Ozzy i Iggy

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

ŁAŁ, imponujące :ok:
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Ojojoj.... <zakochana> JA TEŻ TAK CHCĘ! <mrgreen>
Mimbla, powiem Ci, że jest pięknie. Trzymam kciuki za ładny wzrost roślin :ok: W zamierzchłych czasach, kiedy i ja miałam akwa to rośliny stanowiły nie lada wyzwanie, żeby rosły pięknie bez towarzystwa glonów.
Naprawdę zapowiada się ekstra! Mam szczerą nadzieję, że żartowałaś z tymi 3 miesiącami <mrgreen>
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Śliczne akwarium :), już nie mogę się doczekać zdjęcia z rybkami :) :).
Muszę dodać, że się kompletnie na tym nie znam :/...
Czy tak trzeba??? Najpierw rośliny posadzić i poczekać aż urosnął??? A potem dopiero rybki kupować???? Pytam z ciekawości.
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

To już się nie robi tak, że wrzuca się ceramiczny korzeń, zamek, żwirek, a od tyłu przykleja się fototapetę <shock> ??
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Ja bym nie dala rady tak dlugo czekac. Niecierpliwe ze mnie dziewcze i to bardzo.
Gratuluje akwarium i tych zieleninek i kamyczków w srodku. Robi wrazenie :ok:
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Renia pisze:To już się nie robi tak, że wrzuca się ceramiczny korzeń, zamek, żwirek, a od tyłu przykleja się fototapetę <shock> ??
Się robi <lol> Ale myśmy zrobili to po japońsku, a wiadomo, że to dziwny naród <lol>
Korzeń ze starego akwarium suszy się na balkonie- Igor go czasem chrupie.

Poprzednio mieliśmy zwykly żwir i rośliny w nim nie rosły. Kulki z nawozem nie wystarczały. Teraz mamy ten śmieszny granulat, który jest taką jakby ziemią do kwiatków wodnych <lol> Poprzednio mieliśmy też zbyt słabe oświetlenie. Jeszcze 3 miesiące temu zajmowaliśmy się głównie uprawą glonów- rosly pięknie! Mieliśmy też poważną hodowlę ślimaków- same czempiony. W planie hodowlanym byly osobniki głównie półprzezroczyste, o mocnej budowie. Gdzieś w tym wszystkim ginęły ponad 3 letni glonozjad bliżej nie znanego gatunku oraz ostatnia żałobniczka- ponad 4ro letnia starowinka. Teraz grzecznie czekają w małym akwarium, aż nowy domek trochę dojrzeje. Niedługo je wpuścimy, żeby sobie pośmigały w normalnym litrażu, bo teraz mają 15 litrów dla siebie.
Chciałabym mieć jeszcze mały sześcian z krewetkami. Ale to dopiero jak nam się uda z większym zbiornikiem, bo z małym to zawsze trudniej mimo wszystko.

Mago, mam nadzieję, że nam wreszcie wyjdzie, bo bawię się w rybiarnię od 7miu lat i zarzadzanie akwarium polegało u mnie zawsze na wywalaniu zgniłych roślin i kupowaniu nowych... Już zwątpiłam i planowałam kupić muszlowce, nasypać im piachu i obyć się bez roślin <lol> Ale TŻ jest uparty :-P
Awatar użytkownika
Martinee

Post autor: Martinee »

Fajne akwa <shock> ale nie dla mnie walka z glonami albo co gorsza wymienianie wody w tak dużym akwarium :)
Pola
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Pola »

Oj, jak fajnie :) Trzymam kciuki za udany wzrost :D
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ale piękne akwarium, mnie się już podoba. Szkoda, że nie można mieć takiego cusia w domu, ale razem z jakąś służbą obsługową, bo ja to bym tylko popatrzeć chciała, ale już robić coś przy tym, to już nie koniecznie. Ja to bym mogła jedynie jedzonko sypać rybkom <lol>
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

wow jestem pod wrażeniem :ok:
Zablokowany