Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
arachnea2012

Post autor: arachnea2012 »

asiak pisze:
arachnea2012 pisze:A czym sie rozni drapak Rufiego od drapakow Trixie np ? ja mam Trixie i generalnie jestem z niego zadowolona, nie kosztowal nawet tych 500zl, tylko 200... czy jest naprawde duzo roznica w wykonaniu ?
Uwierz mi, jest ogromna różnica :)
no to w takim razie ... zaczynamy oszczedzac i odkladac na drugi drapak do zamontowania w Poznaniu. Niestety moj maz by mnie powiesil gdybym obecnie kupilam drapak za taka kase (drugi), ale jak sie uzbiera to sie kupi :-D
monika§

Post autor: monika§ »

no to w takim razie ... zaczynamy oszczedzac i odkladac na drugi drapak do zamontowania w Poznaniu. Niestety moj maz by mnie powiesil gdybym obecnie kupilam drapak za taka kase (drugi), ale jak sie uzbiera to sie kupi :-D
U mnie też nie było mowy o drapaku z wyższej półki, ale na szczęście trafił się konkurs Hakana <mrgreen> Przez chwilę miałam dwa drapaki w domu - Hakan i bodajże Trixie.
Różnica ogromna! W Trixie słupki są cieniuteńkie, nie podtrzymują dobrze drapaka, a co dopiero gdy ma się na nim znaleźć kot... No i sprawa wielkości - drapak Trixie ma wymiary raczej nie dostosowane do dużych kotów... Gdy ja kupowałam swój egzemplarz pani w sklepie powiedziała mi, że jest on dostosowany dla dużych kotów, 10kg spokojnie. No i niestety w porównianiu z Hakanem (czy Rufi) wypadł marnie...
adabellqa

Post autor: adabellqa »

Miss_Monroe pisze:
adabellqa pisze:dzięki. mnie to w sumie nie trzeba przekonywać ale mój narzeczony jest bardzo przeciwny żebym wydała 1000zł na drapak :( nie umiem go przekonać... eh
pozdrawiam :)
Nie musisz od razu wydawać 1000 zł na drapak. Rufi w swojej ofercie ma drapaki o połowę tańsze, jednen z nich mam ja ;-)) . Jest perfekcyjnie wykonany, bardzo solidny a co najważniejsze uwielbiany przez kota :-) Warto na wystawie kotów kupić drapak od Rufiego bo mają trochę niższe ceny niż w sklepie. Ostatnio na Warszawskiej tak np. było ;-))
no a jaki masz konkretnie?? wstawisz link?
ja chciałam wysoki i z atrakcjami....bo mam teraz taki na metr wysokości i dla mojej wariatki to za mało no a poza tym się rozwalił i nie ma już na nim liny do drapania ;(
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Drapak nie musi mieć dużo atrakcji, przeczytaj cały wątek. Dowiesz się jakie elementy są ważne i które najbardziej lubiane przez koty ;-)) . Ja mam dwa drapaki od Rufiego P-8A modyfikowany (powiększony, z grubszymi słupami i zamiast górnej półki ma największą rozetę), oraz Hakan (powiększona wersja) Kłębuszek Snów.

Obrazek
adabellqa

Miss_Monroe pisze:Drapak nie musi mieć dużo atrakcji, przeczytaj cały wątek. Dowiesz się jakie elementy są ważne i które najbardziej lubiane przez koty ;-)) . Ja mam dwa drapaki od Rufiego P-8A modyfikowany (powiększony, z grubszymi słupami i zamiast górnej półki ma największą rozetę), oraz Hakan (powiększona wersja) Kłębuszek Snów.

[url=http://imageshack.us/a/img820/7761/20120823181620.jpg]Obrazek[/URL]
no tak ale te drapaczki są niskie :( moja kota jak się wyciągnie to ma metr długości.
A ten sztruks zamiast dywanu jest też dobry?czy dywan lepszy???
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Moja koleżanka ma Maine Coon i ten sam drapak od Rufiego i nie jest za niski. adabellqa przeczytaj ten wątek, nie ma sensu powielać pytań i odpowiedzi, które nie raz się tu pojawiły ;-))
adabellqa

Miss_Monroe pisze:Moja koleżanka ma Maine Coon i ten sam drapak od Rufiego i nie jest za niski. adabellqa przeczytaj ten wątek, nie ma sensu powielać pytań i odpowiedzi, które nie raz się tu pojawiły ;-))
dobrze dzięki:)
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

Ja mam drapak Trixie Altea. Był dobry dla małego kota, tak może do 2 kg. Dla cięższych kotów się nie nadaje - jest bardzo niestabilny (ja postawiłam go koło parapetu, żeby w razie czego się oparł). Obecnie stoi na balkonie w bezpiecznym miejscu i kociaste też z niego korzystają. A rolę "głównego" drapaka do drapania/wylegiwania się/skakania pełni teraz drapak od Rufiego. Duży, ciężki, stabilny - idealny dla dużych kotów.
Awatar użytkownika
SHEszunia

Post autor: SHEszunia »

Wyzmyśliłam sobie drapak :)
ze sztruksu
Wysłałam do wyceny do Hakana, już dostałam odpowiedź, teraz negocjujemy rabaty :D
Na wycenę od Rufiego jeszcze czekam :)
Może być takie coś?
Obrazek
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Bardzo fajny pomysł a o ile są od siebie oddalone słupy? Ja drapaki od Hakana osobiście odradzam a dokładnie ich podejście do klienta :-/
Zablokowany