Buła
- mimbla
- Kontakt:
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
- Renia
-
Rogalinka
Bardzo dziękujemy za tak miłe powitanie. Jeśli chodzi o imię, to można powiedzieć ,że kot sam je sobie wybrał. Jeszcze przed przywiezieniem kicia do domu długo zastanawiałam się nad imieniem i nie mogłam wymyślić żadnego, które podobało by się i mnie i Pawłowi. Siedziałam nawet z atlasem geograficznym ,czytając indeks z nadzieją, na jakąś nagłą inspirację
W końcu zamknęłam atlas i postanowiłam ,że będzie się nazywała Pysia. Myślę, mają takie fajne Pyśki te kotki , więc imię będzie pasowało. Zadowolona z wyboru, zadzwoniłam do siostry pochwalić się ,że w końcu wymyśliłam. A ona mi na to ,że może jakieś imię bardziej pasujące do rodziny bym wybrała... (Jesteśmy Rogala) Mi już ręce opadły ,że się nikomu nie podoba moja Pysia i mówię " To co mam ją Buła nazwać ?" Paweł słysząc co właśnie powiedziałam ,odparł,że absolutnie inne imię niż Buła w grę już nie wchodzi. Siostra też wpadła w euforię. Przywieźliśmy kicię do domu. Ja oczywiście mówiłam do niej Pysia, i jeszcze się oburzałam jak można takiego małego kotka nazywać Buła... Paweł wołał Buła. No i po mniej więcej dwóch tygodniach Buła zaczęła reagować na Bułę
Teraz nie wyobrażam sobie,żeby miała się nazywać inaczej. Bułcia nasza malutka. Mam nadzieję ,że nie rozpisałam się za bardzo na temat historii imienia. Pozdrawiam