Żwirek
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Żwirek
Ja jestem ponownie zachwycona GG Master- wydaje mi się, że powrócili do dawnej jakości. Drugie zamówienie pod rząd i zbryla doskonale
- gustaw
Od około dwóch tygodni jest w użyciu World's Best Cat Litter Extra żwirek silnie zbrylający się
Jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony jego walorami.
Pomimo, że jest baaardzo drobny, to siuśki wiąże niezwykle skutecznie i do tego powstałe zbrylenia są (na oko) o połowę mniejsze, niż to miało miejsce w dotychczasowych, używanych żwirkach (Cat's Best Smart Pellets, czy jeszcze wcześniejszym Cat's Best EcoPlus).
W Zooplusie kosztuje 129,80zł i ten największy worek objętościowo stanowi około 3/4 tych moich wcześniejszych żwirków.
Pomimo (chyba tylko pozornie) wysokiej ceny, myślę, że i tak się opłaca.
Polecam z czystym sumieniem.
Jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony jego walorami.
Pomimo, że jest baaardzo drobny, to siuśki wiąże niezwykle skutecznie i do tego powstałe zbrylenia są (na oko) o połowę mniejsze, niż to miało miejsce w dotychczasowych, używanych żwirkach (Cat's Best Smart Pellets, czy jeszcze wcześniejszym Cat's Best EcoPlus).
W Zooplusie kosztuje 129,80zł i ten największy worek objętościowo stanowi około 3/4 tych moich wcześniejszych żwirków.
Pomimo (chyba tylko pozornie) wysokiej ceny, myślę, że i tak się opłaca.
Polecam z czystym sumieniem.
- Joasia
- Agilisowy Rezydent
- gustaw
... a ja myślałem, że go 'odkryłem'
Ale chłonność jego jest wprost zadziwiająca. Dotychczasowe zbrylenia zajmowały prawie cała łopatkę a obecnie mieści to się w niewielkich bryłach i to grubo mniejszych niż połowa poprzednich.
Dotychczas mimo wszystko czuło się jakiś tam lekki zapaszek a obecnie tylko 'zapach' samego żwirku.
Ale chłonność jego jest wprost zadziwiająca. Dotychczasowe zbrylenia zajmowały prawie cała łopatkę a obecnie mieści to się w niewielkich bryłach i to grubo mniejszych niż połowa poprzednich.
Dotychczas mimo wszystko czuło się jakiś tam lekki zapaszek a obecnie tylko 'zapach' samego żwirku.
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Joasiu a ile tego żwirku zużywasz przy trzech kotach i ile masz kuwet ? bo u mnie teraz też trzy koty i cat best z którego nie jestem zadowolona.
- Joasia
- Agilisowy Rezydent
Mam dwie kuwety, trzy koty.
Ale praktycznie korzystają z jednej. Jedną czyszczę za każdym razem kiedy coś kociory w niej zostawią.
Do drugiej zaglądam co kilka dni nawet do 2 tygodni.
Dla mnie zalety tego żwirku:
- można go spłukiwać w toalecie, a tym samym nie trzeba magazynować "biologicznych odpadów" lub pakować w woreczki i od razu biegać do kubła;
- praktycznie bez własnego zapachu (nie znoszę zapachu bentonitowych żwirów)
- bardzo dobrze pochłania zapachy!
- nie pyli lub minimalnie pyli dopiero po dłuższym czasie od zasypu w kuwecie;
- super zbryla siuśki kocie, tak że czyszcząc kuwetę pozostały żwirek nie jest zanieczyszczony - to jest dla mnie ważne;
Przyznam uczciwie, że nie obliczałam wydajności tego żwirku. Jeden zasyp na około 2 tygodni? Tak mi się wydaje.
W zasadzie nie wymieniam żwirku z powodu zabrudzenia/zapachu. A raczej z powodu jego ubywania w kuwecie - kiedy kociory nie mają już czym zagrzebywać odchodów.
J.
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Muszę spróbować cena trochę powala
- Joasia
- Agilisowy Rezydent
- yamaha
- Genius Loci
A niech mnie, faktycznie cena powala
Brylki zlota w nim sa czy jak ?
Brylki zlota w nim sa czy jak ?
- gustaw
Biorąc pod uwagę - o czym pisałem - że pochłaniając siuśki, zbrylenia objętościowo są duuużo mniejsze, to i cena wówczas staje się pozornie wysoka.
Inaczej ujmują, to jeden zasyp kuwety, powinien starczyć na około dwa razy dłużej.
Inaczej ujmują, to jeden zasyp kuwety, powinien starczyć na około dwa razy dłużej.