Ile miseczek na pokarm?
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Ile miseczek na pokarm?
Według mnie koty powinny mieć osobne miseczki tj. każdy swoją.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Ja nad ta michą tez już się zastanawiałam bo fajnie wygląda
ale doszłam do wniosku ,ze ma za wysokie boki , KOlorek okrutnie chrupki rozsypuje ale on sobie wyjmuje kilka chrupeczek z miseczki ( brysiowej) i je na podkładce , wiec byłoby mu tylko trudniej ale micha mi sie podoba , dla Kali odpada przy jej jedzeniu chrupek chyba sama właziła by do środka po te kilka groszków dziennie <lol>

- nmin
- Agilisowy Rezydent
Powolutku będę się przymierzała do wyprawki dla nowego kotka i oczywiście zadaję sobie kolejne pytania
Arya ma trzy takie miseczki przy aneksie kuchennym, dwie z suchym i wodą na stałe, trzecią dostawiamy z mokrym:

Do kompletu w sypialni ma podwójną na suche i wodę:

I tak sobie myślę, żeby dokupić chłopakowi te same miski, ale w drugiej wersji kolorystycznej (czarno-białej). Zwłaszcza, że podwójną już mamy, bo kupiliśmy ją do sypialni, gdy beżowej nie było na stanie, i potem podmieniliśmy.
Pytanie, czy Eddie będzie potrzebował aż trzech pojedynczych miseczek, skoro wodę pewnie i tak będą ostatecznie chłeptać z tej samej? Ale w sumie od dodatkowej miseczki nie zbiednieję, a Arya chyba lepiej będzie się czuła, jeśli Edek dostanie własny zestaw, co?
A przy okazji, czy ktoś kojarzy temat o karmieniu dwóch kotów różnymi suchymi karmami? Nie mogę teraz znaleźć, a mogłabym przysiąc, że czytałam o tym posty, ale może nie był to oddzielny temat...? <hm>

Arya ma trzy takie miseczki przy aneksie kuchennym, dwie z suchym i wodą na stałe, trzecią dostawiamy z mokrym:

Do kompletu w sypialni ma podwójną na suche i wodę:

I tak sobie myślę, żeby dokupić chłopakowi te same miski, ale w drugiej wersji kolorystycznej (czarno-białej). Zwłaszcza, że podwójną już mamy, bo kupiliśmy ją do sypialni, gdy beżowej nie było na stanie, i potem podmieniliśmy.
Pytanie, czy Eddie będzie potrzebował aż trzech pojedynczych miseczek, skoro wodę pewnie i tak będą ostatecznie chłeptać z tej samej? Ale w sumie od dodatkowej miseczki nie zbiednieję, a Arya chyba lepiej będzie się czuła, jeśli Edek dostanie własny zestaw, co?
A przy okazji, czy ktoś kojarzy temat o karmieniu dwóch kotów różnymi suchymi karmami? Nie mogę teraz znaleźć, a mogłabym przysiąc, że czytałam o tym posty, ale może nie był to oddzielny temat...? <hm>
- yamaha
- Genius Loci
Co do podwojnej miseczki na "jedzenie i wode" - niestety, bardzo niepraktyczna...
Wode bedziesz zmieniac czesto, co wtedy z chrupkami ?
Bedziesz je zsypywac i wsypwac na nowo ?

- nmin
- Agilisowy Rezydent
Nie nie, czekaj... Mówimy o mojej Aryi... Suche znika, zanim jest jakikolwiek powód do wymiany wody <lol>
Nigdy nie lubiłam u psów podwójnych misek z dokładnie tego powodu, który podałaś, ale kupiłam kotu, bo chcieliśmy coś do szybkiego złapania i przeniesienia wieczorem na samym początku, gdy jeszcze zamykaliśmy ją na noc w sypialni + przedpokój, żeby nie pielgrzymować z dwoma miskami, podkładką, zabawką... <roll> Używamy takiej od blisko miesiąca i problemu wody nie ma, bo chrupki naprawdę błyskawicznie z niej znikają, Arya co przejdzie obok, to coś przekąsi. I myję całą miskę przed dosypaniem świeżych chrupek, a jeśli raz na parę dni zdarzy się, że na cito muszę zmienić wodę, to już nic mi nie będzie, jeśli poświęcę chwilkę dłużej na wygarnięcie chrupek z miski
Nigdy nie lubiłam u psów podwójnych misek z dokładnie tego powodu, który podałaś, ale kupiłam kotu, bo chcieliśmy coś do szybkiego złapania i przeniesienia wieczorem na samym początku, gdy jeszcze zamykaliśmy ją na noc w sypialni + przedpokój, żeby nie pielgrzymować z dwoma miskami, podkładką, zabawką... <roll> Używamy takiej od blisko miesiąca i problemu wody nie ma, bo chrupki naprawdę błyskawicznie z niej znikają, Arya co przejdzie obok, to coś przekąsi. I myję całą miskę przed dosypaniem świeżych chrupek, a jeśli raz na parę dni zdarzy się, że na cito muszę zmienić wodę, to już nic mi nie będzie, jeśli poświęcę chwilkę dłużej na wygarnięcie chrupek z miski

- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Poza tym ustawienie wody blisko picia słabo się sprawdza. Takie podwójne podwójne, skoro już są, wykorzystałabym wyłącznie na suchą karmę.yamaha pisze:Co do podwojnej miseczki na "jedzenie i wode" - niestety, bardzo niepraktyczna...
MoniQ, fajna ta micha... Ale mnie też się wydaje, że jednak lepiej kilka małych.
U mnie są 4 miseczki na suche ustawione w 2 miejscach - widzę, że jednak koty mają swoje ulubione miski i z jednej z nich jedzą najczęściej.
- yamaha
- Genius Loci
Ja wlasnie mam "podwojna" do suchego, ale miseczki sie wyjmuja osobno.
Jak jedna w zmywarce, to suche chrupki w drugiej.
Uwielbiam to rozwiazanie
Jak jedna w zmywarce, to suche chrupki w drugiej.
Uwielbiam to rozwiazanie

- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Miska z wodą to powinna stać w innym miejscu niż chrupki, a najlepiej z wodą to powinno stać kilka różnych naczyń, żeby kotek dużo pił.
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Ech, spytałam tylko o to, czy kupować Edkowi trzy nowe miseczki, czy tylko dwie na jedzenie, a dostaję same komentarze na temat miski Aryi, o którą NIE pytałam <lol> Kupię mu trzy, będzie miał cały komplet ze swoim suchym w innym miejscu, niż Arya.
Nie widzę powodu, żeby odbierać Aryi miseczkę, z której bardzo chętnie je, jeśli nie zakopuje jedzenia w wodzie, a ja nie mam problemu z utrzymaniem czystości. Przypominam, że to jest dodatkowa miska stojąca w sypialni, a podstawowe są większe i osobne.
Nie widzę powodu, żeby odbierać Aryi miseczkę, z której bardzo chętnie je, jeśli nie zakopuje jedzenia w wodzie, a ja nie mam problemu z utrzymaniem czystości. Przypominam, że to jest dodatkowa miska stojąca w sypialni, a podstawowe są większe i osobne.
- *Basia
Czy ktoś się skusił na ten produkt?

Chodzi mi głównie o to czy miska jest szkliwiona wewnątrz i nada się na wodę/chrupki...

Chodzi mi głównie o to czy miska jest szkliwiona wewnątrz i nada się na wodę/chrupki...