Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Mój sztruksowy ma już 4 lata i nie wygląda zbyt pięknie, na dodatek taki brudny kolor się zrobił (no ale ja ze Śląska, to może dlatego bardziej się brudzi) <lol>
adabellqa

Post autor: adabellqa »

no właśnie na tyle na ile przeczytałam ten wątek to wszyscy bardziej polecają dywanowy.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

jasminka pisze:Kiedy bedziesz miała go 3 lata to zauważysz zaciągnięcia mimo podcinanych pazurów ;-))
Pewnie masz rację ;-))
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

ja mam drapak Rufiego zw sztruksu
Piorę dość często poduszki i zero zniszczeń. Także nie mam żadnych zaciągnięć. Cały czas wygląda tak samo.
ale fakt mam go koło roku Niestety na dywan nie było mnie stać. :-(
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Dziś przyszedł drapak dla Karmelka - nie jest nim zainteresowany <shock> dalej drapie stary :-)

Czy wasze drapaki mają jakieś zabezpieczenie przed ślizganiem się po płytkach?? Nasz jeszcze nie poskręcany jest ale wydaje mi się śliski pod spodem.
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Dalej brak zainteresowania :-/
a mnie teraz podoba się taki http://www.hakan.drapaki.biz/index.php? ... rapka-,100
sprawdzi się??
kasa ograniczona bardzo wiec szukam czegoś niedrogiego i sensownego <mrgreen>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

elwiska3 pisze:Dziś przyszedł drapak dla Karmelka - nie jest nim zainteresowany <shock> dalej drapie stary :-)

Czy wasze drapaki mają jakieś zabezpieczenie przed ślizganiem się po płytkach?? Nasz jeszcze nie poskręcany jest ale wydaje mi się śliski pod spodem.
Nasz jest przykręcony do ściany, ale gdyby nie był to jest na tyle ciężki po skręceniu, że nic go nie ruszy.
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Ja zamówiłam taki drapak - Karmel go nie polubił. Na szczęście mogę go zwrócić :-) i tracę tylko przesyłkę a Karmelek woli karton <mrgreen>

.Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

OJ nie za szybko :-?

Kartony lubią wszystkie koty :ok:

A drapak no przecież kociak też musi się sam przekonać do nowego mebla.
Ja mam dwa drapaki i do każdego koty musiały sie przekonać i nauczyć jego używać :ok:

Do dużego pierwszy pchał sie Kolorek Kala omijała go łukiem dopiero po kilku dniach jak przełamała barierę ciekawości , niepewności ,a może strachu zaczęła wchodzić na drapak.

Natomiast Hamak Rufiego na początku wchodził Koloruś do niego na chwilkę i czasami <mrgreen> ,a dzisiaj śpi prawie całą noc na górnej mięciutkiej póle ,wieczorem tylko tam lezy bo wysoko ja ledwo do niego siegam , do dolnej nie wchodzi tam jest miejscówka Kali , także pomalutku i nie od razu to nie ma tak cyk i już :-)

Teraz Kala śpi na dużym drapaku na górnej rozecie praktycznie całe rano ,a kiedys tak nie było.
Daj Karmelkowi więcej czasu :ok:
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Ja kupiłam drapak tej firmy http://www.ani-life.pl/an019.php
Jest ładny i bardzo starannie wykonany, ale chyba za mały dla Karmelutka :-) no i lekki bardzo bo ok 7-8 kg więc stabilny to on nie będzie.
Dlatego zdecydowałam się na zwrot. Chyba wolę mniejszy a pewny Rufi czy Hakan.
Jak zwykle nie słuchałam Was wszystkich i się nacięłam :-)
http://www.hakan.drapaki.biz/index.php? ... rapka-,100 teraz planuje ten chyba że coś dozbieram <rotfl> bo boję się że górna półeczka malutka jest.
Zablokowany