Kąpiel kota
- herbaciana
Re: Pielęgnacja długowłosego brytyjczyka
Czy kąpiel może być pomocna w rozczesaniu futerka? Niestety, bardzo filcuje się na brzuszku, gdzie mała nie lubi się czesać. Nie boi się wody, dlatego pomyśleliśmy, że może kąpanie i szampon nieco ułatwią sytuację...
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
Re: Kąpiel kota
puder by pomogl
- herbaciana
zwykły dla niemowląt, czy taki suchy szampon?
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
- ladyhawke
Czy jak kot ma kuwetową awarie i trzeba mu umyc zadek - to myjecie samą wodą, czy jakims szamponem? Ewentualnie widzialam tez chusteczki antybakteryjne?
- aneby
Ja myłam wodą z odrobiną płynu do higieny intymnej. Tylko trzeba potem bardzo dokładnie futro spłukać, bo się będzie lizał. Kiedyś, jak koty były małe używałam też nawilżanych chusteczek dla dzieci.
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Ja się wspomagałam takim chusteczkami: >>> KLIK <<<
a jak ich nie miałam, to moczyłam w wodzie takie małe zwykłe ręczniczki frote i tymi ręczniczkami wycierałam co trzeba.
a jak ich nie miałam, to moczyłam w wodzie takie małe zwykłe ręczniczki frote i tymi ręczniczkami wycierałam co trzeba.
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
a ja używam dużych płatków kosmetycznych i czystej wody a potem do sucha papier toaletowy <mrgreen>
-
kąpiel
Czy można lub nawet trzeba koty kąpać? Jezeli to robicie to w jakiej wodzie i czy używacie jakichkolwiek środków dla kotów? To czyściochy same z siebie, mój Julian się pół dnia potrafi wylizywać ale pytam bo kiedyś moja znajoma mówiła, że raz w tygodniu kąpie kota
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Kota nie kąpiemy, chyba, że sytuacja tego wymaga, ale traktujemy to jako ostateczność. Przejrzyj proszę ten wątek, do którego dokleiłam Twój post :-)