Drapaki
- yamaha
- Genius Loci
Re: Drapaki
Soniu : dokocenia zadnego nie mam w planach, chcialam po prostu zeby Missy-jedynaczka miala wybor miedzy rozeta i hamakiem, tym bardziej, ze pan z Rufiego mi pisal, ze koty bardzo te wysoko upiete hamaki lubia.....
- Migracja
Dokładnie - w takim właśnie ustawieniu hamaczek jest schodkiem do górnej rozetyyamaha pisze: czy wskakiwanie do tak wysoko upietej rozety nie jest dla kota zbyt skomplikowane ? Czy hamak ustawiony tak jak Twoj jest "schodkiem" i pozwala na swobodne wchodzenie do rozety ? U mnie drapak bedzie stal przy oknie, bez zadnej kanapy ani polki z ktorej kot bedzie mogl korzystac, wiec musi byc sam w sobie praktyczny.
Zmierzyłam, jest tak: z dolnej rozety na hamak jest 60 cm, z hamaka do górnej rozety jest 45 cm. I Funia zawsze taką drogę pokonuje na górne posłanie
Jestem bardzo "za", bo w dolnej rozecie ani razu nie widziałam śpiącego kota - służy tylko jako schodek na hamak lub parapet, no czasem drapanko po słupie odchodziyamaha pisze: co do dolnej rozety, to jak juz pisalam, jestem prawie pewna, ze Missy z tak niskiego poslania korzystac nie bedzie, wiec na pewno jesli zamowie, to zamienie ja na polke sluzaca do wskakiwania wyzej (i jak pisze Rufi rowniez do stabilizacji wyzszego slupa)
- yamaha
- Genius Loci
Bardzo dziekuje.
Poprosze Rufiego o wycene w takim razie, podwyzszajac ten nizszy slup do 50cm, wyzszy 100 (i hamak) +30 (i rozeta).
I juz ostatnie pytanie, Migracjo : rozete radzisz brac 45 czy 50 ?
Poprosze Rufiego o wycene w takim razie, podwyzszajac ten nizszy slup do 50cm, wyzszy 100 (i hamak) +30 (i rozeta).
I juz ostatnie pytanie, Migracjo : rozete radzisz brac 45 czy 50 ?
- Migracja
bardzo dobry pomysł z podwyższeniem słupa do 50 cm - Missy będzie miała mniej do pokonania do hamaczkayamaha pisze: podwyższając ten niższy slup do 50cm, wyższy 100 (i hamak) +30 (i rozeta)
ja mam rozety 45yamaha pisze: rozetę radzisz brać 45 czy 50 ?
- yamaha
- Genius Loci
No tez mysle ze nizszy slup 50-ka to dobry pomysl (bo w tym drapaku ktory ma teraz bez najmniejszego klopotu wskakuje z ziemi na polke na wysokosc 60 cm)
A wyzszy 130+rozeta tez chyba bylby OK ...
A wyzszy 130+rozeta tez chyba bylby OK ...
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Yamaha, ja bym kupiła rozetę 45 cm. Skoro Missy raczej będzie jedynaczką, to dla jednego kota 45 cm starczy spokojnie. U mnie w drapaku jest budka okrągła i Tami codziennie sobie w niej smacznie śpi, owinięty w obwarzanek a ta budka ma tylko 40 cm średnicy w środku. Dodam jeszcze, że Tami do karzełków nie należy, ma już prawie 8 kg.
- Miss_Monroe
- Moderator
Drapaki naturalne Raben. Myślałam, ze ktoś sie pomylił z jednym zerem <shock> . Jakie... brzydactwo <lol>
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ben/335012
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ben/335012
- yamaha
- Genius Loci
Widzialam "na zywo" i juz nawet gdzies tu wklejalam.
Ja tez uwazam, ze nie sa specjalnie piekne
Natomiast trzeba przyznac, ze w wykonaniu, w jakosci i w "dotyku" sa naprawde na 5 gwiazdek ! <ok>
Ale i tak takiego nie kupie <lol>
Ja tez uwazam, ze nie sa specjalnie piekne
Natomiast trzeba przyznac, ze w wykonaniu, w jakosci i w "dotyku" sa naprawde na 5 gwiazdek ! <ok>
Ale i tak takiego nie kupie <lol>
- EwaL
Cena powala <shock> ! Przy tych drapakach Rufi jest tani jak barszcz <lol>
- Miss_Monroe
- Moderator
Niech mi teraz tylko ktoś powie, że zwariowałam z tak "drogimi" drapakami jakie mam w domu <lol>