Domia Arget Bri*Pl i D*Szmaragdowa Igła Quamar vel Karmelek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zafira

Domia Arget Bri*Pl i D*Szmaragdowa Igła Quamar vel Karmelek

Post autor: Zafira »

I stało się nareszcie to na co wszyscy czekalismy tak bardzo. Dokocenie. Wczoraj przybyła do naszego domu cudna szylkretka z hodowli Argetbri. Kiedy zobaczylismy ją pierwszy raz na wystawie w Krakowie- ujęła nas urodą , a z tego co wiemy nie tylko nas bo nawet i panią sędzinę, która nie szczędziła miłych słów pod jej adresem.Ale nie uroda jest najważniejsza w tym wypadku bo zostaliśmy w jeden dzień powaleni na kolana niezwykłym charakterem koteczki. Jest po prostu przesłodka, przylepa kochajaca mizianki, tulenie i noszenie na rekach. Mruczy cało czas jesli tylko widzi w poblizu jakiegoś człowieka- mruczy chodząc, śpiąc, jedząc- mruczy calutki czas. Jest niezwykle proludzka i wypieszczona za co należą sie głębokie ukłony w stronę fantastycznych hodowców , którzy stworzyli kotom tak ciepły dom , że nie chce sie z niego wychodzić. <pokłon>
Bardzo baliśmy się pierszego zetkniecia malutkiej z naszą rezydentką Nutą. To okazało się łatwiejsze i łagodniejsze niż mozna było się spodziewać. Domisia zaraz po wyjściu z transporterka zaczęła mruczeć i zwiedzać domek od dołu do góry oczywiście pod czujnym okiem rezydentki, której oczy o mało z orbit nie wypadły, ale obserwowała wszystko z dystansu a dezaprobatę dla sytuacji wyraziła głebokim "buuuu" wydobywającym sie gdzies tam z brzucha ( widoczna na górze zdjęcia)
Obrazek

Obrazek

Domia - na którą wołamy już Domisia nie przejmujac się zupełnie fochami czarnej zjawy rozpoczęła zabawę z wędką, która trwała do późna w nocy. Dała popis swojej niespozytej energii , zręczności i wprawiła nas w zdumienie, bo spodziewalismy się, że kociak nieco zmęczony podróżą pójdzie spać wczesniej
Obrazek

Obrazek

Zabawa trwała i trwała, aż ku rozpaczy rezydentki Domisia postanowiła zawłaszczyć drapak w całości i tam w końcu postanowiła usnąć i przespała spokojnie całą noc
( z jej panem w śpiworze na podłodze żeby kotek nie czuł się samotny gdyby sie obudził w nocy ale o tym miałam nie pisać ;-)) )
Obrazek

Obrazek

Dzisiejszy dzień pełen był wrażęń tak bardzo, że nikt nie zdążył zrobić zdjęcia. Wędki i piórka były cały czas w ruchu. Zmęczylismy sie wszyscy, nawet kotka rezydentka poszła w końcu na popołudniową drzemkę a Domisia nadal szalała niezmordowana. W końcu kiedy straciłam już nadzieję, że ten kot w ogóle sypia w ciagu dnia- padajacy deszcz za oknem w końcu uśpił kotka:
Obrazek

Obrazek

Zobaczymu jak bedzie dalej, dzisiaj kotki zjadły wspólny posiłek - w odległości ok 1 metra od siebie.Nuta nie oparła się zapachowi paszteciku babycat- który smakował jej jak nic na świecie do tej pory. Ale niechęć Nuty do Malucha bedzie trwała jeszcze jakis czas. Nie atakuje małej, raczej unika konfrontacji i ucieka syczac przekleństwami na widok gówniarza zbliżajacego się zbyt blisko.Tylko wtedy gdy mała sie zgubi gdzies pod fotelem i zaczyna głośno nawoływać ta biegnie szybko w jej strone, tylko nie wiem czy na pomoc czy chce wykorzystać słabszy moment <?> Sen z oczu spędzają mi jedynie nasze schody, po których mała uwielbia biegać, najchetniej na skróty :-(
No i dowiedziałam się , że mam w domu całe mnóstwo niepotrzebnych kwiatków :-/

kciuki za dalsze dokocenie potrzebne od zaraz :-D
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Trzymam kciuki, żeby się kotki szybko dogadały i stały wspólnymi przytulakami <ok>
Awatar użytkownika
animru

Post autor: animru »

trzymam, trzymam <ok> do mnie wczoraj też przyjechał taki jeden maluch, więc wiem, jaki to sukces, jak kotki znajdą się w odległości metra od siebie <lol>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

gratuluję koteczki ale stanowczo nie zgadzam się na tak małe zdjęcia!!!
Awatar użytkownika
Zafira

Zdjęcia sie otwierają kiedy sie na nie kliknie, ale faktyczne trochę to trwa..
Specjalnie dla wszystkich cioteczek deszczowe zdjęcie:

Obrazek

i dziekujemy za kciuki !
wlapka

Post autor: wlapka »

gratulacje ślicznotki ;-)) czarna zjawa też bardzo ładna <ok>
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

to cieszymy sie z wami <klaszcze> fajne zdjecia
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

Piękna kicia. Gratuluję i też <ok> za szybką przyjaźń.
Beatam

Post autor: Beatam »

Fajne koteczki :kotek: a kciuki oczywiście trzymamy mocno :-)
Awatar użytkownika
Zafira

Cioteczki poradzcie mi w takiej sprawie: mam cały pakiet puszeczek Cosmy Thai i glory. Domie 10 lipca skończy 5 miesięcy- czy może spróbować takiej karmy? Oczywiście tylko spóbować kiedy Nuta będzie jadła ?
Zablokowany