Borgia, Arabica, Fado, Gatta, Negra, Raya, Ori, Perla, Vesper, Django, Ina, Bunia, Queenie, Junior i Kokido
- yamaha
- Genius Loci
Re: Wątek dla "Starych"
Cla... co ? <shock>
Nie kojarze.
<mrgreen>
Nie kojarze.
<mrgreen>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Ja nie tak dawno kiedy była u mnie Dorotka rozmawiałam o seniorkach Rodu Agilisowa i wiem ,że są w całkiem dobrej formieSonia pisze: A czy ktoś pamięta jeszcze Clarę? To to dopiero jakiś kot legenda, którego nikt nie widział <gwiżdże>
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Boże, 3 strony naprodukować w jeden dzień <lol> A taką miałam nadzieję, że udało mi się przyczaić <mrgreen>
Wszystko u nas dobrze, ale zdjęć na razie się nie uświadczy, bo ja stale w rozjazdach, skończyć chcę kategorię IV, i nosi mnie po świecie, bo w Polsce tych kotów jak na lekarstwo. Jak wrócę do domu, muszę go za każdym razem odgruzować, bo opiekunowie wszyscy bardzo dobrzy, ale każdy zawężony jedynie do zadań ściśle dla niego przeznaczonych, i jakieś takie michałki jak odkurzanie, pranie, i temu podobne prozaiczne czynności, to czekają sobie i rosną w siłę <lol> Ledwo się uporam, to znów trzeba gdzieś polecieć, i tak to się plecie, aparat porósł kurzem niemiłosiernie. Ale wszyscy zdrowi, rosną, niektórzy nawet wszerz, Kokido ma już 2,5 kg i szykujemy się do kastracji.
Clara ma się świetnie, pomiędzy wyjazdami udało mi się wcisnąć z nią na badania, takie okresowe "krwiste", i USG wszelkiej maści, i do tego echo, bo ostatnie miała jako 6 latka. Serce jak dzwon, nerki jak dzwon, krew jak z tabelki norm, jedynie kreatynina i mocznik dobiegają kreski powoli, ale też Clara na bardzo wyskobiałkowej karmie (PoN Meadowland Mix), więc ten przedział pasuje. Powoli przerzucam ja na PoN Golden Years, na razie w proporcji pół na pół, bo w tej drugiej karmie już większy udział węglowodanów, za miesiąc czyścimy zęby, to się jeszcze raz krew zbierze, i zobaczę, czy nic się nie popsuło na takiej diecie.
Borgia też zaliczyła przegląd, też zachwyciła obie panie doktor, u niej zęby jeszcze poczekają do następnego przeglądu, ale to taka linia, dziąsłowo bardzo zdrowa. Arabiczkowe dzieci zawsze szybciej przeglądów dentystycznych wymagają.
Reszta ferajny również ma się świetnie, Ori, jako że nie jest pod moją ręką, to jedyny mój grubas <lol> Ale mama już po przeszkoleniach surowych, i Orisia odzyskuje linię, na PoN Meadowland to na szczęście nie jest trudne.
Jeśli w ten weekend nic się nie wydarzy, to porobię zdjęcia, w końcu na razie nigdzie nie jadę <pokłon> Na razie musicie się zadowolić tym, co na stronie zebrane w zakładce "Ja i moje koty", to co prawda zdjęcia z okresów zbliżonych do tych wymienionych przez Yamahę, ale przynajmniej wszystkie w kupie <lol> To tak na wypadek, gdyby ktoś faktycznie tęsknił <mrgreen>
Wszystko u nas dobrze, ale zdjęć na razie się nie uświadczy, bo ja stale w rozjazdach, skończyć chcę kategorię IV, i nosi mnie po świecie, bo w Polsce tych kotów jak na lekarstwo. Jak wrócę do domu, muszę go za każdym razem odgruzować, bo opiekunowie wszyscy bardzo dobrzy, ale każdy zawężony jedynie do zadań ściśle dla niego przeznaczonych, i jakieś takie michałki jak odkurzanie, pranie, i temu podobne prozaiczne czynności, to czekają sobie i rosną w siłę <lol> Ledwo się uporam, to znów trzeba gdzieś polecieć, i tak to się plecie, aparat porósł kurzem niemiłosiernie. Ale wszyscy zdrowi, rosną, niektórzy nawet wszerz, Kokido ma już 2,5 kg i szykujemy się do kastracji.
Clara ma się świetnie, pomiędzy wyjazdami udało mi się wcisnąć z nią na badania, takie okresowe "krwiste", i USG wszelkiej maści, i do tego echo, bo ostatnie miała jako 6 latka. Serce jak dzwon, nerki jak dzwon, krew jak z tabelki norm, jedynie kreatynina i mocznik dobiegają kreski powoli, ale też Clara na bardzo wyskobiałkowej karmie (PoN Meadowland Mix), więc ten przedział pasuje. Powoli przerzucam ja na PoN Golden Years, na razie w proporcji pół na pół, bo w tej drugiej karmie już większy udział węglowodanów, za miesiąc czyścimy zęby, to się jeszcze raz krew zbierze, i zobaczę, czy nic się nie popsuło na takiej diecie.
Borgia też zaliczyła przegląd, też zachwyciła obie panie doktor, u niej zęby jeszcze poczekają do następnego przeglądu, ale to taka linia, dziąsłowo bardzo zdrowa. Arabiczkowe dzieci zawsze szybciej przeglądów dentystycznych wymagają.
