Żwirek
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- Vanicca
Kup Golda :-) .manita pisze:a jaki silikonowy zwirek kupujecie (mój mąż ostatnio strasznie marudzi, że CBE strasznie się nosi i zaczyna go to w...)
Jak ostatnio byłam u babci z Haritą i zapomniałam zamówić żwirku kupiłam Eco Plus. Babcia bardzo delikatnie poprosiła mnie już po jednym dniu, żeby ten drugi zamawiać, bo Eco Plus jest okropny :-) . Nawet zaoferowała, że się dorzuci <lol> .
-
Kupkę można wyrzucać do toalety. Jak myję kuwetę to też spłukuję resztę grysu. Ładnie spływa. Przy dwóch kotach i jednej kuwecie wymieniam raz w tygodniu. Sypię tak na 6-7 cm.jasminka pisze:Ok silikon i co potem z kupką gdzie dajecie ten urobek ja mam 1 kuwetę na 3 koty odkrytą z żwirkiem który wrzucam do wc,nosi się to prawda ale jest wygodny w użyciu i wydajny,silikon wymieniamy cały po jakim czasie na 3 koty ?
Kupuję opakowanie 15 kg. Wystarcza prawie na dwa mc.
Kiedyś przy jednym dorosłym kocie kupowałam pojedyncze opakowania 3.8 l. Wystarczało na ponad dwa tygodnie. Miesiąc nigdy.
Słyszałam,że silikonowy robi jeden producent na potrzeby różnych marek. Jakość taka sama, tylko cena różna.
- agataz
To by się zgadzało, ja wymieniam raz na miesiąc przy jednym kocie. W przypadku żwirku silikonowego (tak naprawdę to krzemionka) dobrze mu robi przemieszanie od czasu do czasu.
Tutaj dość ciekawe porównanie takich żwirków:
http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=69
Tutaj dość ciekawe porównanie takich żwirków:
http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=69
- Dracanka
TEST ŻWIRKÓW ZBRYLAJĄCYCH
może komuś się przyda, są zdjęcia, opis zbrylania, bardzo fajny test,
ja wiem na razie, że muszę zmienic łopatkę KONIECZNIE
Po chwili używania wiem, że żwirek nareszcie nie wynosi się na futerku, przy dwóch włochaczach możecie sobie wyobrazic ile tego było
Mała Lulu ma na razie futro "watowe", więc wynosiła normalnie na plecach nawet <lol>
Zdam relację po dłuższym użytkowaniu i jak znajdę łopatkę w jakimś kakadu...
p.s zdjęcia ewentualnie jutro, bo rozładowałam baterię
może komuś się przyda, są zdjęcia, opis zbrylania, bardzo fajny test,
ja wiem na razie, że muszę zmienic łopatkę KONIECZNIE
Po chwili używania wiem, że żwirek nareszcie nie wynosi się na futerku, przy dwóch włochaczach możecie sobie wyobrazic ile tego było
Mała Lulu ma na razie futro "watowe", więc wynosiła normalnie na plecach nawet <lol>
Zdam relację po dłuższym użytkowaniu i jak znajdę łopatkę w jakimś kakadu...
p.s zdjęcia ewentualnie jutro, bo rozładowałam baterię
- Yola
- Kontakt:
Wiem, co masz na mysli mowiac o wynoszeniu zwirku na futerku Gdyby nie ten <cenzura> CBE+, nie musialabym tak czesto biegac z odkurzaczem. Zwirek mam nawet na lozku.
Sam zwirek jest super wygodny i wydajny i w ogole, ale to, ze tak sie nosi...
Czy kot moze nie akceptowac zmiany z CBE+ na CBNG? W przyszlym tygodniu mam skladac zamowienie i jedyne, czego sie boje, to to, ze go Jasnie Pani nie zaakceptuje.
Sam zwirek jest super wygodny i wydajny i w ogole, ale to, ze tak sie nosi...
Czy kot moze nie akceptowac zmiany z CBE+ na CBNG? W przyszlym tygodniu mam skladac zamowienie i jedyne, czego sie boje, to to, ze go Jasnie Pani nie zaakceptuje.
- Yola
- Kontakt:
Moja poprzednia kicia uzywala betonitowego, kiedys kupilam inny, ten lekki, bialy, niezbrylajacy (bo nie chcialam dzwigac betonitu przez 2km) i go oprotestowala, wiec jednak musialam dreptac do sklepu i z powrotem, zeby kupic ten, co zawsze. Dlatego wlasnie boje sie zmian zwirku, bo mnie po takich zmianach wszystko boli <mrgreen>
CBE+ kupuje, bo takiego zwirku uzywano w hodowli, wiec nie chcialam eksperymentowac.
Zamowie CBNG, musze tylko wybrac taki dzien zamowienia, zebym miala pewnosc, ze nastepnego dnia ktos bedzie w domu (z Zooplusa paczki dochodza w dzien po zamowieniu, o ile zamowie przed poludniem).
Czy CBNG jest tylko w tych 10-litrowych paczkach? CBE+ kupuje w 20-litrowych.
CBE+ kupuje, bo takiego zwirku uzywano w hodowli, wiec nie chcialam eksperymentowac.
Zamowie CBNG, musze tylko wybrac taki dzien zamowienia, zebym miala pewnosc, ze nastepnego dnia ktos bedzie w domu (z Zooplusa paczki dochodza w dzien po zamowieniu, o ile zamowie przed poludniem).
Czy CBNG jest tylko w tych 10-litrowych paczkach? CBE+ kupuje w 20-litrowych.