Drapaki
- yamaha
- Genius Loci
Re: Drapaki
Informacja ktora moze sie przydac :
"Przerobka" drapaka istniejacego (tzn. zmiana wielkosci) kosztuje BARDZO DUZO taniej niz wykonanie calego specjalnego modelu drapaka "na zamowienie".
"Przerobka" drapaka istniejacego (tzn. zmiana wielkosci) kosztuje BARDZO DUZO taniej niz wykonanie calego specjalnego modelu drapaka "na zamowienie".
- yamaha
- Genius Loci
To fakt, powiekszony drapak bedzie drozszy, ale baaaaardzo daleko do 1150 zlotych.Bartolka pisze:Ale też drożej, więc warto sie upewnić jaka będzie cena ostateczna :-)Lumi pisze:z większymi rozetami i wyższymi słupami, powinno być dobrze
- Agnes
tak to prawda :-) mnie modyfikacja drapaka kosztowała 70zł, oryginał 580zł- cena końcowa 650złBartolka pisze:Ale też drożej, więc warto sie upewnić jaka będzie cena ostateczna :-)Lumi pisze:z większymi rozetami i wyższymi słupami, powinno być dobrze
- yamaha
- Genius Loci
Ja jestem blizej +200 zl, ale modyfikacji jest wiecej. 
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Mój słup z rozetą ma ponad 150 i jest bardzo stabilny :-)
-
monika§
Yamaha, ja mam ten drapak Hakana o którym pisałaś :-) Ten tunel to fajna sprawa, jedyne co bym zmieniła, to niższą rozetę zamienić na półkę - tak jak pisała Lumi. Poza tym, uważam że drapak jest super :-)
(no.. może rzeczywiście te słupki podwyższyć nieznacznie - ale nie narzekam)
(no.. może rzeczywiście te słupki podwyższyć nieznacznie - ale nie narzekam)
- yamaha
- Genius Loci
Moniko, a dlaczego nizsza rozete zamienilabys na polke ?
-
monika§
Hmm, u mnie rozeta jest używana tylko przez jednego kota i zazwyczaj wybiera on tą wyższą. Może gdyby na dole była półka, to drugi kot by się zdecydował tam leżeć, nie wiem.
A może to kwestia tego, że "ładniej by wyglądało" przeze mnie teraz przemawia <lol>
A może to kwestia tego, że "ładniej by wyglądało" przeze mnie teraz przemawia <lol>
- Agnes
to ja sobie pozwole zaprezentować
jak wygląda drapak z półeczką :-) tutaj rozeta jest jeszcze 40-ka (no i Bahirek ma 3,5 m-ca). Niższy słup został podwyższony o 10, albo 15 cm (już nie pamiętam).
Yamaha, jeśli szykujesz się na dokocenie <mrgreen> to dwie rozety byłby jaknajbardziej ok :-) ale może też być tak jak Monika mówi, lepsza zawsze będzie ta wyżej położona :-)

Yamaha, jeśli szykujesz się na dokocenie <mrgreen> to dwie rozety byłby jaknajbardziej ok :-) ale może też być tak jak Monika mówi, lepsza zawsze będzie ta wyżej położona :-)

- yamaha
- Genius Loci
Lumi, dziekuje !
Dokocenie najzupelniej nie w planie, wiec jedna rozeta wystarczy teoretycznie w zupelnosci.
Choc mnie sie estetycznie z dwoma drapak podoba....
Dokocenie najzupelniej nie w planie, wiec jedna rozeta wystarczy teoretycznie w zupelnosci.
Choc mnie sie estetycznie z dwoma drapak podoba....