Avari FaBriCat*Pl
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
Re: Avari FaBriCat*Pl
Dzięki Soniu, pewnie wypróbujemy..
Jak skończę te 500g próbek, które dostałam w zoologicznym.
To tuczenie to takie z przymrużeniem oka, ale nie ukrywam, że się martwię.
Bo on wybrzydza strasznie i się męczy nad tą miską. Szukamy cały czas TEJ karmy.
Mokrego nie lubi, mięsa nie lubi.. suche nie każde.. Albo jednego dnia pochrupie, drugiego nawet nie spojrzy.
Może ta sensible mu przypadnie do gustu. Nie chcę go oczywiście spaść. Bo jest zdrowy. Ma dobre wyniki. I nie wygląda na te swoje 4700. a zaryzykowałabym, że wygląda nawet na więcej.
Na razie u łask znów jest RC British. Zobaczymy na jak długo.
Jak skończę te 500g próbek, które dostałam w zoologicznym.
To tuczenie to takie z przymrużeniem oka, ale nie ukrywam, że się martwię.
Bo on wybrzydza strasznie i się męczy nad tą miską. Szukamy cały czas TEJ karmy.
Mokrego nie lubi, mięsa nie lubi.. suche nie każde.. Albo jednego dnia pochrupie, drugiego nawet nie spojrzy.
Może ta sensible mu przypadnie do gustu. Nie chcę go oczywiście spaść. Bo jest zdrowy. Ma dobre wyniki. I nie wygląda na te swoje 4700. a zaryzykowałabym, że wygląda nawet na więcej.
Na razie u łask znów jest RC British. Zobaczymy na jak długo.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Wiadomo, że nie chodzi o zapasienie. Ale jak byś chciała jakieś pół kilo mu dodać to można by spróbować pomieszać mu tą karmę z tym Britishem co je. Chrupki są niestety raczej małe, ale za to w 3 kształtach wymieszane. Może na jakąś chwilę Avarikowi posmakują.
- Szopi
- Hodowca
- Hodowla: Mikołówka*Pl
A ja teraz już tak całkiem poważnie, wiesz, z tymi kotkami tak jest, że każdy jest inny i o ile kotek jest zdrowy, co zostało stwierdzone przez weta, to nie należy usilnie stawać na głowie żeby kotkowi pupcia urosła, wiadomo, że zwłaszcza u tych drobniejszych kotków fajnie jest, gdy nabiorą troszkę ciałka, ale czasami trzeba się z tym pogodzić, my też przez to przechodziliśmy, ale choćbyśmy tysiąc razy zmieniali karmę - czegóż to ja nie próbowałam - kotka i tak zje tyle ile zechce i koniec, zaś zupełnie dla odmiany pierwsza córcia po naszej kotce może o samym papirusie i wodzie żyć (no ciut upraszczając, rzecz jasna), a i tak pupsko ma duże, tak jest i tyle. Jak już mówiłam, trzeba się z tym pogodzić, zdrówko najważniejsze, a Avariś to fajny i śliczny kić i basta 
- SHEszunia
BRAAAWO BRAWOOO kocham Cię za ten komentarz <serce> bo Avciu i tak piękny jest i bedzieSzopi pisze:A ja teraz już tak całkiem poważnie, wiesz, z tymi kotkami tak jest, że każdy jest inny i o ile kotek jest zdrowy, co zostało stwierdzone przez weta, to nie należy usilnie stawać na głowie żeby kotkowi pupcia urosła, wiadomo, że zwłaszcza u tych drobniejszych kotków fajnie jest, gdy nabiorą troszkę ciałka, ale czasami trzeba się z tym pogodzić, my też przez to przechodziliśmy, ale choćbyśmy tysiąc razy zmieniali karmę - czegóż to ja nie próbowałam - kotka i tak zje tyle ile zechce i koniec, zaś zupełnie dla odmiany pierwsza córcia po naszej kotce może o samym papirusie i wodzie żyć (no ciut upraszczając, rzecz jasna), a i tak pupsko ma duże, tak jest i tyle. Jak już mówiłam, trzeba się z tym pogodzić, zdrówko najważniejsze, a Avariś to fajny i śliczny kić i basta
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
To że piękny to tu nikt nie kwestionuje. Avari to największy przystojniak na forum 
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
Polemizowałabym Soniu <gwiżdże>Sonia pisze:To że piękny to tu nikt nie kwestionuje. Avari to największy przystojniak na forum
Dzięki Dziewczyny za pokrzepiające komentarze
- yamaha
- Genius Loci
<zakochana> Awaris <zakochana>
Miodzio kot <zakochana>
Ty sie przyznaj ze go chcesz koniecznie do tych ponad 5kg zeby jak do mnie przyjedzie na kolonie, to przed brama nie zostal <rotfl>
Miodzio kot <zakochana>
Ty sie przyznaj ze go chcesz koniecznie do tych ponad 5kg zeby jak do mnie przyjedzie na kolonie, to przed brama nie zostal <rotfl>
-
kotku
Pościelowe zdjęcia mają coś w sobie

- Molly
Julcik ależ on jest piękny i powiem szczerze myślałam, że waży więcej. Więc tym bardziej bym się cieszyła, że ma taką wagę akuratną wg mnie i do tego wygląd idealny.
- elunia40
- Hodowca
Tak to chyba jest, że colourpointy są drobniejszej budowy i ważą mniej. Moja Yoko skończyła 4 miesiące i waży niecałe 2 kg. Też jest wybredna w jedzeniu, mięsko może stać w miseczce pół dnia (choć porcje jej wydzielam nieduże (ok. 40gram). Pocieszam się że choć suche lubi.
Avarik choć waży niecałe 5kg to wygląda na dużego kocura.
A może nasze koty też już są zmęczone tą przdłużającą się zimą, brakiem słońca? Może jak przyjdzie wiosna i lato to nabiorą apetytu?
Avarik choć waży niecałe 5kg to wygląda na dużego kocura.
A może nasze koty też już są zmęczone tą przdłużającą się zimą, brakiem słońca? Może jak przyjdzie wiosna i lato to nabiorą apetytu?