Lili :D

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lili87

Re: Lili :D

Post autor: Lili87 »

Animody chyba nie mam. Wczoraj w tym zoologicznym kupiłam saszetki mokrego, Miamore chyba. Jest napisane że dla kociąt i z opisu tez wynikało że duża zawartość mięsa... Nie chce jeszcze zamawiać większych partii mokrego np z zooplusa bo nie wiem co będzie ten mój futrzak jadł. Spróbuje jeszcze tego RC zmiażdżyć na jakieś mniejsze kawałki i dodawać do mokrego. Lili do miski podchodzi tak średnio co godzinę/półtorej, weźmie dwa kęsy i wraca bawić się...
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Lili87 pisze:Animody chyba nie mam. Wczoraj w tym zoologicznym kupiłam saszetki mokrego, Miamore chyba. Jest napisane że dla kociąt i z opisu tez wynikało że duża zawartość mięsa... Nie chce jeszcze zamawiać większych partii mokrego np z zooplusa bo nie wiem co będzie ten mój futrzak jadł. Spróbuje jeszcze tego RC zmiażdżyć na jakieś mniejsze kawałki i dodawać do mokrego. Lili do miski podchodzi tak średnio co godzinę/półtorej, weźmie dwa kęsy i wraca bawić się...
U mnie tez tak bylo. Forrest podchodził do suchego skubnoł dwa razy i to wszystko. Uspokajały mnie dziewczyny, ze to normalne.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Lili87 pisze:Animody chyba nie mam. Wczoraj w tym zoologicznym kupiłam saszetki mokrego, Miamore chyba. Jest napisane że dla kociąt i z opisu tez wynikało że duża zawartość mięsa... Nie chce jeszcze zamawiać większych partii mokrego np z zooplusa bo nie wiem co będzie ten mój futrzak jadł. Spróbuje jeszcze tego RC zmiażdżyć na jakieś mniejsze kawałki i dodawać do mokrego. Lili do miski podchodzi tak średnio co godzinę/półtorej, weźmie dwa kęsy i wraca bawić się...
Koty jedzą mało, a często. To całkowicie normalne. Pewnie mała też w nocy podjada jak śpicie ;-)) . Ja bym wyrzuciła te Felixy, które mała dostała w hodowli, bo tam mięsa nie ma wcale. Jeśli planujesz zmienić karmę to dodawaj nową do obecnej, możliwe, powoli zmniejszając udział tej bytowej na Acanę.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Koty TAK JEDZA.
Nie w duzych ilosciach na raz, ale po kilka chrupek wiele razy dziennie.
Awatar użytkownika
Zosiak

Post autor: Zosiak »

Miamor jest calkiem ok. Musze tak powiedziec bo moje go dostaja <lol>
Pomalutku napewno wszystko sie ustabilizuje. I tak jak dziewczyny mowia - kotki podjadaja czesciej a mniej :-) Trzymam kciuki za Lilke! <ok>
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Mam ściągnę jak wprowadzać nowa karmę. To z ulotki royal canin:
Od 1 do 3 dnia - 1/4 nowa karma
Od 4 do 6 dnia - 1/2 nowa karma
Od 7 do 9 dnia - 3/4 nowa karma
Od 10 dnia tylko nowa karma
zapcia2

Post autor: zapcia2 »

Ja tez potwierdzam, ze tak jedzą..chociaż są wyjątki --> patrz Grubciu
Księciunio poliże mokra karmę..później znowu..sucha poskubie..pobiega poskubie itp
Grubciu wpada w miskę i zjada wszystko to co w niej znajdzie + wokoło miski.. <lol>
Awatar użytkownika
Lili87

Jestem przewrażliwiona <lol> Lili staje się okrąglejsza czyli że wszystko jest ok. Mój poprzedni zwierzak, prawie 40 kg zwierz, jadał "odrobinę" więcej stąd takie myślenie, że Lili je za mało :) Wczoraj na wieczór polowała na ćmy... a jak nie mogła dosięgnąć to przychodziła jakby naskarżyć że są za wysoko <lol> zabawnie to wyglądało. Co do karmy suchej, chyba się przekonała bo zajada, niezbyt dużo, ale najwidoczniej tylko tyle potrzebuje :)
Awatar użytkownika
Lili87

Lili :D

Nowe zdjęcia Liluni :) już ponad tydzień ze mną a nie tak dawno nie mogłam się jej doczekać :)

Obrazek

Obrazek

ukochana mysza <lol>
Obrazek

znowu zdjęcie??
Obrazek

Lili kocha swoje mysze <mrgreen>
Obrazek

Obrazek

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
asiak