam właśnie o 2 słupach. Dostałam projekt od hodowcy Fidonii Cleo znaczy się ;) tylko tam faktycznie duży drapak choć z 1 rozeta 2 półkami 1 hamaczkiem i budka a w pokoju 16 kotów
<oops> jakoś sobie radziły
Cleo widzę ze rozete oddala Morisowi, sama woli ten worek a'la hamak.
Ty masz koci raj w domu
<ok>
- Miss_Monroe
- Moderator
Koty nie mają sobie radzić, a dobrze się czuć i należy takie warunki im zapewnić. Nie wierzę, że tak jest w przypadku posiadania jednego drapaka i tylu kotów. Chyba, że oprócz drapaka jest jakiś system półek na ścianach i odpowiednio zaplanowano przestrzeń dla zwierząt.
Każdy zwierzak powinien mieć swoje miejsce, móc korzystać z tej samej miejscówki co drugi kot, a nie np. "walczyć" o rozetę poprzez wypychanie z niej drugiego kota, bo tak to najcześciej wygląda.
To, że Cleo "oddała" rozetę Morisowi nie znaczy, że nie chciałaby w niej leżeć
, tyko może być tak, że kotka po prostu mu ustępuje.
Każdy zwierzak powinien mieć swoje miejsce, móc korzystać z tej samej miejscówki co drugi kot, a nie np. "walczyć" o rozetę poprzez wypychanie z niej drugiego kota, bo tak to najcześciej wygląda.
To, że Cleo "oddała" rozetę Morisowi nie znaczy, że nie chciałaby w niej leżeć
- beev
Cleo nie należy do kotka który ustępuje hihi zajęła ulubiony hamak na drapaku i ulubiony rondelek na podłodze i Moris korzysta wtedy kiedy mała chce ;) owinela sobie faceta wokół palcaMiss_Monroe pisze:Koty nie mają sobie radzić, a dobrze się czuć i należy takie warunki im zapewnić. Nie wierzę, że tak jest w przypadku posiadania jednego drapaka i tylu kotów. Chyba, że oprócz drapaka jest jakiś system półek na ścianach i odpowiednio zaplanowano przestrzeń dla zwierząt.
To, że Cleo "oddała" rozetę Morisowi nie znaczy, że nie chciałaby w niej leżeć, tyko może być tak, że kotka po prostu mu ustępuje.
W hodowli była jeszcze duża tuba i meble na których koty spaly i chodziły. Nie oceniam, bo było więcej pomieszczeń w domu w których nie byłam.
- Miss_Monroe
- Moderator
Dlatego według mnie powinien być drugi rondelek i hamak. To nie kwestia obwinięcia sobie kogoś wokół palca, ale umożliwienie kotom korzystania z ulubionych miejscówek kiedy tylko chcą, a nie wówczas, gdy drugi z niej nie korzysta.beev pisze:(...)Cleo nie należy do kotka który ustępuje hihi zajęła ulubiony hamak na drapaku i ulubiony rondelek na podłodze i Moris korzysta wtedy kiedy mała chce (...)
- beev
Oczywiscie ze rondekek drugi potrzebny ale niestety rondelki wyszły i czekam aż się pojawia w zooplusieMiss_Monroe pisze:Dlatego według mnie powinien być drugi rondelek i hamak. To nie kwestia obwinięcia sobie kogoś wokół palca, ale umożliwienie kotom korzystania z ulubionych miejscówek kiedy tylko chcą, a nie wówczas, gdy drugi z niej nie korzysta.beev pisze:(...)Cleo nie należy do kotka który ustępuje hihi zajęła ulubiony hamak na drapaku i ulubiony rondelek na podłodze i Moris korzysta wtedy kiedy mała chce (...)
- beev
Blisko coraz bliżej <zakochana> <zakochana> <zakochana>

tak sobie już urosłam, wczorajsze ważenie pokazało 3900 pomału nabieramy ciałka

i jedno w słońcu ale ładnie widać jej buźke taką main coonową

tak sobie już urosłam, wczorajsze ważenie pokazało 3900 pomału nabieramy ciałka

i jedno w słońcu ale ładnie widać jej buźke taką main coonową

- asiak
- Agilisowy Rezydent
<zakochana> <zakochana>
- dagusia
3900 a jakos tak szczupło wygląda
Jak tak bedzie rosła to jej nie uniesiesz niedługo

Jak tak bedzie rosła to jej nie uniesiesz niedługo
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Cudna jest <zakochana> <zakochana>
Oj, będzie wielki misiek!
<ok>
Oj, będzie wielki misiek!
- beev
Wy się nie śmiejcie, bo ona chuda jak szkielet i dlatego waże je co tydzień żeby zobaczyć czy wogóle coś przybiera <strach> a nawet qupale poszły na badanie czy koty są zdrowe
ona je 3 razy tyle co Moris i ciągle piszczy jak tylko ktoś lodówke otworzy
jak by ktoś ją widział w akcji to by na nas doniósł do Animals, że kota głodzimy
Moris 3 miesiące starszy i waży 4700 ale on jak niedzwiedź przy niej wygląda <lol>
musze się nauczyć wstawiać filmiki na forum, bo dalej nie doczytałam jak to zrobić
ona je 3 razy tyle co Moris i ciągle piszczy jak tylko ktoś lodówke otworzy
Moris 3 miesiące starszy i waży 4700 ale on jak niedzwiedź przy niej wygląda <lol>
musze się nauczyć wstawiać filmiki na forum, bo dalej nie doczytałam jak to zrobić