Lili :D
- Lili87
Re: Lili :D
Animody chyba nie mam. Wczoraj w tym zoologicznym kupiłam saszetki mokrego, Miamore chyba. Jest napisane że dla kociąt i z opisu tez wynikało że duża zawartość mięsa... Nie chce jeszcze zamawiać większych partii mokrego np z zooplusa bo nie wiem co będzie ten mój futrzak jadł. Spróbuje jeszcze tego RC zmiażdżyć na jakieś mniejsze kawałki i dodawać do mokrego. Lili do miski podchodzi tak średnio co godzinę/półtorej, weźmie dwa kęsy i wraca bawić się...
- Betuś
U mnie tez tak bylo. Forrest podchodził do suchego skubnoł dwa razy i to wszystko. Uspokajały mnie dziewczyny, ze to normalne.Lili87 pisze:Animody chyba nie mam. Wczoraj w tym zoologicznym kupiłam saszetki mokrego, Miamore chyba. Jest napisane że dla kociąt i z opisu tez wynikało że duża zawartość mięsa... Nie chce jeszcze zamawiać większych partii mokrego np z zooplusa bo nie wiem co będzie ten mój futrzak jadł. Spróbuje jeszcze tego RC zmiażdżyć na jakieś mniejsze kawałki i dodawać do mokrego. Lili do miski podchodzi tak średnio co godzinę/półtorej, weźmie dwa kęsy i wraca bawić się...
- Miss_Monroe
- Moderator
Koty jedzą mało, a często. To całkowicie normalne. Pewnie mała też w nocy podjada jak śpicieLili87 pisze:Animody chyba nie mam. Wczoraj w tym zoologicznym kupiłam saszetki mokrego, Miamore chyba. Jest napisane że dla kociąt i z opisu tez wynikało że duża zawartość mięsa... Nie chce jeszcze zamawiać większych partii mokrego np z zooplusa bo nie wiem co będzie ten mój futrzak jadł. Spróbuje jeszcze tego RC zmiażdżyć na jakieś mniejsze kawałki i dodawać do mokrego. Lili do miski podchodzi tak średnio co godzinę/półtorej, weźmie dwa kęsy i wraca bawić się...

- yamaha
- Genius Loci
Koty TAK JEDZA.
Nie w duzych ilosciach na raz, ale po kilka chrupek wiele razy dziennie.
Nie w duzych ilosciach na raz, ale po kilka chrupek wiele razy dziennie.
- Zosiak
Miamor jest calkiem ok. Musze tak powiedziec bo moje go dostaja <lol>
Pomalutku napewno wszystko sie ustabilizuje. I tak jak dziewczyny mowia - kotki podjadaja czesciej a mniej :-) Trzymam kciuki za Lilke! <ok>
Pomalutku napewno wszystko sie ustabilizuje. I tak jak dziewczyny mowia - kotki podjadaja czesciej a mniej :-) Trzymam kciuki za Lilke! <ok>
- Betuś
Mam ściągnę jak wprowadzać nowa karmę. To z ulotki royal canin:
Od 1 do 3 dnia - 1/4 nowa karma
Od 4 do 6 dnia - 1/2 nowa karma
Od 7 do 9 dnia - 3/4 nowa karma
Od 10 dnia tylko nowa karma
Od 1 do 3 dnia - 1/4 nowa karma
Od 4 do 6 dnia - 1/2 nowa karma
Od 7 do 9 dnia - 3/4 nowa karma
Od 10 dnia tylko nowa karma
-
Ja tez potwierdzam, ze tak jedzą..chociaż są wyjątki --> patrz Grubciu
Księciunio poliże mokra karmę..później znowu..sucha poskubie..pobiega poskubie itp
Grubciu wpada w miskę i zjada wszystko to co w niej znajdzie + wokoło miski.. <lol>
Księciunio poliże mokra karmę..później znowu..sucha poskubie..pobiega poskubie itp
Grubciu wpada w miskę i zjada wszystko to co w niej znajdzie + wokoło miski.. <lol>
- Lili87
Jestem przewrażliwiona <lol> Lili staje się okrąglejsza czyli że wszystko jest ok. Mój poprzedni zwierzak, prawie 40 kg zwierz, jadał "odrobinę" więcej stąd takie myślenie, że Lili je za mało
Wczoraj na wieczór polowała na ćmy... a jak nie mogła dosięgnąć to przychodziła jakby naskarżyć że są za wysoko <lol> zabawnie to wyglądało. Co do karmy suchej, chyba się przekonała bo zajada, niezbyt dużo, ale najwidoczniej tylko tyle potrzebuje 

- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ślicznotka z niej <zakochana>