Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Asiiaba pisze:asiunia0312 teraz w Lidllu będą takie siatki na drzwi balkonowe -nazywa się to moskitiera drzwiowa z ramą aluminiową

Wklejam Link
Tydzień azjatycki str 14 (może takie coś się nada - nie wiem z czego zrobiona ta moskitiera czy koty tego nie poszarpią pazurkami )

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8jxHkV
Dziękuję, w czwartek przejedziemy się do Lidla i kupimy jak będzie pasować. Miałam tą gazetkę, ale jakoś nie zwróciłam na to uwagi :-o

Jeśli zakupy się nie udadzą, to będziemy kombinować
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Szukam sposobu na zabezpieczenie balkonowych drzwi. Wymyśliłam moskitierę. Niestety w Lidlu sie zagapiłam i nie kupiłam.
Teraz mam do wyboru taką http://allegro.pl/moskitiera-moskitiery ... 70707.html z siatką z włokna szklanego
albo taką z siatką poliestrową http://allegro.pl/moskitiera-na-drzwi-d ... 72227.html
Czy ktos ma jakieś doświadczenia co lepsze? i bardziej przewiewne i mniej poddatne na kocie pazurki??
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Według mnie moskitiera jest na robale ,a nie dla dorodnego brytka <mrgreen>

Na wsi w oknach mam moskitiery ale takie zamawiane w specjalnym zakładzie ze stalowych kształtowników z dodatkową siatką dla kotów czyli w sumie są dwie.

W mieszkaniu mam specjalne drzwi balkonowe z moskitierą ( drugie) i szczerze jeszcze sie nie odważyłam otworzyć szeroko przy kotach. W tym samym oknie balkonowym mam zrobione przez małza na dwóch oknach siatki na specjalnym stelarzu przymocowanym do ścian.

Moje koty miewają głupawki i z taką siłą potrafią fruwać ,a jak skoczy w tą moskitierę i siateczka pęknie <strach>
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

no to nieciekwie ;-)) ale jakos wietrzyć muszę.
Na razie na balkonie jest albo na smyczy ( i to jest niedobre rozwiąznie i wcale nie bezpieczne) albo zamykam Karmelutka w pokoju córki lub łazience ( tam ma swój ulubiony kocyk na parapecie)
Dostałam ofertę tej moskitiery z siatka poliestrową ale zastanawiam sie czy ta włokna szklanego nie jest mocniejsza??
No nie znam sie na materiałach takich zupełnie.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

zapytam sie małża on sie zna <lol> napisze za chwilę <mrgreen>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

siatka z włókna szklanego jest mocniejsza , bardziej wytrzymała :ok: poliester to plastik który szybko sparcieje i zacznie sie sypać :ok:
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

dziękuję Danusiu <serce>
czyli biorę z włoknem szklanym http://allegro.pl/moskitiera-moskitiery ... 70707.html
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

Czy któraś z Was (albo któryś) korzystał z usług/produktów tej firmy KOCIEOKNO.PL ??

Zastanawiam się czy za jakiś czas nie założyć takich zabezpieczeń, dzięki którym koty mogłyby korzystać z zewnętrznego parapetu bo balkonu nie posiadamy niestety.
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

Ooo, to zabezpieczenie do okna uchylnego jest super :-D Właśnie takiego szukałam :ok:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Madzulam2 jak tez cos takiego chce :ok: u mnie wszędzie są takie okna jak cos będziesz wiedzieć więcej napisz proszę ,czy to jest warte grzechu :ok:
Zablokowany