Reszta ferajny również ma się świetnie, Ori, jako że nie jest pod moją ręką, to jedyny mój grubas <lol> Ale mama już po przeszkoleniach surowych, i Orisia odzyskuje linię, na PoN Meadowland to na szczęście nie jest trudne.
Jeśli w ten weekend nic się nie wydarzy, to porobię zdjęcia, w końcu na razie nigdzie nie jadę <pokłon> Na razie musicie się zadowolić tym, co na stronie zebrane w zakładce "Ja i moje koty", to co prawda zdjęcia z okresów zbliżonych do tych wymienionych przez Yamahę, ale przynajmniej wszystkie w kupie <lol> To tak na wypadek, gdyby ktoś faktycznie tęsknił <mrgreen>
- Miss_Monroe
- Moderator
Fado to chyba został komuś oddany <diabeł> bo jego zdjęcia to od dawien dawna nie było!
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
No nieprawda Kurczak ogon Fadusiowy usułował okiełzać z uporem maniaka ,a nasz najwspanialszy na świecie tatuś z cierpliwością której nie jeden ludzki tatuś mógłby pozazdrościć znosił zaczepki małego łobuziaka <lol>Miss_Monroe pisze:Fado to chyba został komuś oddany <diabeł> bo jego zdjęcia to od dawien dawna nie było!
Za zdrowie naszej ( czyli Kalutki ) babuni kciukasy trzymamy i siostruni tatusia też oczywiście bardzo mocno
No to sobie ciut poczekamy szykujac się tez na jesienny przegląd Kalutkowych dziąseł ( już pierwsze rozmowy były
Najważniejsze ,ze ZDROWIE panuje w AGILISOWIE z czego bardzo się cieszę
-
Mysza
- Hodowca
- Hodowla: Forastero*PL
- Kontakt:
Dopisz do listy zadań zdjęcia <mrgreen>Dorszka pisze:Boże, 3 strony naprodukować w jeden dzień <lol> A taką miałam nadzieję, że udało mi się przyczaić <mrgreen>
Wszystko u nas dobrze, ale zdjęć na razie się nie uświadczy, bo ja stale w rozjazdach, skończyć chcę kategorię IV, i nosi mnie po świecie, bo w Polsce tych kotów jak na lekarstwo. Jak wrócę do domu, muszę go za każdym razem odgruzować, bo opiekunowie wszyscy bardzo dobrzy, ale każdy zawężony jedynie do zadań ściśle dla niego przeznaczonych, (...)
kocury to jeszcze pamiętam, czasem się pojawiają, Arabicę to gdzieś ostatnio na FB można było zobaczyć (ciekawe czy coś z tego wyszło? ;)), ale reszta?? Młodociane przecież rosną, rozrastają się po dzieciach, a tu dokumentacji brak. Ja tam tęsknie 8-)
- yamaha
- Genius Loci
Ja mam tylko nadzieje, ze w tym "po swiecie" nie bylo Francji....Dorszka pisze: ja stale w rozjazdach, skończyć chcę kategorię IV, i nosi mnie po świecie, bo w Polsce tych kotów jak na lekarstwo.
Bo jak BYLA i sie nie odezwalas, to nawet sie nie waz przyznawac.
Klam i oszukuj, dla wlasnego dobra
- yamaha
- Genius Loci
BARDZO SMIESZNE, p'sze Pani, bardzo <diabeł>Dorszka pisze: (...) wszyscy zdrowi, rosną (...)
Kokido ma już 2,5 kg (...)
Clara ma się świetnie (...)
Borgia (...) zachwyciła obie panie doktor
(...) Ori (...) to jedyny mój grubas (...)
Ale jesli Ci sie wydaje, ze tak zwyczajnie Ci uwierzymy na slowo i wymigasz sie od robienia (w tempie expresowym) zdjec, to sie BARDZO GRUBO mylisz <diabeł>
<yamaha> <yamaha> <yamaha>
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
To o Vesper nie zapomnij jak będziesz już te fotki cykać <mrgreen>
Jak naprawdę tęsknicie , no wiesz <chyba_ty> to mi się wydało najbardziej adekwatne
Jak naprawdę tęsknicie , no wiesz <chyba_ty> to mi się wydało najbardziej adekwatne
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Nie będę kłamać, Francji nie było, bo na pewno byś się nie wykręciła od wizyty <lol> Ale jest w planach <diabeł>yamaha pisze:Ja mam tylko nadzieje, ze w tym "po swiecie" nie bylo Francji....
Bo jak BYLA i sie nie odezwalas, to nawet sie nie waz przyznawac.![]()
Klam i oszukuj, dla wlasnego dobra
Czekamy...Mysza pisze:kocury to jeszcze pamiętam, czasem się pojawiają, Arabicę to gdzieś ostatnio na FB można było zobaczyć (ciekawe czy coś z tego wyszło? ;))
Jakie tam młodociane, oprócz Vesper to same stare pierniki są, już urośli <lol> Kto miał być ładny, wypiękniał, kto miał być słodki, taki został, kto miał być brzydalkiem, też nim został <lol> Ale się poprawię, naprawdę, tylko oddech żeby złapać...Mysza pisze:Młodociane przecież rosną, rozrastają się po dzieciach, a tu dokumentacji brak. Ja tam tęsknie 8-)
Kamiko, zawstydziłaś mnie, no naprawdę chciałam się postarać i na szybko coś ufocić, ale po 99 zdjęciach aparat zaliczył zgon, bateria znaczy się. Z tych 99 do publikacji nadaje się jedno, Brzydalka przeprasza, że nie zmieściła się w kadrze, jest to tylko i wyłącznie wina fotografującego