Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

A jeśli jest to drapak na zamówienie? To odebrany na wystawie też jest tańszy czy nie? Bo z tego co pamiętam, na wystawie w Olsztynie pan z Rufiego tak mówił, jeśli się mylę to mnie poprawcie ;-))
Awatar użytkownika
GOSIA

Post autor: GOSIA »

Myślę, że jak nie sprzedadzą drapaków, które zabrali na wystawę to obniżają ceny, żeby nie zabierać tego z powrotem.
Może się zmieniło, nie chcę wprowadzać w błąd, ale u rufiego żeby zaczęli realizować zamówienie to najpierw chcieli przedpłatę, więc cena ustalona z góry.
Jak domawiałam półki do drapaka z odbiorem na wystawie to cena nie zmniejszyła się.
Najlepiej pytać u samego Pana "Rufiego" ;-))
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Wiecie co dziewczyny, muszę się z kimś podzielić a jest mi trochę smutno :-( . Trochę lepiej nam w firmie szło i zrobiliśmy prezent Bentley'owi i kupiliśmy drugi drapak Hakan z promocji Kłębuszek snów w wersji ekskluzywnej. Na zdjęciu promocji Hakan na stronie drapak ma w tubie zabawkę z różowym pomponem i sznur również jest tym obwinięty. Przeszukałam dwa razy przesyłkę i nic takiego dodatkowo nie było <shock> . Myślałam, że przesyłka jest wybrakowana. Natomiast sznur jest obwinięty brzydko odklejającym się klejem aby był on poskręcany i trzymał się "kupy", ale widzę, że trzeba to podkleić :-/ . Zadzwoniłam do Hakana i zapytałam się dlaczego na zdjęciu promocyjnym drapak wygląda inaczej a dostaje się coś innego. Usłyszałam, że zdjęcie promocyjne jest poglądowe (nigdzie nie ma o tym informacji!) i ukazuje jak drapak mógłby wyglądać z dodatkami za dodatkową opłatę. Na moje pytanie czy nie lepiej byłoby "wymazać" te elementy ze zdjęcia, aby po prostu nie wprowadzało to w błąd klientów tak jak mnie, to Pan zaczął się śmiać <shock> a mi się przykro mi się zrobiło :-( . Drapak jest bardzo ładny ale czuję się trochę oszukana. Pan tłumaczy, że w opisie nie ma dodatków tych wymienionych przeze mnie. Ale dziewczyny, jak jest zdjęcie ze wszystkimi "bajerami" na kuponie to mi się wydaje oczywiste, że to się dostanie :-/ . Albo to ja jestem jakaś dziwna :-( . Przepraszam za ten długawy opis, jeśli któraś z was też z tej promocji skorzystała to niech nie będzie zdziwiona jak ja.
Awatar użytkownika
Molly

Post autor: Molly »

Nieładnie postąpili... a najbardziej przykre jest zachowanie pana przy telefonie, bo jakby przynajmniej przeprosił , wytlumaczył się ... można jakoś przełknąć, a tak ... <hm>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

margit pisze:Nieładnie postąpili... a najbardziej przykre jest zachowanie pana przy telefonie, bo jakby przynajmniej przeprosił , wytlumaczył się ... można jakoś przełknąć, a tak ... <hm>
Pan nie przeprosił, był bardzo nie miły, cały czas przerywał, no cóż ;-)) Wydaje mi się, że to zdjęcie wprowadza w błąd i w photoshopie mogły być usunięte elementy, których nie ma w drapakach w promocji. Tzn. ja tak od razu pomyślałam, albo może po prostu za dużo wymagam ;-))
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Lenka ja też mam między innymi drapak z Hakana. Jak zamówiałam to pytałam, czy będą te różowe pompniki, na co Pan mi odpowiedział, że pomponiki to nie jest ich wyrób. Twierdził, że one są kiepskie jakościowo i w zamian zaproponował mi piórka na patyku gratis oczywiście.Tych piórek dostałam chyba z 6-7 szt. Ale masz rację, przez te zdjęcia wprowadzają klientów w błąd. Ja ogólnie jestem zadowolona z drapaka i moje kotki również go używają. Ja myślę, że Bentleyek przekona się do niego za kilka dni. Na razie pachnie <?> nowościa, ale za kilka dni nie będzie tego zapachu i zobaczysz, że zacznie go używać :ok:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Nie, nie drapak jest na prawdę bardzo ładny ;-)) Nie wpadłam na pomysł, aby się dopytać, czy na pewno dostanę to co na zdjęciu <lol> . Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe, że tak ponarzekałam :-| .
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię. A poza tym te opinie są bardzo przydatne dla innych .
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

MM Twoje odczucia są jak najbardziej uzasadnione. Ja też bym oczekiwała, że dostanę to, co jest na zdjęciu <zły> Klient przecież nie ma możliwości obejrzeć towaru "na żywo". A jeżeli towar nie jest taki jak na zdjęciu, powinno to być wyraźnie zaznaczone. Widać nikt im jeszcze nie zrobił afery o niezgodność towaru z umową. Rzecznik Praw Konsumenta na pewno by miał coś do powiedzenia w tej sprawie.
Jeszcze dużo się muszą nauczyć o zasadach sprzedaży wysyłkowej.

Firma mojego męża sprzedaje dużo na ebayu, o jakie pierdoły ludzie potrafią mieć pretensje, to głowa mała ...

Ja natomiast jestem bardzo zadowolona z drapaka Rufiego, tzn. jak tylko minął szok "o rany - jakie to wielkie i ciężkie" <roll> Kotencja bardzo polubiła rynnę, wyciąga się w niej na całą długość :-D
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

aneby pisze:MM Twoje odczucia są jak najbardziej uzasadnione. Ja też bym oczekiwała, że dostanę to, co jest na zdjęciu <zły> Klient przecież nie ma możliwości obejrzeć towaru "na żywo". A jeżeli towar nie jest taki jak na zdjęciu, powinno to być wyraźnie zaznaczone. Widać nikt im jeszcze nie zrobił afery o niezgodność towaru z umową. Rzecznik Praw Konsumenta na pewno by miał coś do powiedzenia w tej sprawie.
Jeszcze dużo się muszą nauczyć o zasadach sprzedaży wysyłkowej.

Firma mojego męża sprzedaje dużo na ebayu, o jakie pierdoły ludzie potrafią mieć pretensje, to głowa mała ...

Ja natomiast jestem bardzo zadowolona z drapaka Rufiego, tzn. jak tylko minął szok "o rany - jakie to wielkie i ciężkie" <roll> Kotencja bardzo polubiła rynnę, wyciąga się w niej na całą długość :-D
Od Rufiego drapak kupiliśmy kilka miesięcy temu i jesteśmy baaardzo zadowoleni :-)
Zablokowany