Hugo & Maniuś

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
elsa

Re: Hugo & Maniuś

Post autor: elsa »

Co tam nowego u cudownych Hugusiątko-Maniusiów? <zakochana>

Chłopaki piękne są, że nie można oczu oderwać, wrzuciłabyś Pańcia troszku więcej fotek! :foto: :kotek: :roza:
Awatar użytkownika
Aleex
Kontakt:

Post autor: Aleex »

Cierpię na notoryczny brak czasu, bo w szkole okres klasyfikacyjno - studniówkowo - egzaminacyjny. Chłopaki mają się świetnie, Hugunio odbudował się po chorobie, obaj jedzą za dwóch. Ich obserwowanie i codzienne poznawanie jest stale fascynujące. Mam w domu dwa zupełnie odmienne charaktery:

Huguś - nieśmiały, wycofany przed obcymi, nie lubi być na rękach. Kiedy czuje się pewnie - nad ranem wskakuje do mnie i ugniata, ale jego faworytem jest PAN. To on może kota drapać (ja tylko czasami), czesać, obcinać pazurki. Do karmienia i drapania wyłącznie pod bródką jestem JA. Huguś lubi łazienkę, chodzi po obrzeżu wanny i pije wodę z kranu przy zlewie. Gdy je, trzeba go zachęcać, w mokrej karmie musi być troszkę wody/sosiku do wypicia, a wokół miseczki jest czyściutko.Gdy wychodzi z kuwety, głośno miauczy, żeby wszystkim powiedzieć, że coś zostawił bez zakopania. JEST NAJCUDOWNIEJSZY !

Maniuś - otwarty, odważny, pierwszy do wszystkich i wszystkiego. Uwielbia być na rękach, spać na mnie, mruczeć i pieścić się. Zawsze czuje się pewnie, codziennie towarzyszy mi podczas mycia siedząc na brzegu wanny i łapiąc kropelki wody. Jego wybrańcem jestem JA - to ja karmię, miziam, drapię, całuję, noszę na rękach. Maniuś jest bałaganiarzem - najpierw je ze swojej miseczki, ale cały czas zerka na miskę Hugusia. Gdy Hugo odchodzi, Maniuś, po zjedzeniu swojej porcji, zabiera się za porcję braciszka. W rezultacie obydwie miseczki są wyczyszczone. Po jedzeniu Maniusia wokół obu misek są resztki karmy. Od razu widać, kto jadł. Za to kiedy Maniuś wychodzi z kuwety, wszystko jest tak zakopane, że muszę prowadzić wykopaliska, aby znaleźć "pozostałości" i je wyrzucić. Maniuś JEST NAJCUDOWNIEJSZY.

Obaj dogadują się znakomicie - czasami są wspólne gonitwy, czasami wzajemne wylizywanie łepka.

Na specjalne życzenie kilka zdjęć :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
norka
Agilisowy Rezydent

Post autor: norka »

jesteście :radocha: :-) :-) :-)

ale Maniuś rośnie <shock> jak na drożdżach <zakochana> Hugo poważny jak zawsze i równie uroczy <zakochana>
cieszę się że chłopaki zdrowe :-)
Awatar użytkownika
Aleex
Kontakt:

Post autor: Aleex »

Jesteśmy, jesteśmy cały czas, tylko wpadamy na chwilkę <lol>

Chłopaki są jak dwoje dzieci - każdy inny, każdy najcudowniejszy :kotek: :kotek:

Już czekam na ferie, żeby zrobić nowe zdjęcia i odświeżyć Wasze wątki :)
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Cudownie opisałaś chłopaków. Miłość w każdym słowie <serce>
Awatar użytkownika
alakin

Post autor: alakin »

Słodziaki są !
❤️❤️❤️
Jaki Maniuś juz duży <zakochana>
Hugo słodziaku śliczny buziaki od cioci <zakochana>
Awatar użytkownika
dagusia

Post autor: dagusia »

Super opisalas charakterki misiów, oby dwa kochane <zakochana> każdy na inny sposób <zakochana>

A teraz pytanie do Mańka- Manius to naprawdę Ty? Czy Twoja pancia daje Ci drożdże do jedzenia lub białko na masę? :haha: :haha: Jaki Ty już duuuuuuzy jesteś <serce>

Aleex fajnie ze jesteś z nami :-) tylko proszę częściej chłopaków pokazywać bo w przeciwnym razie grozi zawał serca <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Śliczny kotuś <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Manius <strach> <strach> <strach> <strach>
Albo raczej Panie Manislawie powinnam powiedziec !
Jak on urosl, o rany <shock>

<zakochana> <zakochana> :kotek: :kotek:

Oba cudne, ale ja sie domagam jeszzce kilku fotek Hugusia, bo jest nierowno <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen>
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

ale piękne chłopaki, jak się domyślam to Maniuś jest na pierwszych fotkach - cudowne umaszczenie, jak u liska. <zakochana>
Zablokowany