Filip & Nano
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Re: Filip & Nano
Też poczekałabym z wizytą. Gdyby wyszło coś niepokojącego to co innego, ale skoro jest ok, to po co stresować koteczka kolejnym badaniem w tak krótkim czasie.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Super, że serduszko zdrowe 
Moja Majunia ważyła 6,15. Odchudziłam ją do 5,65

Moja Majunia ważyła 6,15. Odchudziłam ją do 5,65

- fado123
- Agilisowy Rezydent
Rany Filipku ale ciocia się zasmuciła strasznie , nie rób mi tego nie choruj nigdy ,kocham Cię , i wcale nie jesteś gruby jesteś piękny

- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Uf, jak dobrze, że serduszko zdrowe
Ale co, odchudzić? Do 4,5 kg? Przecież to kocurek. Będzie ważył mniej niż moja Erisia.

Ale co, odchudzić? Do 4,5 kg? Przecież to kocurek. Będzie ważył mniej niż moja Erisia.

- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Cieszę się , że serduszko wyszło ok
a co do wagi to oczywiście im lżejszy kot tym lepiej dla stawów tak samo jak u ludzi , ale Filip wygląda normalnie , pokaż zdjęcia dla pewności 

- sandra
- Agilisowy Rezydent
Aga, ja wiem, ze lepiej by był szczupły.. ale wg mnie on na te chwile nie jest wcale gruby. Oboje z Nankiem jedzą suchego orijena i filetowki, próbowałam niedawno przestawiania na barf (zrobiłam kilo mieszanki, smarowałam sosikami itp ale kotki nie chciały jesc), o pełnowartościowych puszkach tez nie chcą słyszeć, wiec zostaniemy pewnie przy suchym. Choć akurat Filip je mniej chrupek z ich dwójki, duzo biega i bawi sie, nie wiem jak mogłabym go odchudzić o kilogram

- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Sandra ja właśnie napisałam , że Filip wygląda normalnie i na zdjęciach widać , że tak jest . Śliczny chłopak i jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby miał być szczuplejszy o kilogram . Ten ortopeda to wiedział ,że to brytyjczyk ?
- sandra
- Agilisowy Rezydent
Wiem ze mówiłaś ze wyglada normalnie
chodzi mi o to ze rozumiem, ze dla stawów im lżejszy kot tym lepiej
tylko ze wg mnie Filip jest szczupły, ale nie dałam rady wytłumaczyć tego ortopedzie. Mówiłam, ze patrząc z gory boczki nie odstają -na co on, ze gdyby odstawaly, to juz tragedia. Powiedział, ze ma tkankę tłuszczowa i 'firanke' i na nic moje tłumaczenia, ze brytki maja firankę.
Ogólnie jesli chodzi o sama konsultacje ortopedyczna jestem bardzo zadowolona i mam duze zaufanie do tego lekarza... No ale w tym temacie nie umiem sie z nim zgodzić. 4,5kg Filipa to byłaby chyba sama skóra i kości. Moze opóźniłoby to lekko postęp problemu i operacje, ale czy ograniczenie jedzenia i tak duze odchudzenie go nie wywołałoby innych problemów, jakichś niedoborów itp?

Ogólnie jesli chodzi o sama konsultacje ortopedyczna jestem bardzo zadowolona i mam duze zaufanie do tego lekarza... No ale w tym temacie nie umiem sie z nim zgodzić. 4,5kg Filipa to byłaby chyba sama skóra i kości. Moze opóźniłoby to lekko postęp problemu i operacje, ale czy ograniczenie jedzenia i tak duze odchudzenie go nie wywołałoby innych problemów, jakichś niedoborów itp?

- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Że względu na stawy odchudziłabym go. Im lżejszy kot, tym lżej dla bioder, i naprawdę liczy się każdy dekagram. Nie musi to być aż kilogram, ale pół na przykład 

-
Ojej Sandra, co ja słyszęsandra pisze: ↑28 kwie 2017, 19:03 Spędziliśmy dzis 2.5h w lecznicyserduszko na szczescie zdrowe
nic niepokojącego nie wyszło podczas echa
![]()
Dysplazja niestety jestna razie lekarz kazał obserwować, podawać Arthroflex, zgłaszać sie co roku na kontrole lub gdybym zauważyła pogorszenie. Najprawdopodobniej za jakis czas konieczna bedzie resekcja główek kości udowych (tak jak u Bulisia), jednak na razie lekarz zdecydował, ze należy sie wstrzymać, bo operacja nie jest jeszcze konieczna.
Powiedział tez, ze moj 5.5-kilogramowy kot jest grubyi powinien schudnąć kilogram