Magnus i Madox
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Re: Magnus i Madox
Ominęło mnie, bo ostatnio zaglądam tylko z doskoku (przez różowego kotka, a jakże
) do ogólnych wątków, ale dziś coś mnie podkusiło i proszę! Gratulacje! 
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Dzięki dziewczyny za propozycję. No cóż, jest ciężej, ale staram się dawać radę. Niedługo będę szukała pomocy przy kastrowaniu nowego (transport, nocleg), to może wtedy poproszę o pomoc. Póki co zbieram po trochu.
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
O rany
Asiu, mocno trzymam kciuki, żeby ciąża Ci nie dokuczała, a mała panienka pięknie sobie rosła
I cała Twoja kocia rodzinka, z każdej strony drzwi, bezstresowo i szczęśliwie przyjęła zmiany

I cała Twoja kocia rodzinka, z każdej strony drzwi, bezstresowo i szczęśliwie przyjęła zmiany
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Asiu , a sprawdzałaś , czy u Ciebie w mieście nie można przeprowadzić kastracji za darmo ? Ja niedawno znalazłam, że u mnie tak mogę . Mało kto o tym wie .
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
A można jeszcze gdzieś pytać poza tozem?
Byłoby wspaniale. Możesz mnie naprowadzić gdzie mniej więcej szukać?
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
U mnie w Bydgoszczy skierowania na sterylizację bądź kastrację wydaje schronisko dla zwierząt . Mają podpisaną umowę z jedną kliniką w Bydgoszczy i tam dzwonię się umówić . Raz w tygodniu w wyznaczonych godzinach należy podjechać i wypełnić wniosek z podaniem swoich danych i miejsca gdzie kot będzie złapany . W roku kalendarzowym przysługują cztery takie skierowania na osobę . Mając skierowanie należy w ciągu 30 dni umówić się na zabieg w klinice. Schronisko wypożycza nieodpłatnie transportery, klatki do złapania kotów i cokolwiek jest potrzebne . Naprawdę super sprawa. Kiedy sterylizowałam czarne trojaczki to wieczorem po zabiegu nie bardzo chciały się obudzić , więc klinika zaproponowała żebym zostawiła je na noc i odebrała wybudzone i nakarmione rano . Nieodpłatnie . W schronisku dowiedziałam się również, że jeśli dokarmiam koty to przysługuje mi worek karmy w miesiącu . Nie wiem jakiej i ile, bo nie miałabym sumienia jej brać , ale jeśli jakaś niezamożna , a chętna do pomocy osoba chce karmić zwierzęta to ma taką możliwość . Zadzwoń do schroniska , albo wpisz , tak jak ja , w wyszukiwarkę " gdzie można za darmo wysterylizować kota " 
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Dziękuję. Schroniska nie mamy, ale będę szukać. Każda pomoc się sprzyda. Idę czytać 
- Charlotte
Co tam słychać? Jak samopoczucie? 
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Dziękujemy, wszystko w porządku
Obchodziliśmy urodziny Sołtysa. To już 4 latka!
Przydomniaczki szaleją na całego
Chciałam dodać zdjęcia, ale faktycznie photobucket nie działa, a nie pamiętam jak dodawało się zdjęcia przez fb.
Obchodziliśmy urodziny Sołtysa. To już 4 latka!
Przydomniaczki szaleją na całego
Chciałam dodać zdjęcia, ale faktycznie photobucket nie działa, a nie pamiętam jak dodawało się zdjęcia przez fb.
- yamaha
- Genius Loci
100 lat Soltysie !