Magnus i Madox

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Re: Magnus i Madox

Post autor: nmin »

Ominęło mnie, bo ostatnio zaglądam tylko z doskoku (przez różowego kotka, a jakże :devil: ) do ogólnych wątków, ale dziś coś mnie podkusiło i proszę! Gratulacje! :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Dzięki dziewczyny za propozycję. No cóż, jest ciężej, ale staram się dawać radę. Niedługo będę szukała pomocy przy kastrowaniu nowego (transport, nocleg), to może wtedy poproszę o pomoc. Póki co zbieram po trochu.
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

O rany :mrgreen: Asiu, mocno trzymam kciuki, żeby ciąża Ci nie dokuczała, a mała panienka pięknie sobie rosła :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:
I cała Twoja kocia rodzinka, z każdej strony drzwi, bezstresowo i szczęśliwie przyjęła zmiany :kciuki: :kciuki: :kciuki:
Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Post autor: agniecha »

Asiu , a sprawdzałaś , czy u Ciebie w mieście nie można przeprowadzić kastracji za darmo ? Ja niedawno znalazłam, że u mnie tak mogę . Mało kto o tym wie .
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

agniecha pisze: 06 lip 2017, 11:10 Asiu , a sprawdzałaś , czy u Ciebie w mieście nie można przeprowadzić kastracji za darmo ? Ja niedawno znalazłam, że u mnie tak mogę . Mało kto o tym wie .
A można jeszcze gdzieś pytać poza tozem?
Byłoby wspaniale. Możesz mnie naprowadzić gdzie mniej więcej szukać? :)
Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Post autor: agniecha »

U mnie w Bydgoszczy skierowania na sterylizację bądź kastrację wydaje schronisko dla zwierząt . Mają podpisaną umowę z jedną kliniką w Bydgoszczy i tam dzwonię się umówić . Raz w tygodniu w wyznaczonych godzinach należy podjechać i wypełnić wniosek z podaniem swoich danych i miejsca gdzie kot będzie złapany . W roku kalendarzowym przysługują cztery takie skierowania na osobę . Mając skierowanie należy w ciągu 30 dni umówić się na zabieg w klinice. Schronisko wypożycza nieodpłatnie transportery, klatki do złapania kotów i cokolwiek jest potrzebne . Naprawdę super sprawa. Kiedy sterylizowałam czarne trojaczki to wieczorem po zabiegu nie bardzo chciały się obudzić , więc klinika zaproponowała żebym zostawiła je na noc i odebrała wybudzone i nakarmione rano . Nieodpłatnie . W schronisku dowiedziałam się również, że jeśli dokarmiam koty to przysługuje mi worek karmy w miesiącu . Nie wiem jakiej i ile, bo nie miałabym sumienia jej brać , ale jeśli jakaś niezamożna , a chętna do pomocy osoba chce karmić zwierzęta to ma taką możliwość . Zadzwoń do schroniska , albo wpisz , tak jak ja , w wyszukiwarkę " gdzie można za darmo wysterylizować kota " :)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Dziękuję. Schroniska nie mamy, ale będę szukać. Każda pomoc się sprzyda. Idę czytać :D
Awatar użytkownika
Charlotte

Post autor: Charlotte »

Co tam słychać? Jak samopoczucie? :)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Dziękujemy, wszystko w porządku :)
Obchodziliśmy urodziny Sołtysa. To już 4 latka! :tort:

Przydomniaczki szaleją na całego :milosc:

Chciałam dodać zdjęcia, ale faktycznie photobucket nie działa, a nie pamiętam jak dodawało się zdjęcia przez fb. :hidden:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

:party: :party: :party: :party: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :tort: :tort: :tort: :tort:
100 lat Soltysie !
Zablokowany