Witam Ciebie i Lunkę
Według mnie to koteczka jest niebieska - a.
Jeżeli masz wpisane w rodowodzie liliowa - a, to na pewno jest to błąd. Czasami się zdarza, że błędnie coś jest wpisane.
Lunka całą noc rozrabiała Trzymam jej karme w specjalnym pudełeczku takim szczelnie zamykanym przezroczystym i oczywiscie musiała się do niego dobrać, nie wiem dlaczego większą frajde sprawia jej jedzenie z tego pudełka niż ze swojej miski W efekcie poł pokoju mam w kocich chrupkach <diabeł> Zdziwiło mnie ze mój maluch woli wode niegazowaną z butelki niż zwyklą ... Nie zaszkodzi jej ?:)
w miseczce ma zwykłą wode , ale przewaznie jak stawiam szklanke z wodą na stoliku nocnym to ona zamiast do miseczki to do mojej szklanki
tak samo ma z karmą, musze uważac bo moja druga kicia je whiskasa ( tak wiem wiem ta karma jest paskudna, ale drugą kotke zaadoptowałam w wieku 2 lat i raczej cięzko było zmienić jej karme na jakąs inną.... ) A Luna jej podjada, zresztą ostatnio podczas zwiedzania domu złapałam ją na jedzeniu puriny mojego psa
Spróbuj stopniowo przestawić obie kotki na lepszą karmę, szkoda ich zdrowia, żeby miały jeść Whiskasa. W tej karmie jest śladowa ilość mięsa i są dodawane uzależniacze, dlatego koty mają tak trudno przestać ją jeść i zacząć jeść coś bardziej wartościowego. Zacznij od stopniowego dosypywania lepszej karmy do tego Whiskasa i co 3 dni dosypuj coraz większą ilość tej nowej karmy, a zmniejszaj starej.