Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Drapaki

Post autor: asiak »

Te forum jest bardzo przyjazne dla wszystkich zwierzątek :-) Także śmiało zakładaj wąteczek dla kiciuni, chętnie ja poznamy bliżej :-)
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Śliczna koteczka <serce> Koniecznie zakladaj jej watek <yamaha>
Fajnie, że zamowiliscie juz drapak :ok:
aurora80

Re: Drapaki - galeria

Post autor: aurora80 »

Witam serdecznie wszystkich! :-) Poczytuje Was od jakiegoś czasu ale dotychczas nie miałam okazji i odwagi nic napisać. Niemniej niedługo w moim niewielkim mieszkaniu pojawi się nowy domownik - uroczy liliowy chłopczyk, który wydaje się zapowiadać na dość sporego kocurka, stąd chciałabym się poradzić w kwestii drapaka. Zwróciłam uwagę na drapak od Rufiego P-6A http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/45-p-6a.html i jestem ciekawa, czy ktoś z was ma go u siebie i czy wprowadził w nim jakieś zmiany. Przymierzam się do zastąpienia górnej półki rozetą, a budki na dole półką. Czy wydaje Wam się to dobrym pomysłem? Chciałabym go też nieco obniżyć ale nie wiem na jakieś wysokości należałoby w takim układzie umieścić poszczególne elementy. Co Wy na to? Z góry dziękuję za wszelkie rady, a jeżeli zadałam pytanie w niewłaściwym wątku to z góry przepraszam. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Post przeniosłam do wątku ogólnego dotyczącego drapaków. W galerii zamieszczamy tylko zdjęcia :-)
maj-a28
Hodowca
Hodowla: Z Zielonego Gaju*PL
Kontakt:

Post autor: maj-a28 »

To i nasz drapak pokażemy-może nie tak piękny jak tutaj zamieszczone,ale zrobiony własnoręcznie, wiec można mu wybaczyć braki ;-)) Kolejny będzie "doskonalszy" :-D

obrazek

Kolejny na pewno będzie miał wszystkie pale w sizalu.Niestety te niższe podeściki- taboreciki na nie mówię - sa w wykładzinie i nasza Diablica notorycznie z nich nitki wyciąga( oczywiście, ze złośliwie, bo reszta grzecznie pazurki ostrzy i odchodzi a ta rozrywkę sobie znalazła ) ;-))
Awatar użytkownika
gosica72

Post autor: gosica72 »

maj-a28 pisze:To i nasz drapak pokażemy-może nie tak piękny jak tutaj zamieszczone,ale zrobiony własnoręcznie, wiec można mu wybaczyć braki ;-)) Kolejny będzie "doskonalszy" :-D

obrazek

Kolejny na pewno będzie miał wszystkie pale w sizalu.Niestety te niższe podeściki- taboreciki na nie mówię - sa w wykładzinie i nasza Diablica notorycznie z nich nitki wyciąga( oczywiście, ze złośliwie, bo reszta grzecznie pazurki ostrzy i odchodzi a ta rozrywkę sobie znalazła ) ;-))
Ale wypasiony drapak! Cudo! Matko, niektórzy to mają talent! Jaki stabilny, wielki, jak przemyślany
Fantastyczny!
aurora80

Post autor: aurora80 »

Jestem ciekawa jakiej wielkości macie tuleje i rozety w swoich drapakach? Czy tuleja o średnicy 26 cm i rozeta 42 cm będzie wystarczająca dla dorosłego brytolka (takie wymiary rzuciły mi się w oczy w Drapaki dla Kota, podczas gdy u Rufiego standardem jest chyba 30 cm - tuleja i 45 cm - rozeta). Czy brytyjczyk potrzebuje wysokiego drapaka czy może być coś ok 120 cm? Help!
Awatar użytkownika
Domi22

Post autor: Domi22 »

Potrzebuje dokupic maly drapak z rozeta. Czy gdybym kupila p3 ze zmiana polki na rozete obyloby sie bez jakiejs dodatkowej polki do wskakiwania? Jest jeszcze p4b ale nie ukrywam ze chcialabym tanszy i nizszy. Chodzi mi o cos co moge postawic przy oknie w drugim pokoju.
Darina

Post autor: Darina »

gosica72 gdzie kupiłaś ten drapak? Bardzo mi się podoba :)
Awatar użytkownika
gosica72

Post autor: gosica72 »

Darina pisze:gosica72 gdzie kupiłaś ten drapak? Bardzo mi się podoba :)
Tak jak pisałam w opisie, Zooplus:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ise/409066
Zablokowany