Luna - Inspiracja Leśne Ranczo *PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Sonia pisze:Mi się najbardziej podobają teraz D4
No właśnie u mnie większe bójki o legowisko-rynnę niż o rozetę. Dwa niezbędne jak dla mnie elementy, nie wiem czy tylko moje kociaste to lubią, ale nie żałuję, że zdecydowałam się na rynienki z D4 właśnie. <offtopic>

Już za chwilę, za chwil parę... będzie Gato nas zalewał swoim jestestwem <mrgreen>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Mago pisze:
Dorszka pisze:Ja postawiłabym na D5 <mrgreen>
Ten ma budkę. Budki nie chcę. Jak Gato polubi siedzenie w budce to taką opcję już w domu ma :-)
Budka to tylko dodatek - zaletą tego drapaka jest to, że ma dwie rozety. Tę górną poprosiłabym zamienić na taką pełną, okrągłą, o średnicy 45 cm

Budka jest tylko dodatkiem, który czasami może się przydać jako fanaberia, jak hamak. Dwie rozety, bo budka wykończona jest w ten właśnie sposób, to dwa idealne legowiska. Tam, gdzie są półki, na których opiera się słupek-podpora dla kolejnej półki, do zajęcia jest tylko ta jedynie słuszna, górna półka.

Stąd mój wybór - budką nie kierowałam się wcale, chociaż lepiej mieć wersję z "rozetową" budką, niż dwie rozety.

To tak z moich obserwacji, z jakich miejsc koty się potem wypychają, i o jakie jest walka, niekoniecznie w znaczeniu zapasów, ale wyścig, kto pierwszy zajmie sobie miejsce.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Pomyślę Dorotko :kiss:
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

U nas budka prawie zawsze wolna , ale tak jak pisze Dorszka bardziej jest traktowana jak druga rozeta .

A tak w ogóle to nie wiadomo co Gato polubi <oops>
U nas Hamsini uwielbia rozety i to wszystkie . Wysokość dobiera sobie w zależności od tego co w danej danej chwili robi .Guruś to typowy kanapowiec i meblowiec. Z drapaka korzysta od święta.
Owszem przydają się bardzo podczas gonitw <lol> Mago już nie długo i sama tego doświadczysz <mrgreen>
Jedno jest pewne , że obicie tylko dywanowe bo sztruks zrobił się paskudny :-/

Sorki, że tak rozpisuję się w wątku Lunki ale to ma być mebel dla obu Futer przecież :kotek:
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

My mamy D5 i jesteśmy zadowoleni :-) . Budka przydaje się sporadycznie, ale obie rozety praktycznie non stop okupowane <mrgreen> . W planie rozbudowa do wersji D5B z hamakiem MDF (wtedy koty będą mieć dostęp na dębową półkę, która jest 50 cm od sufitu ) <roll> .
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Ja też przepraszam, że jeszcze w Lunki temacie raz nie na temat napiszę, ale zapomniałam w poprzednim poście - zamianę na dużą rozetę, taką zamkniętą, i większej średnicy, zaproponował mi sam pan Sławek, ja dodatkowo odrobinę podwyższyłam wszystko, nie pamiętam chyba o 10 cm, żeby budka nie była za nisko.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Dorszka pisze:Ja też przepraszam, że jeszcze w Lunki temacie raz nie na temat napiszę
Ależ to bardzo w temacie, Lunkowa dupka też mościć się będzie na nowym drapaku :-)
Na tę chwilę cenowo Rufii jest dla mnie nie do łyknięcia. Ale pod koniec tego miesiąca może się to zmienić :-)
W każdym razie na pewno Gato będzie miał "swój" drapak na wypadek gdyby jaśnie Pani Luna urządzała sceny i na "swój" dotychczasowy wpuścić go nie chciała, albo co gorsze trzeba by je w różnych pokojach ulokować aby ostudzić emocje. Kwestia tylko jaki.

Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze, te rozety jak czyścicie z kłaków? Bo po płaskich półkach to jadę odkurzaczem i już <diabeł>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

rozetę tez odkurzachem
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

Odkurzaczem <mrgreen> . Tą końcówką do wsysania paprochów z trudno dostępnych miejsc. Poduchę drapakową oczyszczam z kłaków wilgotnymi dłońmi :-) . Pięknie się futro roluje i schodzi :-) .
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Ja też czyszczę drapak na mokro. Przy okazji przecieram też koty, polecam <diabeł>
Zablokowany